Uutiset

Joonas Kilpivaaran huippusuoritus: EP-asiamieheksi kolmessa vuodessa

Joonas Kilpivaara pätevöityi eurooppapatenttiasiamieheksi ennätyksellisen lyhyessä ajassa. Onnittelut!

13.09.2017

kilpivaara_joonas2_web

Patenttiasiamiehemme, DI Joonas Kilpivaara (Kolster Oulu) on suorittanut menestyksellisesti Euroopan patenttiviraston vaativan EQE-asiamiestutkinnon, European Qualifying Examination.

Tutkinnon suorittaminen oikeuttaa toimimaan eurooppapatenttiasiamiehenä ja edustamaan patentin hakijoita Euroopan patenttivirastossa EPOssa. Tutkinto varmistaa, että asiamiehet ovat hyvin perehtyneitä kansainvälisiin patentoinnin käytäntöihin ja IPR-juridiikkaan. Tutkinto antaa patenttiasiamiehille myös lisävarmuutta siihen, että he pystyvät hakemaan asiakkaan kannalta entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja erityisesti patentoinnin erikoistilanteissa.

Joonas suoritti EQE-tutkinnon ennätyksellisen lyhyessä ajassa, noin kolmessa vuodessa Kosterille ja patenttialalle tulonsa jälkeen. Minimivaatimus tutkintokokeeseen osallistumiselle on kolmen vuoden ammattikokemus sekä esikokeen läpäiseminen ennen neljän laajan tutkinto-osion suorittamista. Joonas suoritti kaikki osiot yhdellä kerralla, mikä on huippusuoritus, sillä useimmilla asiamiehillä EQE-tutkinto asiamiestyön ohessa on useamman vuoden projekti. 

EQE: > 30 kiloa alan kirjallisuutta, > 20 kurssipäivää, satoja tunteja omaa aikaa,
> 80 sivua koevastauksia 

Ihan pienestä luku-urakasta EQE-tutkinnossa ei ole kyse. Tutkinto ja siihen valmistautuminen sisälsivät Joonaksen mukaan yli 20 kansainvälistä kurssipäivää sekä Hollannissa että Suomessa, ison matkalaukullisen alan kirjallisuutta omaksuttavaksi, satoja tunteja itsenäistä opiskeluaikaa sekä neljä erillistä tutkinto-osiokoetta kolmen peräkkäisen koepäivän aikana. Näiden kolmen päivän aikana Joonas kirjoitti koevastauksia englanniksi yhteensä 86 sivua. 

Joonas antaa kiitosta omille kollegoilleen Oulussa hyvästä perehdyttämisestä patenttialalle ja valmentautumisesta EQE-kokeeseen: 

- Kosterin Oulun toimistossa minulla on ollut loistavat tutorit, kuten Sami Aromaa ja Suomen ensimmäisen EQE-tutkinnon vuonna 2000 suorittanut Timo Pykälä. Oli aika mielenkiintoista huomata, että edelleen esimerkiksi softapatentoinnissa puhuttavat samantapaiset rajatapaukset kuin jo 17 vuotta sitten, Joonas sanoo. 

- Tutkinto antoi myös mahtavan tilaisuuden verkostoitua, päästä keskustelemaan oman alan kollegoiden kanssa ja tutustua sitäkin kautta eri maiden patenttivirastojen käytäntöihin.