Tavaramerkit  ⋅   Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   Lakipalvelut

Innovaatiot ja brändit hyötykäyttöön! Juha Kukkonen vahvistaa IPR-palveluamme erityisesti Lounais-Suomessa

09.10.2020
Takaisin

9.10.2020

Juha Kukkonen on aloittanut Kolsterin myynnin ja markkinoinnin tiimissä. Hän auttaa erityisesti Lounais-Suomen alueen pk-yrityksiä immateriaalioikeuksin hyödyntämisessä Kolsterin laajalla IPR- ja lakipalveluiden tarjonnalla.

OTM Juha Kukkonen on nimitetty 5.10.2020 IPR Business Development Specialist -tehtävään Kolsterin myynnin ja markkinoinnin tiimiin. Tehtävä painottuu uusien asiakkaiden hankintaan, immateriaalioikeuksien parempaan kaupalliseen hyödyntämiseen pk-yrityksissä, sekä asiakaspalvelumme vahvistamiseen erityisesti Lounais-Suomen alueella.

Juha Kukkonen valmistui Turun yliopistosta keväällä 2020. Hän on perehtynyt syventävissä opinnoissaan tavaramerkkeihin, niiden samankaltaisuusarviointiin rekisteröinneissä ja kaupallisilla markkinoilla sekä tavaramerkkien taloudellisiin vaikutuksiin EU:n sisämarkkinoilla. Opintojensa ohessa hän on ehtinyt kartuttaa monipuolista kokemusta myynnin ja asiakaspalvelun tehtävistä jo vuodesta 2011 lähtien. Hän on hoitanut myös yritysjuridiikkaan ja sopimuksiin liittyviä toimeksiantoja.

“Olen asiakaslähtöinen ja selkeäsanainen juristi, IPR-asiantuntija ja myyjä, joka kuuntelee asiakkaan tarpeita ja pyrkii löytämään niihin parhaat ratkaisut. Kolsterin laajasta asiantuntijapoolista löydän aina parhaat asiantuntijat auttamaan”, Juha Kukkonen kuvaa myyntiasennettaan.

Häntä kiinnostaa asiakkaiden ongelmien ratkominen, IPR-liiketoiminnan kehittäminen sekä IPR-omaisuuden parempi kaupallinen hyödyntäminen sopimusten ja lisensoinnin avulla. Hän näkee tavaramerkkien kaupallisessa hyödyntämisessä paljon mahdollisuuksia pk-yrityksille.

“Tavaramerkkien ja brändien taloudellinen arvo yritystoiminnassa on pitkällä tähtäimellä todella suuri.”

Kukkosen tavoitteena on auttaa yritysten innovaatiot ensin jaloilleen ja sitten hyötykäyttöön. Hän haluaa kantaa vastuuta myös siitä, että matkalla ei synny “IPR-hävikkiä”.

“Jos IPR-salkkuun on kertynyt tavaramerkkejä tai muita IP-oikeuksia, jotka eivät enää hyödytä omaa liiketoimintaa, silloin lisensointi voi olla liiketoiminnan kehittämisen väline. Kun resurssit käytetään tehokkaasti, on yrityksen mahdollista kehittää uusia innovaatioita.”

Ota yhteyttä

Juha Kukkonen
IPR Business Development Specialist
juha.kukkonen@kolster.com
040 923 0151

Kiinnostaako ura tulevaisuuden innovaatioiden parissa? Lue lisää mahdollisuuksista Kolsterilla ja ota yhteyttä!