Skip to content

Kolsterin uusi toimisto Shanghaissa tukee Kiina-orientoituneita suomalaisyrityksiä

22.04.2021

Uusi toimipiste Shanghaissa on strateginen askel, joka vahvistaa Kolsterin roolia kansainvälisessä liiketoiminnassa Euroopan ja Kiinan välillä, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja ja SuomiKiina kauppayhdistyksen puheenjohtaja Timo Helosuo.

Kolsterin tytäryhtiö Kolster China Ltd avasi maaliskuussa 2021 Shanghaihin toisen toimipisteensä. Kiinan markkinapotentiaali ei osoita hiipumisen merkkejä, sillä maa on ohittanut Yhdysvallat maailman suurimpana patentoijana.

Haluamme olla Euroopan johtava Kiinan tunteva IPR-talo. Shanghai on taloudellisesti merkittävä kansainvälisen kaupan keskus, ja uudella alueella voimme palvella paikallisten yritysten lisäksi entistä vahvemmin myös suomalaisia kansainvälisiä yhtiöitä”, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja ja SuomiKiina kauppayhdistyksen puheenjohtaja Timo Helosuo.

Kolsterilla on vuosien kokemus liiketoiminnasta Kiinassa. Kolster China -tytäryhtiön ensimmäinen Etelä-Kiinan toimipiste perustettiin vuonna 2018 Kiinan innovaatiokeskuksena tunnettuun Shenzheniin. Lisäksi yritysten apuna on Kolster China Desk -palvelu.

”Kasvavan kumppaniverkoston ja hyvän hintalaatusuhteen lisäksi toimisto Shanghaissa takaa meille entistäkin paremman tuntemuksen paikallisen lainsäädännön erityispiirteistä ja toiminnasta paikallisten kumppanien kanssa.”

Kolster tukee aktiivisesti suomalaista elinkeinoelämää Kiinaan liittyvissä IPR-asioissa: patentti- ja tavaramerkkihakemusten lisäksi muun muassa sopimus- ja riita-asioissa, yritysjuridiikassa sekä tuotteiden ja palveluiden lokalisoinnissa. Isojen yritysten lisäksi Kiinan markkinoille on lähtenyt merkittävä joukko suomalaisia pk-yrityksiä.

”Autamme Kiinaan suuntaavia yrityksiä sopimuksissa maahantuojien, jakelijoiden ja yhteistyökumppanien kanssa, hoidamme patentoinnin ja tavaramerkkien haun ja loukkaukset ja käännämme yritysten tai brändien nimet kiinankielisiksi. Shanghaissa voimme tukea myös Kiinassa jo toimivia suomalaisyhtiöitä entistä vahvemmin”, Helosuo kertoo.

Kolster on palkittu Kiinassa suositeltavimpana kansainvälisenä IPR-yrityksenä jo kahtena peräkkäisenä vuonna.

”Paikalliset arvostavat tapaamme työskennellä: olemme aktiivisessa vuoropuhelussa paikallisen historian, kulttuurin ja toimijoiden kanssa. Jatkossa laajennamme verkostojamme myös Kiinan sisämaan suuriin kaupunkeihin.”