21.5.2018

INTA2018Kolster on osallistunut jo 1980-luvulta alkaen International Trademark Associationin vuosittaiseen INTA-konferenssiin, joka järjestetään tänä vuonna Seattlessa, Yhdysvalloissa 19.-23.5.2018.

Konferenssissa käydään läpi tavaramerkkeihin liittyviä käytäntöjä yli 10.000 juristin voimin. Kolsterin viiden hengen INTA-delegaatio raportoi päivien aikana esille nousevista kiinnostavista teemoista.

OIKEUDENKÄYNTIKULUT KIINASSA MAKSETTAVAKSI LÄNSIMAISEEN TAPAAN

Kiinassa toimivat ulkomaalaiset yritykset ovat pitkään kärsineet paikallisesta lain tulkinnasta, jossa omat oikeuskäsittelyjen kustannukset ovat kaatunet yrityksen itsensä maksettavaksi. Näin on tulkittu, vaikka yritys olisi voittanut oikeuskäsittelyn. Käytäntö on rajoittanut erityisesti keskisuurten länsimaalaisten yritysten halua ratkaista asioita oikeusteitse. Tilanne on kuitenkin muuttumassa ja normaali länsimaissa noudatettu tapa on tulossa myös Kiinaan.

Jani Kaulo”Käytännössä yrityksen on mahdollista saada korvauksia itse tuomiosta sekä myös omista oikeudenkäyntikustannuksista”, kertoo Kolsterin Aasian liiketoimintojen johtaja Jani Kaulo.

VENÄJÄN IPR-TILANNE JULKISUUDESSA ANNETTUA MIELIKUVAA PAREMPI

Kolster-tiimi keskittyy tänä vuonna INTA-konferenssissa sekä kehittyvien markkinoiden kuten Kiinan ja Venäjän tavaramerkkitilanteeseen että johtavien merkinhaltijoiden tapaamisiin.

Venäjän IPR-tilanne saa osakseen suurta kiinnostusta, sillä julkisuudessa on nostettu esiin merkittäviä uhkia maan immateriaalioikeuksien tulevaisuudesta.

Timo Helosuo”Suuret puheet julkisuudessa ovat lähinnä Venäjän sisäpoliittista toimintaa”, toteaa Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo.

Useista lähteistä varmistettu tieto vahvistaa näiden puheiden laantuneen ennen varsinaisen lainsäädäntötyön aloitusta.

”Vahinkoa on luonnollisesti tullut, kun epätietoisuus Venäjän linjasta IPR-asioissa on kasvanut viime kuukausina”, jatkaa Helosuo.  

INTA-kongressi jatkuu keskiviikkoon saakka ja raportoimme konferenssista päivittäin.

By Kolster

UUSIMMAT

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat uusinta tietoa IPR-alalta.