Patentit  ⋅   Uutiset

Eurooppapatenttiasiamies Kati Leinonen vahvistaa ICT-patenttitiimiämme

04.09.2018
Takaisin

4.9.2018

DI, eurooppapatenttiasiamies Kati Leinonen on aloittanut 3.9.2018 Kolsterin ICT-patenttitiimissä.

Kati on kokenut patenttialan ammattilainen, joka on työskennellyt keksintöjen arvioinnin, patentoinnin ja lisensoinnin parissa jo kymmenen vuoden ajan. Kati siirtyi patenttiasiamieheksi Kolsterille Nokian patenttiyksiköstä Senior IP Specialist -tehtävästä, joka painottui yhtiön patenttisalkun hallintaan, patenttilisenssiliiketoiminnan tukemiseen ja kasvattamiseen sekä uusien patenttihakemusten laadun valvontaan. Uransa alkuvuodet hän työskenteli matkapuhelinten käyttöjärjestelmien tuotekehityksessä, ja vuodesta 2008 alkaen erilaisissa IPR-rooleissa sekä patentti-insinöörinä että IPR-spesialistina. Lisäksi hänellä on kokemusta peliyhtiö Rovion patentti-insinöörin tehtävistä.

– Vuosien aikana minulle on syntynyt hyvä ymmärrys siitä, minkälainen patentti on myös kaupallisesti arvokas. Keskustelut lisenssi- ja oikeudenkäyntilakimiesten kanssa ovat tuoneet arvokasta näkökulmaa myös patenttihakemusten laatimiseen ja sen arviointiin, minkälaisilla patenteilla on mahdollista lähteä tavoittelemaan lisenssiliiketoimintaa, Kati kertoo.

Katille tuttuja teknologia-alueita ovat ohjelmistotekniikka, sulautetut järjestelmät, mobiiliratkaisut, käyttöliittymät, päätelaitteet, verkkopelit, virtuaali- ja lisätty todellisuus, IoT ja pilvipohjaiset ratkaisut sekä lääketieteellinen tietojenkäsittely ja siihen liittyvät laitteet. Hän hallitsee laajasti koko patentointiprosessin keksinnön tunnistamisesta ja patentointiprosessin hoitamisesta aina patentin puolustamiseen ja lisensointiin asti.

– Uudessa roolissani Kolsterilla pääsen tutustumaan laajasti uusiin toimialoihin ja suojaamaan keksintöjä, jotka liittyvät esimerkiksi käyttäjäkokemuksen parantamiseen ohjelmistojen avulla tai IoT-ympäristön hyödyntämiseen uusissa tuote- ja palveluideoissa.

 Ota yhteyttä

Kati Leinonen
Associate Partner, Head of ICT & Electrical Eng., European Patent Attorney
kati.leinonen@kolster.com
040 920 8690