Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   IPR-strategia  ⋅   Uratarinat

Liisa Nieminen vahvistaa patenttitiimiämme Tampereella

07.08.2019
Takaisin

7.8.2019

Liisa Nieminen on aloittanut patenttiasiantuntijana Kolsterin Tampereen-yksikössä 1.8.2019. Kolsterille hän tuo mukanaan strategisen kokemuksensa ja liiketoimintaosaamisensa, jotka auttavat kehittämään yritysten innovaatioista uusia kasvun mahdollistavia tuotteita, palveluita ja kannattavaa liiketoimintaa.

Tuotantotalouden diplomi-insinööri ja metsätalouden AMK-insinööri Liisa Niemisen, 40, vahvimpia osaamisalueita ovat erilaiset tuotannolliset ympäristöt, tuotantotekniikka, tuote- ja palvelukehitys, palvelumuotoilu, logistiikka, teknologiajohtaminen, liiketoimintastrategiat sekä kasvuyrittäjyys. Hän on toiminut viimeksi noin kahdeksan vuoden ajan Rastorilla Customer Solutions Manager -tehtävässä. Hän sparrasi yrityksiä tuotekehitys- ja kasvuyrittäjyys -osaamisalueilla kehittämään tuote- ja palveluideoista uutta liiketoimintaa.

”Kolsterilla voin hyödyntää laaja-alaista yrityskokemustani eri toimialoilta. Olen tottunut arvioimaan yritysten liiketoimintaa kokonaisuutena ja strategisesti – myös IPR-suojauksen näkökulmasta. Nyt pääsen syventämään IPR-osaamistani ja sitä kautta auttamaan tulevia asiakasyrityksiäni luomaan toimivan IPR-strategian ja saamaan aineettomasta omaisuudestaan enemmän hyötyä irti. Kokemukseni mukaan erityisesti pienten yritysten keksinnöissä ja aineettomassa omaisuudessa on paljon hyödynnettävissä olevaa potentiaalia”, Liisa Nieminen sanoo innostuneena uudesta urapolustaan patenttiammattilaisena.

Hänen tavoitteenaan on toimia ”helppona käyttöliittymänä” Kolsterin ja IPR-palveluita tarvitsevien yritysten välillä. Asiakkaalle parhaiden ratkaisujen löytäminen edellyttää hyvää vuorovaikutusta ja oikeiden kysymysten esittämistä, mistä Nieminen on saanut hyvää palautetta aiemmassa työroolissaan kasvuyritysten sparraajana.

”IPR-ammattilaiset ja yritykset eivät aina puhu samaa kieltä, sillä näkökulmat ovat niin erilaiset. Osaan puhua yritysten liiketoimintalähtöistä kieltä, ja jatkossa haluan toimia IPR-tulkkina, jotta liiketoiminnan kasvua tukevien IPR-palveluiden ostaminen olisi mahdollisimman miellyttävää ja selkeää myös ostajalle.”

Kiinnostaako sinua ura Kolsterilla?

Ota yhteyttä

Liisa Nieminen
liisa.nieminen@kolster.fi
+358 20 137 0541
050 533 1559