Patentit  ⋅   Uutiset

Patent Agent Maaria Rantala vahvistaa ICT- ja sähkötekniikan tiimiämme

12.08.2020
Takaisin

Maaria Rantala aloitti Patent Agent -tehtävässä Helsingin ICT- ja sähkötekniikan tiimissä 3.8.2020. Hän tuo Kolsterille vahvaa osaamista teknillisen fysiikan, inversiomatematiikan ja tekoälyn sovellusalueilta sekä globaalin teollisuusyrityksen tuotekehitysnäkökulman asiamiestyöhön.

DI Maaria Rantala on soveltava matemaatikko, jolla on opintoja teknillisestä fysiikasta, akustiikasta, äänenkäsittelystä sekä erityisesti inversiomatematiikasta, jota käytetään mm. maaperän, ilmakehän, taivaankappaleiden ja ihmiselimistön tutkimiseen. DI-tutkinnon (TKK) lisäksi hänellä on laajat jatko-opinnot Helsingin yliopistosta matemaattisesta mallinnuksesta, digitaalisesta kuvankäsittelystä ja koneoppimisesta.

Maaria Rantala siirtyi Kolsterille R&D Scientist -tehtävästä hammaslääketieteelliseen kuvantamiseen erikoistuneesta KaVo Kerr -yhtymästä.

Tuotekehitystutkijana hän on ollut lähes 17 vuoden ajan mukana kehittämässä röntgenkuvantamisen uusia teknologioita ja laiteinnovaatioita, joita hyödynnetään laajasti eri toimialoilla ja sovellusalueilla esimerkiksi terveydenhuollossa, materiaalitutkimuksessa, laadunvalvonnassa sekä turva-alalla.

Rantala on tutkimus- ja tuotekehitystyön ammattilainen, jolla on laaja kokemus inversio-ongelmien ratkaisusta, kuvankäsittelystä sekä matemaattisten algoritmien ohjelmoinnista tekniikan käyttöön. Tuotekehittäjän näkökulma vaihtuu nyt Kolsterilla suojausnäkökulmaan.

”Tunnen vahvaa kutsumusta patenttiasiamiestyöhön, ja patenttikieli on minulle entuudestaan tuttua. Olen tehnyt patenttikartoituksia ja analysoinut jo myönnettyjä patentteja oman yrityksen toimintavapauden ja mahdollisten patentinloukkausten näkökulmasta. Olen myös keksijänä yhdessä myönnetyssä patentissa, ja ollut mukana kirjoittamassa patenttihakemuksia. Kolsterilla saan hienon mahdollisuuden syventää osaamistani minua aidosti kiinnostavalla patenttialalla”, Rantala kertoo.

Ota yhteyttä


Maaria Rantala
Patent Agent
maaria.rantala@kolster.com
040 5226745

Kiinnostaako ura patenttiasiamiehenä? Tutustu uramahdollisuuksiin Kolsterilla!