Uutiset

HealthBIO 2017 kerää bioteknologian huippuosaajat Turkuun ― Kolster Gold Sponsor

Kolster on yksi HealthBIO 2017 -tapahtuman pääsponsoreista. Yhteistyötä bioalan klusterin kanssa on tehty jo yli kymmenen vuoden ajan IPR-yhteistyökumppanina.

04.09.2017

HealthBip_2017_ylabanneri_6jux

Bioteknologian terveyssovellusten ja terveyteen liittyvien liiketoiminta-alueiden klusteri HealthBIO kerää yhteen yli 200 bioalan kotimaista ja kansainvälistä huippuosaajaa Turkuun 5.-6.9.2017. Klusteri muodostaa yhteistyöverkoston alan kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille ja tutkimuslaitoksille. 

adler_heidi1_web

Kolster on yksi HealthBIO 2017 -tapahtuman pääsponsoreista. IPR-asiantuntijoina tapahtumassa ovat bioteknologian ja kemian patenttiliiketoiminnasta Kolsterilla vastaava Heidi Adler sekä bioalan patentointiin erikoistunut Marjut Borgenström.

borgenstrom_marjut1_web

Bioalan liiketoiminnan ja innovoinnin ydintä ovat nykyisin diagnostiikka, lääketutkimus ja -kehitys sekä biomateriaalit ja kudosteknologia, bioprosessiteknologia sekä eri alojen väliset rajapinnat ylittävät innovaatiot. Esimerkiksi bioteknologian elintarvikesovellukset sekä biotieteiden, ICT-teknologian tai nanoteknologian yhdistäminen ovat tuottaneet merkittäviä uusia innovaatioita.

Kolster pioneeri bioalan patentoinnissa

Kolsterin patenttiasiantuntijat ovat pioneereja bioalan patentoinnissa Suomessa 80-luvun puolivälistä lähtien, jolloin geeniteknologiaan liittyvät innovaatiot alkoivat yleistyä. Patenttitiimillemme on kertynyt vuosikymmenten kuluessa laaja kokemus esimerkiksi kantasolujen käytöstä hoitomenetelmissä sekä lääkeaineiden ja lääketieteellisten menetelmien sovelluksista. 

Biotekniikan ja kemian aloilla patentoinnin periaatteet hakevat yhä muotoaan – puhumattakaan niiden tulkinnasta esimerkiksi Euroopassa tai USA:ssa. Tänä päivänä on hyvin tavallista, että sekä viranomaiset että tuomioistuimet tekevät erilaisia päätöksiä eri maissa. Sen lisäksi tulkinnat ja suositukset ovat jatkuvasti muutoksen alla. Vankalla IPR-osaamisella ja poikkitieteellisyydellä onkin yhä suurempi merkitys bioalan uusilla innovaatioalueilla, kun arvioidaan keksintöjen patentoitavuutta ja laaditaan patenttihakemuksia.

Kolster on kuluneen vuoden aikana vahvistanut asiantuntijaresurssejaan erityisesti Legal -alueella sekä IPR-strategiapalveluissa. Pystymme auttamaan patenttiasiakkaitamme entistä laaja-alaisemmin ja luomaan edellytyksiä onnistua kansainvälisessä liiketoiminnassa.