Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   Lakipalvelut  ⋅   Uratarinat

Huippuosaajien ketju kasvaa

10.12.2019
Takaisin

10.12.2019

Kolsterin joukkue kasvoi vuonna 2019 kahdellatoista IP-alan rautaisella osaajalla. Saimme lisää asiantuntemusta Saksan ja Kiinan markkinoista sekä muun muassa ICT:n, kemian ja kiertotalouden aloilta. Rekrytoimme jatkuvasti uusia huippuosaajia riveihimme. 

IPR-alalla on omat vaativat erityispiirteensä, joten saattaa kulua viisikin vuotta ennen kuin asiantuntija voi kutsua itseään alan ammattilaiseksi. Kolster on iloinen voidessaan kasvattaa kokeneiden ammattilaisten joukkoa toimipisteissämme ympäri Suomen. Uutta osaamista löytyy nyt Helsingin, Tampereen, Vaasan, Kuopion ja Oulun tiimeistä, unohtamatta kansainvälistä vahvistusta Saksan Münchenissä. 

IPR-ammattilaisemme löytävät parhaat ratkaisut yrityksen koosta ja markkinasta riippumatta, sillä asiantuntijuutemme kattaa toimialan kuin toimialan. 

Kysyimme, mikä motivoi Kolsterin uusia osaajia.

Kansallisesta globaaliin – mahdollisuus menestyä

“Haluan luoda entistä parempia suhteita suomalaisten ja kiinalaisten yritysten välille. Voin toimia tulkkina yrityksille, jotka haluavat suojata keksintöjään Kiinassa tai Euroopassa ja käynnistää uutta liiketoimintaa.”
Julia Urbanec, patenttiasiantuntija

“Haluan antaa IPR-näkökulmasta pienillekin yrityksille täydet mahdollisuudet menestyä maailmalla omilla keksinnöillään.”
Kati Vesterinen, eurooppapatenttiasiamies

“Sydäntäni lähellä on yritysten auttaminen liiketoiminnan murrosvaiheissa ja lisämahdollisuuksien luominen isossa kansainvälisessä pelissä pärjäämiseen. Pienenkin yrityksen kannattaa ajatella isosti, ja silloin on pelattava kuten isot pelaavat.”
Leena-Maija Marsio, laki- ja tavaramerkkiyksikön johtaja 

“Tunnen saksalaisen työkulttuurin ja patenttivirastojen sisäisiä toimintatapoja. Autan Kolsterin asiakkaita suojaamaan keksintönsä sekä Euroopan patenttivirastossa että Saksan kansallisessa patentti- ja tavaramerkkivirastossa.”
Ulla Lenkkeri-Schütz, eurooppapatenttiasiamies, Kolster German München

Vuorovaikutus ja yhteisymmärrys työn ytimessä

“Kemian alan erityispiirre on sen vaatima huomattava pitkäjänteisyys. Työ lähtee asiakkaan tarpeista, joten olennaista on asiakkaiden kanssa neuvottelu heille parhaista toimintatavoista.”
Krister Karlsson, eurooppapatenttiasiamies

“Haluan toimia IPR-tulkkina, jotta liiketoiminnan kasvua tukevien IPR-palveluiden ostaminen olisi mahdollisimman miellyttävää ja selkeää myös ostajalle.
Liisa Nieminen, patenttiasiantuntija

“Haluan pohtia asiakkaideni kanssa keksinnön patentoitavuutta ja tuoda siihen taloudellisen, strategisen ja riskinhallinnan näkökulman sekä näyttää, miten IPR:ää voi hyödyntää uusien kiertotalouden keksintöjen suojaamisessa ja kaupallistamisessa.”
Christoffer Karlsson, patenttiasiamies

IPR-apua kaikissa kokoluokissa

“IPR-asioissa ei todellakaan sovi sama ratkaisu kaikille. Asiakas voi olla yhtä hyvin aloitteleva start-up kuin teknologiajättiläinenkin. Kaikessa liiketoiminnassa on tärkeää osata suojata niin tuotteita, prosesseja kuin brändiäkin.”
Timo Joutsenoja, Senior IPR Business Manager

“Patenttiasiakkainani on ollut start-up- ja pk-yrityksiä, globaaleja suuryrityksiä sekä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia. Tunnenkin hyvin sekä tiedemaailman että kaikenkokoisten yritysten erilaiset IPR-tarpeet ja -strategiat.” 
Simon Mügge, eurooppapatenttiasiamies

Keskitettyä erityisosaamista ja kaikenkattavaa tietotaitoa

“Haluan auttaa asiakkaita erityisesti keksintöjen suojauksessa mutta myös muissa immateriaalioikeus- ja lakiasioissa. Näin voin olla kanavoimassa Kuopioon Kolsterin laajaa osaamista.”
Sini Petsalo, patenttiasiantuntija, varatuomari

“IoT-ratkaisut ovat merkittävä sovellusalue, ja niihin liittyy paljon tuotekehitystä ja innovaatioita monilla toimialoilla myös tietoliikenneteollisuuden ulkopuolella. Autan siinä, mihin tuotekehitys ja keksinnöt vievät yrityksiä sekä miten ne saadaan tukemaan yrityksen strategiaa ja liiketoimintaa.”
Ville Nieminen, patenttiasiantuntija

“Pyrin löytämään uusia käyttötarkoituksia keksinnöille, jotta patenteille saadaan mahdollisimman laaja suoja. Sitä kautta tuotekehityksen tulokset ovat myös helpommin kaupallistettavissa.”
Tapio Kinnunen, patenttiasiamies

Kiinnostuitko urasta Kolsterilla? Joukkoon mahtuu. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme täällä.

Ota yhteyttä