Skip to content

Kolster avasi toimiston Kiinan innovaatioalueelle

17.10.2018

17.10.2018

Huima talouskasvu on nostamassa lähivuosina Kiinan maailman suurimmaksi patentoijaksi, ja Euroopan markkinat kiinnostavat monia kiinalaisyrityksiä entistä enemmän. Kolster vastasi näihin ajankohtaisiin tarpeisiin avaamalla tällä viikolla toimiston Kiinan Shenzheniin.

Tätä nykyä myös yhä useampi suomalaisyritys hakee liiketoiminnan kasvua Kiinan suunnalta.

”Toimiston perustaminen on meille strateginen päätös, joka tuo loistavia kasvumahdollisuuksia ja parempaa palvelua kotimaisille asiakkaillemme. Lisäksi saamme entistä paremmin ensi käden tietoa siitä, mitä Kiinasta on tulossa markkinoille Suomeen ja muualle Eurooppaan”, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo.

Uusi toimisto tarjoaa myös kiinalaisille yrityksille väylän Euroopan ja Suomen markkinoille. Jos kiinalainen yritys haluaa patenteilleen suojan Euroopan Unionissa, se tarvitsee Helosuon mukaan eurooppalaisen kumppanin.

”Kiinalaisten kanssa toimittaessa on olennaista luoda henkilökohtaisia kontakteja sekä ymmärtää paikallista kulttuuria ja lainsäädäntöä. Tämä onnistuu paremmin, kun hoidamme asioita paikan päällä”, Helosuo toteaa.

Kolster_Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo sekä IPR-asiantuntija ja kehityspäällikkö Zhangping Wu kertoivat Shenzenin toimiston avajaisissa Kolsterin pitkästä ja monipuolisesta Kiina-yhteistyöstä.china_opening2

Kolster on tehnyt vuosikymmenien ajan pitkäjänteistä Kiina-yhteistyötä, joten toimiston avaaminen on luonteva askel Kolster China Desk™ -palvelun laajentamisessa. Yhtiö on myös ensimmäisiä kansainvälisiä IPR-yrityksiä Shenzhenissä. Kaupungin sijainti on ihanteellinen.

”Kiina on muutakin kuin Peking ja Shanghai, ja Kolster osoittaa rohkeaa edelläkävijyyttä hakeutumalla Shenzheniin lähelle Hongkongin rajaa. Kiinan rooli teollisena tuottajana kehittyy edelleen nopeasti: maa on tuomassa Eurooppaan vahvoja brändejä, muun muassa elektroniikkaa, autoja ja tietokoneohjelmia”, sanoo avajaisissa mukana ollut Suomen Kiinan-suurlähettiläs Jarno Syrjälä (pääkuvassa).

Shenzhenin kaupunki on laajentunut 40 viime vuoden aikana noin 15 miljoonan asukkaan keskukseksi, joka tunnetaan erityisesti korkean teknologian yrityksistään. Tässä innovaatiokeskuksessa tehdään tätä nykyä kolmasosa Kiinan patentoinneista.  

Ota yhteyttä