Verkkotunnukset

Verkkotunnusten saatavuuden selvitykset ja strategia

Kansainvälisen liiketoiminnan ja markkinoinnin siirtyessä enenevässä määrin tietoverkkoon on verkkotunnusten merkitys yrityksen brändin rakentamisessa ja ylläpidossa kasvanut nopeasti. Varmista tarvittavien verkkotunnusten saatavuus ajoissa ja suunnittele verkkotunnusstrategia, joka tukee yrityksesi tavaramerkkistrategiaa.

Varmista verkkotunnuksen saatavuus

Verkkotunnus ja tavaramerkki täydentävät toisiaan, joten varmista verkkotunnuksen saatavuus ennen tavaramerkin tai toiminimen valintaa.

Verkkotunnushakumme avulla tarkistat turvallisesti, nopeasti ja maksutta, onko haluamasi verkkotunnus vapaana. Haku ei altista kysymääsi tunnusta yhä yleistyville verkkotunnuskaappauksille tai verkkotunnusten tuputukselle.

Verkkotunnushaku
 

Verkkotunnusstrategia

Suosittelemme verkkotunnusstrategian laatimista yrityksesi tavaramerkkistrategian tueksi. Ennen tunnusten rekisteröintiä on ensiarvoisen tärkeää miettiä yrityksen tarpeita: mitä tunnuksia suojataan, missä suojataan, mitä rekisteröintikanavia käytetään ja miten valvotaan omia tunnuksia loukkaavien tai lähellä olevien tunnusten käyttöönottoa.

Verkkotunnusten hallinnointi on jatkossa entistä haasteellisempaa. Jo nykyisin yrityksen www-osoite voi olla käytännössä lähes mikä tahansa merkkijono. Esimerkiksi myös muut merkit kuin latinalaiset aakkoset voivat muodostaa verkkotunnuksen. Verkkotunnusjärjestelmä uudistuu kovaa vauhtia ja verkkotunnusten määrä kasvaa räjähdysmäisesti. Uudet verkkotunnukset voivat muodostua eri kirjoitusjärjestelmien merkeistä, ja myös päätteet voidaan tulevaisuudessa valita vapaammin kuin nykyisin. Yritysten onkin jatkossa entistä tarkemmin harkittava oma verkkotunnuspolitiikkansa.

Hyvin suunniteltua verkkotunnussalkkua on helpompi hallita ja valvoa. Hakukanavien valinta on osa huolellista suunnittelua, jolla pienennät riskejä verkkotunnusten joutumisesta ulkopuolisten haltuun. Ole liikkeellä ajoissa, sillä verkkotunnus myönnetään yleensä sitä ensin hakevalle. Rekisteröinnit on myös muistettava uudistaa määräajoin, jotta niitä ei menetetä.

Verkkotunnusasiantuntijamme Ari-Pekka Launne, Juha Myllyoja ja Joose Kilpimaa auttavat suunnittelemaan yrityksesi tarpeita parhaiten palvelevan kokonaisuuden. Saat parhaan hyödyn verkkotunnussalkustasi hallinnoimalla sitä yhteistyössä kumppanin kanssa, jolla on käytössään uusin tieto eri rekisteröintijärjestelmistä. Kolsterilla on luotettavat yhteistyökumppanit, joiden avulla hoidamme eri järjestelmiin liittyvät toimenpiteet kustannustehokkaasti. 

Trademark Clearinghouse, TMCH

clearinghouse-official-agent_200 (2)

Räjähdysmäisesti lisääntyvien uusien verkkotunnusten myötä tavaramerkkien loukkaukset verkossa tulevat lisääntymään. Kehotamme tavaramerkin haltijoita listaamaan merkkinsä TMCH-palveluun.

Kolster on rekisteröitynyt yrityksenä TMCH-palveluun, joten tavaramerkkien validoinnin TMCH-luetteloon voi tehdä suoraan kauttamme.

Lue lisää TMCH-palvelusta