Kolster & Taloustutkimus

Kansallinen IPR-tutkimus 2021

Miten korona-aika ja etätyöskentely ovat vaikuttaneet yritysten innovaatiotoimintaan? Mikä on IPR:n merkitys yrityksen menestykselle? Miten ilmastonmuutos ja muut megatrendit vaikuttavat toimialojen kehitykseen? Osaavatko suomalaisyritykset hinnoitella IPR-omaisuutensa yrityskauppatilanteissa?

Kolster ja Taloustutkimus selvittivät keväällä suomalaisten yrityspäättäjien ajatuksia menestyksestä ja tulevaisuudesta haastattelemalla yli 200 yrityspäättäjää.

Tutkimukseen vastanneista yrityspäättäjistä 75 prosenttia sanoo, että heidän edustamansa yritys kasvaa koronan vaikutuksesta. Heistä kolmasosa kertoo kasvun tapahtuvan pääasiassa uusien innovaatioiden ansiosta.

Vastanneista yrityksistä 60 prosenttia aikoo lisätä omaa innovointitoimintaansa kolmen seuraavan vuoden aikana. Globaalit trendit ja teknologiakehitys vaikuttavat investointien suuntaamiseen: 45 prosenttia ilmoittaa panostavansa tulevina vuosina ilmastonmuutosta hillitsevään teknologiaan tai innovaatioon. 

Taloustutkimus toteutti IPR-tutkimuksen Kolsterin tilauksesta. Tutkimukseen vastanneista 202 yrityspäättäjästä puolet on toimitusjohtajia. Vastaajista runsas puolet edusti yrityksiä, joiden liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa. Henkilökohtaiset puhelinhaastattelut tehtiin huhti–kesäkuussa 2021. Tutkimus toteutettiin nyt kolmatta kertaa.

Tilaa tutkimustulokset sähköpostiisi