Tavaramerkit

Tavaramerkkien ennakkotutkimukset

Hyvän tavaramerkin valinta on entistä vaikeampaa - toimitpa paikallisesti tai kansainvälisesti. Tavaramerkkien ennakkotutkimuksilla autamme varmistamaan, että suunniteltu tunnus on kelvollinen toimimaan tavaramerkkinä, eikä loukkaa toisten oikeuksia.

Ennen kuin otat uuden toiminimen tai tuotemerkin käyttöön ja julkistat sen markkinoilla, on nimen käytön tai rekisteröinnin esteet syytä selvittää tarkasti. On myös erityisen tärkeää selvittää ennalta, että merkki ei loukkaa toisten oikeuksia. Käyttökiellot, korvausvaatimukset ja mahdolliset oikeusriidat voivat pilata uuden tuotteesi lanseerauksen ja ovat riski liiketoiminnalle.

Tavaramerkkien laaja ennakkotutkimus - Samankaltaisuustutkimus

Laajassa ennakkotutkimuksessa (samankaltaisuustutkimuksessa) selvitämme rekisteröinnin ja käytön esteet. Tutkimme Suomessa rekisteröidyt tavaramerkit ja jätetyt tavaramerkkihakemukset, Suomea koskevat kansainväliset rekisteröinnit, EU-tavaramerkkirekisteröinnit ja -hakemukset, suomalaiset toiminimet sekä Suomessa käytössä olevat sukunimet. Otamme kantaa myös merkin erottamiskykyyn.

Tavaramerkkien suppea ennakkotutkimus - Identtisyystutkimus

Suppeassa ennakkotutkimuksessa (identtisyystutkimuksessa) tutkimme rekisteröinnin ehdottomat esteet, identtiset merkit ja selvimmät erottamiskyvyn puutteet. Tutkimus ei ole kattava, joten sitä voi hyödyntää ainoastaan alustavana tutkimuksena ennen hakemuksen jättämistä. Sitä ei tule käyttää, jos merkki on tarkoitus ottaa heti käyttöön.

Tavaramerkkistrategia

Yritykset tavoittelevat vahvaa brändiä. Brändätty tuote myös myy paremmin. Tavaramerkit ovat oleellinen osa yrityksesi ja tuotteidesi brändiä.

Brändin suojaaminen tapahtuu suunnitelmallisesti eri suojamuotoja käyttäen. Tavaramerkkien suojaaminen voidaan tehdä käyttäen hyväksi eri rekisteröintijärjestelmiä. Valinnoillasi on merkitystä niin suojan kattavuuteen kuin kustanuksiinkin. Autamme suunnittelemaan yrityksesi liiketoimintastrategiaa tukevan tavaramerkkistrategian ja valitsemaan soveltuvimmat rekisteröintijärjestelmät. Hyvin suunniteltua ja huolellisesti rakennettua tavaramerkkisalkkua on myös helpompi hallita ja puolustaa.

Trademark Clearinghouse tehostaa tavaramerkkivalvontaasi

 
clearinghouse-official-agent_200 (2)
Lue lisää TMCH-palvelusta