Patentit  ⋅   Uutiset

Materiaalitekniikan DI Antti Pörhönen vahvistaa Kolsterin mekaniikan patenttitiimiä

24.06.2021
Takaisin

Antti Pörhönen aloitti Patent Agent -tehtävässä mekaniikan patenttitiimissämme Helsingissä toukokuussa 2021. Hän tuo Kolsterille vahvaa valmistavan teollisuuden tuotteiden ja prosessien tuntemusta.

Materiaalitekniikan diplomi-insinööri Antti Pörhösellä on monipuolista materiaali- ja valmistustekniikan osaamista ja kokemusta tuotekehityksestä. Hänen erityisosaamistaan ovat metallurgia, konesuunnittelu ja 3D-tulostus.

Pörhönen on myös päässyt kokemaan IPR-työn merkityksen keksijänä.

”Kiinnostukseni patenttialalle heräsi, kun 3D-tulostuksessa käytettäviä metallipulvereita koskevan diplomityöni pohjalta syntyi keksintö, jolle päätettiin hakea patenttia. Suhtaudun uteliaasti kaikkeen uuteen tekniikkaan, ja haluan ymmärtää syvällisesti, miten asiat toimivat. Tuotekehitystaustaiselle insinöörille kenties epätyypillisesti hoidan erittäin mielelläni myös raportointia ja muita kirjallisia töitä”, Pörhönen kertoo.

Ennen Kolsterille siirtymistään Pörhönen työskenteli teollisten sähkömoottoreiden mekaanisen suunnittelun ja metallien 3D-tulostusprosessien tutkimuksen ja kehityksen parissa.

”Olen vastannut päätyöni ohessa erilaisista IPR-tukitehtävistä eli toiminut linkkinä meidän tuotekehitystä tehneiden insinöörien ja yrityksen IPR-osaston välillä sekä esimerkiksi toimittanut asiantuntijalausuntoja kilpailijapatenttien merkittävyydestä.”

Pörhöstä innostaa se, että hän pääsee nyt uudessa työssään tarkastelemaan ja huomioimaan asioita laaja-alaisesti. Se tarkoittaa esimerkiksi huomion kiinnittämistä myös siihen, mikä patentoitavassa keksinnössä voisi olla toisin ilman, että sen kantava ajatus muuttuu. Tällainen sopii hänen kaltaiselleen ihmiselle, joka pohtii mielellään asioita monesta näkökulmasta.

”Haluan auttaa asiakasta saavuttamaan kustannustehokkaan ratkaisun keksintönsä suojaamiseen sekä madaltaa osaltani keksijöiden ja yritysten kynnystä lähteä ylipäätään suojaamaan innovaatioitaan.”

Ota yhteyttä

Kiinnostaako ura tulevaisuuden innovaatioiden parissa? Lue lisää mahdollisuuksista Kolsterilla ja ota yhteyttä yksikönvetäjiimme!