11.2.2019

Timo Joutsenoja aloittaa Kolsterilla Senior IPR Business Managerina. VTT:ltä siirtyvä Joutsenoja hallitsee alan monelta kantilta ja on innoissaan tulevista tehtävistään. Kaiken kokoisten yritysten IPR-tarpeiden ja liiketoimintaympäristöjen tuntemus koituvat asiakkaiden parhaaksi.

Tekniikan tohtori Timo Joutsenoja, 50, työskentelee Kolsterilla pääasiassa IPR-palveluiden myynnissä ja asiakkuuksien kehittämisessä. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat myös toimeksiannot ja IPR-strategioihin, salkunhallintaan ja arvonmääritykseen liittyvän tarjonnan kehittäminen. Timo työskentelee ensisijaisesti Kolster Kuopion toimipisteessä.

Timo on työskennellyt yhdeksän viime vuotta VTT:llä IPR-salkunhallinnan ja kaupallistamisen parissa ja tuntee laaja-alaisesti aineettoman omaisuuden hallintaan liittyvät kysymykset. Hänen aiemmat työnsä esimerkiksi UPM:llä Corporate Venturing -toiminnossa ja Tampereen teknillisen yliopiston tutkimustehtävissä antavat perspektiiviä hyvin erilaisiin toimintaympäristöihin.

”Yritysten tarpeet ovat moninaisia, sillä Kolsterin asiakas voi olla yhtä hyvin aloitteleva start-up kuin teknologiajättiläinenkin. IPR-asioissa ei todellakaan sovi sama ratkaisu kaikille. Patentit, tavaramerkit, mallisuojat ja sopimukset vaativat erikoistunutta ja syvällistä osaamista. Tällaiselle palvelulle on kasvava tarve, ja Kolsterilla on panostettu juuri laaja-alaiseen IPR-alan palvelutarjontaan”, Timo sanoo.

Hän muistuttaa, että IPR-oikeuksien hallinta on jo pitkään ollut oleellinen osa yritystoiminnan kehittämistä.

”Kaikessa liiketoiminnassa on tärkeää osata suojata niin tuotteita, prosesseja kuin brändiäkin ja sopia niiden käyttöoikeuksista esimerkiksi yrityskaupoissa ja yhteistyöhankkeissa.”

Timo toimii Kuopion toimipisteessä Sini Petsalon tavoin Kolsterin koko IPR-palvelutarjonnan yhteyshenkilönä Itä-Suomen alueella. Timo on kotoisin Siilinjärveltä, mutta opinnot veivät hänet Tampereelle. Hän väitteli fysiikan tohtoriksi vuonna 1998 polttoprosessien pyrometrisista hiukkasmittauksista.

25 vuoden jälkeen Timo on asettunut uudelleen Siilinjärvelle. Kolmilapsisen perheen isän vapaa-aika kuluu suurelta osin lasten urheiluharrastusten parissa, ja hän rentoutuu mielellään myös kolmen hehtaarin tontin huoltopuuhissa.

 Ota yhteyttä

Timo Joutsenoja
+358 400 817 045
timo.joutsenoja@kolster.fi

Kolster Oy Ab
Microkatu 1 (Technopolis)
70210 Kuopio

Kolster Kuopio - Technopolis

 

By Kolster

UUSIMMAT

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat uusinta tietoa IPR-alalta.