Verkkotunnus

Verkkotunnussalkun hallinnointi on turvallista ja taloudellista keskittää yhdelle luotettavalle kumppanille

Kolster neuvoo ja avustaa kaikissa verkkotunnuksiin liittyvissä asioissa. Verkkotunnusten rekisteröinneissä toimimme yhteistyössä luotettavien kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Hoidamme verkkotunnusten rekisteröinnit ja uudistamiset lähes kaikissa toimivissa rekistereissä.  

Verkkotunnukset ovat tärkeä osa yrityksen IPR-salkkua ja brändiä. Verkkotunnussalkun hallinnointi kannattaa keskittää yhdelle luotettavalle yhteistyökumppanille, sillä erilaisia hakukanavia, rekisteröintisääntöjä ja uudistamisen määräaikoja on paljon. Myös verkkotunnuksiin liittyvät riidat ja väärinkäytökset ovat yleistyneet.

Verkkotunnusten hallinnointi on jatkossa entistä haasteellisempaa. Jo nykyisin yrityksen www-osoite voi olla käytännössä lähes mikä tahansa merkkijono. Esimerkiksi myös muut merkit kuin latinalaiset aakkoset voivat muodostaa verkkotunnuksen. Verkkotunnusjärjestelmä uudistuu kovaa vauhtia ja verkkotunnusten määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Uudet verkkotunnukset voivat muodostua eri kirjoitusjärjestelmien merkeistä, ja myös päätteet voidaan valita entistä vapaammin. Yritysten onkin jatkossa entistä tarkemmin harkittava oma verkkotunnuspolitiikkansa.

Hyvin suunniteltua verkkotunnussalkkua on helpompi hallita ja valvoa. Hakukanavien valinta on osa huolellista suunnittelua, jolla pienennät riskejä verkkotunnusten joutumisesta ulkopuolisten haltuun. Ole liikkeellä ajoissa, sillä verkkotunnus myönnetään yleensä sitä ensin hakevalle. Rekisteröinnit on myös muistettava uudistaa määräajoin, jotta niitä ei menetetä.

Hoidamme verkkotunnusten rekisteröinnit luotettavasti ja nopeasti
  • Ylätason tunnukset (TLDs, Dot.Brand)
  • Yleiset verkkotunnukset (esim. .com, .net, .mobi, .biz, .info)
  • Suomen kansallinen verkkotunnus .fi
  • Muut kansalliset verkkotunnukset (esim. .se, .ru, .in, .tv, .cn, .jp)
  • Alueelliset verkkotunnukset (esim. .eu, .asia)

Verkkotunnusasiantuntijamme Ari-Pekka Launne, Juha Myllyoja ja  Joose Kilpimaa auttavat verkkotunnussalkun suunnittelussa ja tunnusten valinnassa, saatavuuden selvityksissä, rekisteröinneissä, uudistamisissa, siirroissa, valvonnassa, oikeuksien puolustamissa sekä riitojen ratkaisussa. 

Varmista verkkotunnuksen saatavuus

Verkkotunnus ja tavaramerkki täydentävät toisiaan, joten varmista verkkotunnuksen saatavuus ennen tavaramerkin tai toiminimen valintaa. Verkkotunnushakumme avulla tarkistat turvallisesti, nopeasti ja maksutta, onko haluamasi verkkotunnus vapaana. Haku ei altista kysymääsi tunnusta yhä yleistyville verkkotunnuskaappauksille tai verkkotunnusten tuputukselle.

Siirry verkkotunnushakuun

Trademark Clearinghouse, TMCH
clearinghouse-official-agent_200 (2)

Kolster on rekisteröitynyt yrityksenä TMCH-palveluun, joten tavaramerkkien validoinnin TMCH-luetteloon voi tehdä suoraan kauttamme. 

Räjähdysmäisesti lisääntyvien uusien verkkotunnusten myötä tavaramerkkien loukkaukset verkossa tulevat lisääntymään. Kehotamme tavaramerkin haltijoita listaamaan merkkinsä TMCH-palveluun.

Lue lisää TMCH-palvelusta