Uutiset

Helsingin patenttitiimit täydentyivät uusilla asiantuntijoilla: Joonas Kähkönen ja Juho Pörhönen

Kone- ja sähkötekniikan patenttitiimit Helsingissä vahvistuivat kesän aikana uusilla asiantuntijoilla. Joonas Kähkönen ja Juho Pörhönen täydentävät teknologiaosaamistamme erityisesti metallurgian, koneenrakennuksen materiaalitekniikan, sähkötekniikan ja elektroniikan alueilla.

22.08.2017

kahkonen_joonas1_web

Joonas Kähkönen on Colorado School of Minesista valmistunut metallurgian ja materiaalitekniikan maisteri. Hän on suorittanut myös tekniikan kandidaatin tutkinnon Aalto-yliopistossa pääaineenaan koneenrakennuksen materiaalitekniikka ja sivuaineenaan valutuote- ja hitsaustekniikka. Ennen siirtymistään Kolsterille ja patenttialalle Joonas työskenteli tohtorikoulutettavana Aalto‑yliopistossa.

Joonaksen erikoisosaamisalueita ovat metalliset materiaalit, korkealujuusteräkset, mikrorakenneanalyysi, mekaaniset ominaisuudet, materiaalinvalinta ja materiaaliominaisuuksien mittaaminen.

porhonen_juho1_web

Juho Pörhönen on diplomi-insinööri Tampereen teknillisen yliopiston sähkötekniikan koulutusohjelmasta pääaineenaan elektroniikan tuotesuunnittelu. Hänellä on opintoja myös sähkövoimatekniikasta.

Ennen siirtymistään Kolsterille ja patenttialalle Juho ehti hankkia työkokemusta yli viiden vuoden ajalta ensin tutkijana, sitten tuotekehitystehtävissä kansainvälisen prosessiautomaatiotoimittajan palveluksessa sekä sähkölaitteiden sertifiointilaitoksessa. 

Juholla on kokemusta erityisesti sähkölaitteiden suojarakenteista ja alan standardisoinnista. Hänen erikoisosaamisalueitaan ovat erityistilojen sähkölaitteet, elektroniikan piirisuunnittelu, energianvarastointiteknologiat sekä elektroniikan uudet valmistusmenetelmät ja materiaalit.