Patentit  ⋅   Uutiset  ⋅   Uratarinat

Ulla Lenkkeri-Schütz on uusi eurooppapatenttiasiamiehemme Münchenissä

05.09.2019
Takaisin

5.9.2019

Biokemian tohtori, eurooppapatenttiasiamies Ulla Lenkkeri-Schütz vahvistaa kemian ja bioteknologian patenttitiimiämme sijaintipaikkanaan Kolster Germany Münchenissä. Hän tuo mukanaan vahvan asiantuntemuksensa life science -alojen patentoinnista sekä laajan kokemuksensa Saksan IPR-kentältä.

Ulla Lenkkeri-Schützin ydinosaamisalueita ovat biotieteet ja lääketiede, biokemia, molekyylibiologia sekä genetiikka. Uusien lääkeaineiden ja terapiamuotojen kehitys, geneeriset lääkeaineet, ravintotiede ja erilaiset ravintolisät sekä immunologia, virologia ja erilaiset vasta-aineet ovat hänelle tuttuja patentoinnin sovellusalueita.  

Lenkkeri-Schütz on toiminut IPR-alalla Saksassa vuodesta 2000 lähtien. Hän on työskennellyt patentoinnin parissa ja in-house-patenttiasiamiehenä saksalaisissa bioalan yrityksissä, ja viimeksi lähes kymmenen vuoden ajan patenttiasiamiehenä saksalaisessa patenttitoimistossa. Hän on kouluttautunut eurooppapatenttiasiamieheksi Saksassa, ja hänellä on lisäksi eurooppatavaramerkki- ja mallioikeusasiamiehen pätevyys. Hän on myös auktorisoitu patenttiasiamies Saksassa.

”Saksalainen patenttiasiamies on eräänlainen ’patenttiasianajaja’. Täällä patenttiasiamieskoulutukseen sisältyy  nimittäin Suomesta poiketen myös kahden vuoden yliopisto-opinnot oikeustieteen alalta”, Lenkkeri-Schütz kertoo.

Lenkkeri-Schützin laaja-alainen asiantuntemus patentoinnista, patentoinnin strategioista sekä tietotaito Saksan IPR-toiminnasta, esimerkiksi Euroopan patenttiviraston EPOn valituslautakunnasta ja Saksan patenttioikeudesta, ovat sekä kotimaisten että kansainvälisten asiakkaidemme käytössä. Hän tiivistää entisestään yhteistyötämme ja suhdeverkostoamme sekä Euroopan patenttiviraston EPOn että Saksan kansallisen patentti- ja tavaramerkkiviraston kanssa.

”Voin auttaa Kolsterin asiakkaita suojaamaan keksintönsä sekä Euroopan patenttivirastossa että Saksan kansallisessa patentti- ja tavaramerkkivirastossa. Silloin kun strategiana on suojata keksinnöt Euroopan markkinoilla vain muutamassa tärkeimmässä maassa, kuten Saksassa, voin hoitaa saksalaiset patentti- tai hyödyllisyysmallihakemukset läpi prosessin kansallisen viraston kanssa ja kommunikoida saksan kielellä”, Lenkkeri-Schütz kertoo.

Vastaavasti hän pystyy auttamaan patentin myöntämisen jälkeisissä oikeuksien siirroissa ja saksalaisissa riita-asioissa.

”Tunnen saksalaisen työkulttuurin ja patenttivirastojen sisäisiä toimintatapoja.”

Lenkkeri-Schützin juuret ovat vahvasti Suomessa ja Oulussa. Hän väitteli tohtoriksi Oulun yliopistossa suomalaisesta geeniperinnöstä, ja hän on syntynyt ja kasvanut Oulussa.

”Kolsterilla pääsen syventämään Suomi-verkostoani ja on erittäin hienoa päästä tuomaan suomalaista tietotaitoa Eurooppaan ja Saksan markkinoille. Käyn aika ajoin Oulussa, joten autan erityisen mielelläni myös Oulun seudun asiakkaitamme bioalan keksintöjen suojauksessa.”

Ota yhteyttä

Ulla Lenkkeri-Schütz
ulla.lenkkeri@kolster.fi
+49 176 320 70468

Kolster München office
Theatinerstrasse 11
D-80333 München

Bioteknologian ja kemian alojen keksintöjen patentoinnissa asiakkaitamme palvelevat lisäksi:

Krister Karlsson, krister.karlsson@kolster.fi, 044 236 5676
Nina Virolainen, nina.virolainen@kolster.fi, 050 303 5068
Gustav Boije af Gennäs, gustav.boijeafgennas@kolster.fi, 044 300 9876
Kirsi-Marja Pitkänen, kirsi-marja.pitkanen@kolster.fi, 0500 571 757
Minna Seppänen, minna.seppanen@kolster.fi,
050 341 0516

Haluatko patenttiammattilaiseksi?