IPR-strategia & tutkimukset

Hyvin suunniteltu IPR-toiminta tukee liiketoimintastrategiaa

Toimiva IPR-salkku ei synny sattumalta. Parhaimmillaan hyvin suunniteltu IPR maksimoi taloudellisen hyödyn ja minimoi liiketoimintaan liittyvät riskit. 

Tavoitteenamme on olla asiakkaidemme IPR-toiminnan strateginen kumppani, joka ymmärtää yrityksesi liikeidean sekä IPR-erityistarpeesi. Autamme kehittämään hyviä toimintatapoja ja päätöksentekoa IPR-asioiden hoidossa sekä optimoimaan suojamuodot ja kustannukset liiketoimintastrategiaa tukevaksi kokonaisuudeksi. Hankimme ja analysoimme tietoa päätöstesi tueksi, jotta olet askeleen edellä kilpailijoitasi.

Kartoitamme suojausmahdollisuuksia ja IPR-riskejä suhteessa liiketoimintasi tavoitteisiin. Saat kokeneen asiantuntijan arvion mahdollisuuksistasi hankkia yksinoikeuksia, miten suojauksessa kannattaisi edetä ja mitkä suojamuodot tukevat tavoitteitasi parhaiten. Autamme kilpailijatiedon hankinnassa ja varmistamme, että sinulla on toimintavapaus markkinoilla.

Miksi IP-oikeudet ovat tärkeitä?

IP-oikeuksilla rakennat tuotteillesi ja palveluillesi kilpailuetua markkinoilla. Aineettomien oikeuksien haltijana voit luottaa siihen, että suojattujen teknisten innovaatioiden, kilpailijoista erottuvan muotoilun tai tavaramerkkien hyödyntämisoikeus on omissa käsissäsi.

Suojaus on myös kapula kilpailijoiden rattaissa, sillä kilpailijoiden on kehitettävä omat ratkaisunsa.

Suojausta voi käyttää aktiivisesti kilpailijoiden toiminnan rajoittamiseen, mutta sillä voi ennen kaikkea varmistaa, että kilpailijat eivät suojaa samoja innovaatioita ja estä omaa toimintaasi.

Suojaus vauhdittaa tuotteidesi kaupallistamista ja vahvan markkina-aseman saavuttamista. Se luo positiivista ja innovatiivista kuvaa yrityksestäsi ja sen tuotteista, ja lisää uskottavuutta sekä asiakkaiden että sijoittajien silmissä. Suojaus on usein myös edellytys riskipääoman saamiseksi aloittavalle teknologiayritykselle.

Vahva IPR-salkku parantaa yrityksesi neuvotteluasemia mahdollisissa riita-asioissa sekä erilaisissa yhteistyöjärjestelyissä kuten lisenssineuvotteluissa ja yrityskaupoissa.