Tavaramerkit  ⋅   Patentit  ⋅   IPR-strategia

Tunnustusta Kolsterille: Jani Kaulo ja Tapio Äkräs valittu IP Leaders 2021 -listalle Suomessa

03.03.2021
Takaisin

World Trademark Review ja World IP Review julkaisivat vuosittaiset tutkimustuloksensa ammattilaisista IP-alan huipulla. Kolsterin partneri Jani Kaulo sekä partneri, johtaja Tapio Äkräs saivat erityismaininnat asiantuntemuksestaan tuoteväärennösten vastaisessa taistelussa ja patentoinnissa.

World IP Review (WIPR) julkaisi helmikuussa jokavuotisen tutkimuksensa, joka koostaa yli 1700 IP-alaan merkittävästi vaikuttavaa patenttien, tavaramerkkien ja tekijänoikeuksien ammattilaista. IP Leaders 2021 -listalle valikoituivat Suomessa Kolsterin Tapio Äkräs ja Jani Kaulo.

Jani Kaulo sai erityistunnustusta tuoteväärennöksien vastaisesta työstään myös World Trademark Review’n (WTR) WTR 1000 -tutkimuksessa, joka nimeää parhaat asiantuntijayritykset ja tavaramerkkiammattilaiset yli 80 maasta. Brändinhaltijat kiittävät Kaulon asiantuntemusta myös strategioiden luomisessa yrityksille, jotka havittelevat kasvua Aasian markkinoilla.

”Saamamme tunnustukset osoittavat brändinhaltijoiden luottamuksen kykyymme puolustaa heidän IP-oikeuksiaan ja toimia nykyisessä liiketoimintaympäristössä, jossa tavaramerkkiloukkauksia tehdään, havaitaan ja ratkotaan yhä enemmän verkossa”, Jani Kaulo kertoo.

Tuoteväärennöksiin tarttuvat palvelut, kuten Kolster Market Watch ja tullivalvontayhteistyö, ovat yhä suuremmassa arvossa brändinhaltijoiden silmissä. Jo kolmannes Forbes 100 -brändeistä on kääntynyt tavaramerkkiasioissaan Kolsterin puoleen. Schaeffler-yhtiön taistelu tuoteväärennösbisnestä vastaan on esimerkki huomattavasta Jani Kaulon avulla voitetusta tapauksesta, joka päätyi EU:n tuomioistuimeen saakka. Tapaus johti ennakkoratkaisuun, joka sitoo nyt kaikkia EU-maiden kansallisia tuomioistuimia.

EU:n tuomioistuimen tekemä päätös on merkittävä voitto eurooppalaiselle yhteiskuntajärjestelmälle. Koko EU:ta koskeva päätös auttaa taistelussa tuoteväärennöskauppaa ja sen takana olevaa järjestäytynyttä rikollisuutta ja terrorismia vastaan.”

Kolster jatkaa jo kolmantena peräkkäisenä vuotena yhtenä maailman johtavista asiantuntijayrityksistä brändien suojauksessa ja riidanratkaisussa kategorioissa ”enforcement and litigation” sekä ”prosecution and strategy”.

WTR 1000 -tutkimuksen mukaan ”Kolster vastaa loistavasti asiakkaidensa kansainvälistymistarpeisiin: Russia Desk ja China Desk toimivat porttina laajentumisesta, uusista liiketoiminnoista sekä aineettomien oikeuksiensa laajamittaisemmasta suojelusta kiinnostuneille oikeuksien haltijoille.”