Skip to content

Nina Laurila

”Yritän aina löytää tehokkaimman tavan toimia sekä meille että asiakkaillemme! Olennaista on antaa selkeitä vaihtoehtoja, joiden perusteella asiakkaat voivat tehdä itselleen sopivia päätöksiä.”

VARAA MAKSUTON KONSULTAATIO

Nina on auktorisoitu tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies Suomessa sekä EU-tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies. Hän on työskennellyt sekä immateriaalioikeuksia omistavissa yrityksissä että asiamiestoimistoissa koko työuransa ajan vuodesta 1989 lähtien, mikä antaa hyvät lähtökohdat tunnistaa erilaisten yritysten IPR-tarpeita ja osata tarjota heille oikeanlaisia palveluita.

Ninalla on kokemusta suurista kansainvälisistä projekteista, sekä projektin vetäjänä että jäsenenä. Ennen siirtymistään Kolsterille hän toimi kansainvälisessä teollisuuskonsernissa IP Counsel -tehtävässä, ja vastasi muun muassa yhtiön tavaramerkeistä yhdessä saksalaisen kollegansa kanssa. Esimerkki merkittävästä IPR-salkunhallintaprojektista oli noin 30.000 patentin siirto yhtymän sisällä toisen konserniyhtiön nimiin noin 65 eri maassa – yhteistyössä Kolsterin kanssa.

Teollisuudesta Kolsterille paluumuuttanut Nina työskenteli jo työuransa ensimmäiset yksitoista vuotta Kolsterilla tavaramerkkien parissa, mutta vuosien aikana myös patentit ja mallit ovat tulleet tutuiksi. Pitkä työura immateriaalioikeuksien parissa on tuonut vahvan ammattiosaamisen, ja työn ohessa Nina on täydentänyt kaupallisia opintojaan myös oikeustradenomin opinnoilla. Hän on toiminut myös Kauppakamarin IPR-valiokunnan jäsenenä sekä PRH:n tavaramerkkikontaktitoimikunnassa.

Nina kyseenalaistaa mielellään vanhoja toimintatapoja ja nauttii uusien tehokkaiden toimintatapojen kehittämisestä. Uusien palveluiden kehittäminen sekä asiakkaiden kuuntelu inspiroivat Ninaa.

”Ammattitaitoni on ehdottomasti etu, mutta lisämausteen siihen tuo intohimoni prosessien kehittämiseen. Olennaista on myös uskaltaa esittää näkemyksiä, joita asiakas ei muualta saa. Ympäripyöreiden vastausten sijaan pitää antaa konkreettisia neuvoja ja vaihtoehtoisia toimintamalleja. Tehtävämme on toimia asiakkaan asiantuntijana ja antaa vastauksia silloin kun asiakas niitä tarvitsee, tai jopa tunnistaa tarpeet ennen asiakasta. Toivon, että tiimimme välittää asiakkaillemme tunteen siitä, että meille mikään ei ole mahdotonta!”

 

IPR-osaaminen

  • Tavaramerkkirekisteröinnit ja hakemusten hallinnointi läpi koko käsittelyprosessin
  • Mallioikeusrekisteröinnit ja hakemusten hallinnointi läpi koko käsittelyprosessin
  • Patentti- ja hyödyllisyysmallihakemusten hallinnointi läpi koko käsittelyprosessin
  • Patenttien voimaan saattaminen eli validoinnit Suomessa ja ulkomailla
  • IP-oikeuksien siirrot ja ylläpito, IPR-salkunhallinta
  • IPR-prosessien kehittäminen
  • IPR-tietokannat kuten Patrawin, Dennemeyer, CPA Memotech, Anaqua