Tavaramerkit  ⋅   Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   Kolster China Desk™

”Meille oli kunnia-asia saada Hunan IPO Suomeen”

09.07.2018
Takaisin

9.7.2018

Kolsterin Kiina-suhteet vahvistuivat entisestään, kun Hunanin maakunnan delegaatio vieraili Helsingissä kesäkuussa. Tapaamisessa olivat esillä immateriaalioikeuksien kaupallistamiseen ja patenttien hakemiseen liittyvät ajankohtaiset kysymykset.

Kolsterin pitkästä yhteistyöstä Kiinan IP-viranomaisten kanssa saatiin konkreettinen esimerkki kesäkuussa, kun Hunanin maakunnan IPO (Intellectual Property Office) -delegaatio vieraili Helsingissä. 

”Olemme vaalineet jo vuosien ajan aktiivisesti keskinäistä luottamustamme ja kumppanuuttamme. Tapaaminen oli ainutlaatuisen merkittävä molemmille osapuolille”, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo.

Kiina on yksi maailman johtavista IPR-maista. Hunanin maakunnassa IPR-palveluja tarjoavien yritysten määrä on lisääntynyt voimakkaasti, sillä kansantalous kasvaa vauhdilla ja teollisuuden tarpeet kehittyvät. Tämä näkyy tavaramerkkihakemusten määrässä: Vuonna 2017 Hunanissa jätettiin 138 400 tavaramerkkihakemusta, mikä oli yli 57 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Patenttihakemusten määrä kiipesi puolestaan 77 934:een, joista 37 916 hyväksyttiin.

Kolsterin ja Hunan IPO:n tapaamisessa käsiteltiin sekä immateriaalioikeuksien kaupallistamista että patenttien hakemusjärjestelyitä Euroopan patenttivirastossa (EPO) ja Suomessa. Hunanin IPO:n pääjohtaja Zhixiong Duan toivotti myös Kolsterin lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan Hunan IPO:on seuraavalla Kiinan vierailullaan.

Hunan on yksi Kiinan väkirikkaimmista maakunnista, ja siitä on muodostunut myös merkittävä liiketoiminnan keskus. Hunan IPO on alkanut tehostaa immateriaalioikeuksien kehitystä ja suojelua myöntämällä sitä varten yrityksille rahoitusta. Pelkästään viime vuonna rahoitusta myönnettiin 4,78 miljoonaa euroa.

Kolster China Deskillä on vahva Kiinan IPR-viranomaisten tunnustama asema Kiinan IP-markkinoilla. Laaja-alainen asiantuntemus ja verkostot yhdistettynä vuosikymmenten kokemukseen yhteistyökumppanuudesta Kiinassa takaavat Kolsterin tuntemuksen paikallisista laeista ja käytännöistä. Kolster on myös ensimmäinen vierasmaalainen CTA-jäsen (Chinese Trademark Association), jolle on myönnetty täysi yhdistyksen jäsenyys.

Ota yhteyttä

Jani Kaulo
Partner, European Trademark and Design Attorney, Licensed Legal Counsel
jani.kaulo@kolster.com
040 637 5442