Tavaramerkit  ⋅   Tapahtumat  ⋅   IPR-tietoa

INTA: IPR tasoittaa tietä liiketoiminnalle ja sen kasvulle

22.05.2018
Takaisin

22.5.2018

INTA 2018 -konferenssissa globaalit suuryritykset korostavat tavaramerkkien merkitystä liiketoimintaa edistävänä tekijänä.

Viesti on sama, olipa sitten kyseessä virvoitusjuoma-, hakukone-, tietotekniikka- tai lääkeyhtiö: IPR raivaa tietä varsinaiselle liiketoiminnalle. Kolster edustaa merkittävää osaa maailman suurimmista tavaramerkinhaltijoista Suomessa.

Vaikka IPR saatetaan kokea usein raskaana aikaa ja rahaa vievänä investointina, rekisteröidyt IP-oikeudet ovat elintärkeä elementti häiriöttömän liiketoiminnan varmistamiseksi. Tämän vuoksi suuret globaalit yhtiöt ovat valmiit investoimaan huomattavasti varmistaakseen sen, että tärkeäksi koettuihin tavaramerkkeihin saadaan yksinoikeus. Toisaalta yritykset haluavat myös varmistaa, että niiden vaikkapa väliaikaisesti liiketoiminnassa käyttämät merkit eivät loukkaa muiden tahojen voimassa olevia oikeuksia. Tavaramerkkien kattavat ennakkotutkimukset varmistavat mahdollisuudet tärkeiden merkkien rekisteröimiseksi sekä sulkevat pois liiketoimintariskejä, jotka aiheutuvat IP-oikeuksien loukkauksista.

Joose-Kilpimaa-blogi2-7:5”Selkeä viesti globaaleilta suuryrityksiltä on se, että IP-oikeudet ovat kriittisen tärkeä elementti yrityksen liiketoiminnalle ja sen kasvulle. Jotta yritys pääsisi kannattavalle kasvu-uralle, IP-oikeudet kannattaa ottaa kiinteäksi ja keskeiseksi osaksi yrityksen perusliiketoimintaa, johtamista sekä yrityksen kulttuuria”, kertoo Kolsterin tavaramerkkijohtaja Joose Kilpimaa.

INTA kokoaa yhteen suuryritykset ja niiden asiamiehet ympäri maailman. Vuosittainen INTA-konferenssi on ainutlaatuinen tilaisuus suurten globaalien yritysten ja paikallisten asiamiesten vuorovaikutukselle, ja se tarjoaa erityisesti asiamiehille mahdollisuuden kuulla asiakkaidensa näkemyksiä ja tavoitteita IPR:iin liittyen.

Ota yhteyttä

Joose Kilpimaa
Associate Partner, Head of Trademarks, European Trademark Attorney
joose.kilpimaa@kolster.com
041 501 4507