Patentit  ⋅   Uutiset

Patent Agent Erika Niemelä vahvistaa poikkitieteellisellä osaamisellaan Oulun patenttitiimiämme

09.11.2020
Takaisin

Kolsterin patenttiasiamiesten joukko kasvoi laaja-alaisella teknologiaosaajalla, kun Erika Niemelä aloitti 26.10.2020 Patent Agent -tehtävässä Oulun patenttiyksikössämme. Hän tuo Kolsterille poikkitieteellistä osaamista erityisesti lääketieteen tekniikan, signaalinkäsittelyn ja tekoälymenetelmien alueilta sekä kokemuksensa startup-yrityksen tuotekehityskaaresta sen alkuvaiheista aina kaupallisten markkinoiden kynnykselle.

DI Erika Niemelällä on monipuolinen teknologiapohja patenttiasiamiesuralle. Tutkinto Oulun yliopistosta lääketieteen tekniikan alalta on hyvin poikkitieteellinen sisältäen opintoja niin sähkö- ja tietotekniikan, fysiikan, lääketieteen, tietojenkäsittelyn, bioinformatiikan kuin biologiankin aloilta. Erika on opiskellut lisäksi prosessitekniikkaa, matematiikkaa ja kemian tekniikkaa Skotlannissa Edinburghin yliopistossa.

Erikan vahvimpia osaamisalueita ovat erityisesti ohjelmistokehitys, signaalinkäsittely, koneoppiminen ja tekoälymenetelmät. Näitä taitojaan hän on syventänyt viimeiset noin kaksi vuotta oululaisen startup-yritys Cerenionin – ja Kolsterin asiakkaan – tuotekehitystiimissä. Aiemmin hän on työskennellyt myös muun muassa GE Healthcaren potilasmonitorien ohjelmistotestauksessa, tablettitietokoneiden ohjelmistotestauksessa, sähkötekniikan tutkimustehtävissä sekä RFID-laitteiden parissa.

Ohjelmistoinsinöörinä, algoritmikehittäjänä ja osana Cerenionin keksintötiimiä Erika on päässyt seuraamaan läheltä merkittävän lääketieteen tekniikan alan innovaation tuotekehityskaarta alkuvaiheen prototyypeistä aina valmiiksi tuotteeksi saakka. Cerenionin kehittämä ja patentoima C-Trend®-lääkintälaiteohjelmisto tehohoitopotilaiden aivosähkökäyrän tulkinnan yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi on nyt valmis globaaleille markkinoille.

“Kipinä patenttialalle syntyi, kun seurasin patenttiprosessia. Pääsin myös työstämään yhtä patenttihakemusta signaalinkäsittelyyn liittyvässä jatkokehitysinnovaatiossa, jossa olen keksijänä. Se työ, mitä patenttiammattilaiset tekevät, tuntui todella kiinnostavalta ja merkitykselliseltä”, Erika kertoo motivaatiostaan vaihtaa tuotekehittäjän rooli patenttiuraan.

Häntä kiehtoo ajatus olla mukana suojaamassa ja siten mahdollistamassa erityisesti ihmisten elämää parantavien suomalaisten innovaatioiden pääsyä globaaleille markkinoille.

“Esimerkiksi lääketieteen tekniikan alan keksinnöillä on mahdollista saada aikaiseksi paljon hyvää. On kunnia-asia saada kantaa vastuuta yrityksille tärkeiden keksintöjen suojauksesta – kallis tuotekehitys ei saa valua hukkaan. Toivon, että pääsen tekemään suojausta laajasti eri toimialoille ja hyödyntämään omia vahvuuksiani.”

Sitkeyttä ja vireyttä työhön Erika hakee laduilta, lenkkipoluilta ja uintiradoilta. Nuoruusvuosien kilpauintiharrastus on vaihtunut lyhyiksi triathlon-matkoiksi, ja husky-koira pitää osaltaan huolta juoksuaktiivisuudesta.

Ota yhteyttä

Erika Niemelä
Patent Agent
erika.niemela@kolster.com
040 552 9066

Kiinnostaako patenttiura tulevaisuuden innovaatioiden parissa? Lue lisää mahdollisuuksista Kolsterilla ja ota yhteyttä yksikönvetäjiimme!