Kilpailijaseuranta ja oikeuksien valvonta

Kilpailijaseuranta ja oikeuksien valvonta

Oikeudenomistajana sinun tulee itse valvoa, että kukaan toinen ei ilman suostumustasi hyödynnä rekisteröityä oikeuttasi. Rekisteröintiviranomaiset eivät tee tätä puolestasi, mutta Kolster voi olla suurena apuna kilpailijatiedon seulonnassa ja oikeuksiesi valvonnassa.

Oikeuksien haltijalla on velvollisuus puolustaa oikeuksiaan kolmansia tahoja vastaan. Mikäli et puolusta oikeuksiasi, voit pahimmassa tapauksessa menettää yksinoikeutesi. Valvonnalla voit puuttua oikeudenloukkauksiin jo varhaisessa vaiheessa ja jopa ennaltaehkäisevästi.

Palvelumme avulla saat hyödyllistä tietoa kilpailijoiden toiminnasta, keksinnöistä ja tuotteista sekä yleisestä suojausaktiivisuudesta. Näin pystyt ajoissa puuttumaan omaa toimintaasi haittaaviin hakemuksiin jo hakemusvaiheessa ja vältät oikeusteitse tapahtuvat kumoamismenettelyt.

Tiedä mitä kilpailijasi suunnittelevat

Kilpailijaseurannan avulla pysyt ajan tasalla kilpailijasi toiminnasta ja IPR-suojauksista, niiden tilasta ja maantieteellisestä kattavuudesta. Kolsterin asiantuntija räätälöi kanssasi hakuprofiilin, jonka avulla saat säännöllisin väliajoin tietoa sinua kiinnostavalla alalla jätetyistä tai määrätyn kilpailijan hakemuksista.

Raportoimme uusista käänteistä ja ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin kilpailijoidesi oikeuksien mitätöimiseksi. Laadimme tarvitsemasi lausunnot oikeuksien pätevyydestä tai otamme kantaa, loukkaako tuotteesi toisten oikeuksia.

Palvelun avulla saat tiedon kilpailijoidesi hakemuksista jo ennen kuin yksinoikeus on myönnetty, ja voit reagoida ajoissa kilpailijoidesi suojauksiin. Mikäli haussa löytyy merkkisi kanssa sekoitettavissa oleva tavaramerkkihakemus tai toimintasi kannalta hankala patenttihakemus, selvitämme tarkemmin niiden tilan ja mahdollisuutesi puuttua asiaan.

Ryhdy vastatoimenpiteisiin

Valvonta on edullinen ja nopea tapa estää liiketoimintasi kannalta haitallisten oikeuksien rekisteröinti. Voimme ottaa valvontaan tiedossa olevan kilpailijasi hakemuksen ja raportoimme sen käsittelyn etenemisestä virastossa. Raportoimme väitevaiheesta tai muista sinua kiinnostavista tapahtumista.

Edustajanasi käynnistämme tarvittavat toimenpiteet kilpailijoidesi oikeuksien mitätöimiseksi tai laadimme lausuntoja niiden pätevyydestä, mikäli kilpailijasi rekisteröinti vaikeuttaa omaa liiketoimintaasi tai loukkaa omia oikeuksiasi. Teemme puolestasi väitteitä kilpailijoidesi rekisteröintejä vastaan. Etsimme myös mitätöinnissä tarvittavaa aineistoa.

Reagoi ajoissa loukkauksiin

Mikäli markkinoilta löytyy oikeuksiasi mahdollisesti loukkaava tuote, annamme siitä mielipiteen ja autamme sinua suunnittelemaan vastatoimenpiteet. Olemme tukenasi koko tapahtumaketjussa: lähetämme loukkaajalle varoituskirjeen, osallistumme sopimusneuvotteluihin ja tarvittaessa puolustamme oikeuksiasi oikeudessa.