Patentit  ⋅   Uutiset

Patenttiasiamies Christoffer Karlsson Kolsterille – kemia, mekaniikka ja kestävä kehitys osaamisen keskiössä

14.11.2019
Takaisin

14.11.2019

Patenttiasiamies Christoffer Karlsson aloitti 4.11.2019 kemian ja bioteknologian patenttitiimissämme. Hänellä on pitkä kokemus sekä kemian että mekaniikan sovellusalueiden keksintöjen suojauksesta, strategisesta arvioinnista sekä patenttiriitojen ratkaisusta.   

FM Christoffer Karlssonilla on seitsemäntoista vuoden kokemus patentti- ja IPR-alalta. Hän on erikoistunut opinnoissaan orgaaniseen kemiaan, ja toiminut vuodesta 2002 lähtien patentoinnin ja IPR-toimintojen kehittämisen parissa sekä teollisuudessa että patenttiasiamiehenä IPR-asiantuntijayrityksessä.         

Pitkän patenttiasiamiesuransa aikana Karlsson on ehtinyt suojata laajan kirjon innovaatioita lääke-, elintarvike-, kemian-, paperi-, rakennus- ja cleantech -teollisuuden monilla sovellusalueilla. Häntä voi kuvailla kemistiksi, joka hallitsee yhtä hyvin orgaanisen ja epäorgaanisen kemian mutta myös tekniset laitteet, järjestelmät ja mekaaniset keksinnöt.

Patenttihakemusten laadinnan lisäksi Karlssonilla on paljon kokemusta erilaisista asiantuntijalausunnoista kuten toiminnanvapaudesta, patentinloukkauksista, patenttien vahvuuden analysoinnista sekä väite- ja valituskäsittelyistä. Hän on patenttiasiamiehenä myös avustanut asianajajaa patenttiriidoissa käräjä- ja hovioikeudessa.   

Ennen siirtymistään Kolsterille Karlsson työskenteli puolentoista vuoden ajan Ruotsissa biopolttoaineita kehittävän RenFuel -yhtiön IPR-johtajana. Aiemmin hän toimi pitkään patenttiasiamiehenä, partnerina, varatoimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä suomalaisessa patenttitoimistossa.

”Sekä asiakastyöhöni että sisäiseen työrooliini on kuulunut strateginen ajattelu ja kehitysprojektit. Patenttiasiamiehenä haluan pohtia asiakkaideni kanssa paitsi patentoitavuutta myös sitä, miksi keksintö kannattaa patentoida ja tuoda siihen taloudellisen, strategisen ja riskinhallinnan näkökulman”, Karlsson sanoo.        

Kestävä kehitys, cleantech ja kiertotalous ovat Karlssonille erityisen läheisiä teknologia-alueita, jotka hän kokee tärkeinä alueina tulevaisuuden innovaatioiden suojauksessa. Sitran arvion mukaan kiertotalouden arvonlisä Suomen kansantalouteen voisi vuoteen 2030 mennessä olla vähintään kolme miljardia euroa vuosittain.

”Monet kiertotalouden innovatiiviset ratkaisut metsä- ja paperi-, elintarvike- ja muoviteollisuudessa vaativat korkeatasoista kemianalan osaamista. Tähän muutokseen haluan kemistinä ja patenttiasiamiehenä osallistua neuvomalla asiakkaitani siinä, miten IPR:ää voi hyödyntää uusien kiertotalouden keksintöjen suojaamisessa ja kaupallistamisessa.”

Ota yhteyttä

Christoffer Karlsson
christoffer.karlsson@kolster.fi
040 920 8122