21.1.2019

DI, eurooppapatenttiasiamies Kati Vesterinen vahvistaa 7.1.2019 alkaen Kolsterin Tampereen patenttiyksikköä. Hän tuo mukanaan laaja-alaista teknologia- ja IPR-osaamista automaatio- ja tietoliikenneteollisuudesta.

Katin vahvimpia teknologia-alueita ovat käyttöliittymät ja vuorovaikutteinen teknologia sekä automaatio-, säätö- ja mittaustekniikka. Hänellä on kokemusta myös tuotantotekniikasta ja teollisuussuunnittelusta.

Kati toimi viimeksi yli neljän vuoden ajan Nokian IPR Managerina päätehtäväalueenaan patenttien kaupallinen hyödyntäminen ja patenttilisenssiliiketoiminnan tukeminen ─ ja sitä ennen yli kymmenen vuoden ajan patentti-insinöörinä vastaten erityisesti käyttöliittymäkeksintöjen suojauksesta.

”Olen nähnyt työssäni, minkälainen patentti on arvokas, ja tämän tietämyksen haluan nyt siirtää asiakkailleni. Katson patentointiprosessia kokonaisuutena, ja haluan antaa IPR-näkökulmasta pienillekin yrityksille täydet mahdollisuudet menestyä maailmalla omilla keksinnöillään”, Kati kertoo uudesta patenttiasiamiesroolistaan Kolsterilla.

Katilla on vankka käytännön kokemus patentoinnista sen kaikissa vaiheissa. Keksintöjen tunnistaminen ja arviointi, keksintöilmoitusten käsittely, keksintöjen jatkojalostus, strategiset suojauspäätökset, tutkimukset, IPR-kilpailijaseuranta, patenttihakemusten laadinta ja niiden hoitaminen aina myönnettyyn patenttiin asti ovat kaikki Katille tuttuja tehtäväalueita. Lisäksi hänelle on kertynyt paljon kokemusta patentinloukkauksista ja lisensoinnista. Kati on toiminut myös teknisenä asiantuntijana patenttioikeudenkäyntien valmistelussa.

Ota yhteyttä

Kati Vesterinen
kati.vesterinen@kolster.fi
+358 201370513
+358 504867813

 

By Kolster

UUSIMMAT

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat uusinta tietoa IPR-alalta.