Juha Kukkonen

Juha Kukkonen

"Innovaatiot jaloilleen ja hyötykäyttöön!"

OTM, IPR Business Development Specialist Juha Kukkonen toimii Kolsterin myynnin ja markkinoinnin tiimissä lokakuusta 2020 alkaen. Hän auttaa erityisesti Lounais-Suomen alueen pk-yrityksiä immateriaalioikeuksin hyödyntämisessä Kolsterin laajalla IPR- ja lakipalveluiden tarjonnalla.

Juha valmistui Turun yliopistosta keväällä 2020. Hän on perehtynyt syventävissä opinnoissaan tavaramerkkeihin, niiden samankaltaisuusarviointiin rekisteröinneissä ja kaupallisilla markkinoilla sekä tavaramerkkien taloudellisiin vaikutuksiin EU:n sisämarkkinoilla. Opintojensa ohessa hän on ehtinyt kartuttaa monipuolista kokemusta myynnin ja asiakaspalvelun tehtävistä jo vuodesta 2011 lähtien. Hän on hoitanut myös yritysjuridiikkaan ja sopimuksiin liittyviä toimeksiantoja.

Juha haluaa olla asiakaslähtöinen ja selkeäsanainen juristi, IPR-asiantuntija ja myyjä, joka kuuntelee asiakkaan tarpeita ja pyrkii löytämään niihin parhaat ratkaisut ja asiantuntijat Kolsterin laajasta asiantuntijapoolista.

Häntä kiinnostaa asiakkaiden ongelmien ratkominen, IPR-liiketoiminnan kehittäminen sekä IPR-omaisuuden parempi kaupallinen hyödyntäminen sopimusten ja lisensoinnin avulla. Hän näkee tavaramerkkien kaupallisessa hyödyntämisessä paljon mahdollisuuksia pk-yrityksille.

Juhan tavoitteena on auttaa yritysten innovaatiot ensin jaloilleen ja sitten hyötykäyttöön. Hän haluaa kantaa vastuuta myös siitä, että matkalla ei synny “IPR-hävikkiä”.

“Jos IPR-salkkuun on kertynyt tavaramerkkejä tai muita IP-oikeuksia, jotka eivät enää hyödytä omaa liiketoimintaa, silloin lisensointi voi olla liiketoiminnan kehittämisen väline. Kun resurssit käytetään tehokkaasti, on yrityksen mahdollista kehittää uusia innovaatioita.”

Varaa maksuton konsultaatio