Lakimies kuukausimaksulla

Oma juristi yrityksesi käyttöön kuukausimaksulla

Suositun kiinteähintaisen lakipalvelumme avulla saat huippuasiantuntijamme töihin yritykseesi aina, kun tarvitset häntä. Palvelusta veloitamme kiinteän kuukausihinnan sovitun työmäärän mukaisesti. Jos jonkin kuukauden aikana tunteja tai päiviä jää käyttämättä, ne voidaan siirtää joustavasti seuraavalle kuukaudelle.

Juristimme palvelee sinua muun muassa seuraavissa asioissa:

  • Yrityksen sopimusasiat: liiketoimintaa tukevat sopimukset, mm. työsopimukset, salassapitosopimukset, lisenssisopimukset
  • Yleiset oikeudelliset asiat: hallinto, tietosuoja, työsuhdeasiat
  • Yrityksen oikeudellinen konsultointi liittyen liiketoimintaan tai yksittäiseen projektiin: immateriaalioikeuksiin liittyvät kysymykset, tuotekehitys- tai yhteistyöhankkeet
  • Konfliktien arviointi, estäminen ja toimenpiteiden suunnittelu
  • Muut juridiset asiat

Valitse yrityksesi tarpeita vastaava paketti tai sovitaan erikseen tarpeitasi parhaiten palveleva kokonaisuus:

KIINTEÄHINTAISET LAKIPALVELUPAKETIT (ALV  0%)
  PERUS PREMIUM
Hinta / kk 600 e 1300 e
Lakimiestyötä / kk  2 tuntia 5 tuntia
Alkutilannekartoitus x x
Nimetty lakiasiantuntija x x
Tilanneanalyysi (kvartaaleittain)   x

 

 

 

 

 

 

Varaa maksuton konsultaatioaika lakimies Sanna Häikiön kanssa​ tai täytä alla olevasta linkistä avautuva yhteydenottolomake. 

Ota yhteyttä

 

Usein kysytyt kysymykset:

Millaisiin tehtäviin yritysjuristin aikaa voi käyttää?

Usein yritykseen vuokrattavan lakimiehen aikaa käytetään erilaisten sopimusten valmisteluun. Näitä ovat muun muassa salassapito-, yhteistyö-, rahoitus-, konsortio-, työ-, osakas- ja lisenssisopimukset. Voimme käydä nykyisen sopimuspohjan läpi ja ehdottaa muutoksia tai rakentaa yrityksellesi kokonaan uusia liiketoimintaa tukevia sopimuksia.

In-house-lakimiehemme voivat käyttää työaikaansa asiakasyrityksissä tietenkin myös immateriaalioikeuksiin liittyvien asioiden hoitamiseen.

Käytättekö valmiita sopimuspohjia?

Emme pääsääntöisesti. Sopimuksissa keskeiseen rooliin nousee usein, mitä tietyllä toimialalla ja tietyssä kasvuvaiheessa oleva yritys tarvitsee juuri sillä hetkellä. Toisin sanoen puoleemme sopimusasioissa kääntyvien asiakasyritysten tarpeet ovat usein hyvin yksilöllisiä, jolloin myös sopimukset on räätälöitävä tämän mukaisesti.

Mitkä asiat eivät kuulu palveluun?

Kiinteähintaisen yrityslakimiehen aikaa ei voi käyttää verosuunnitteluun eikä myöskään oikeudenkäynteihin paitsi oikeudenkäyntistrategioihin. Esimerkiksi IPR-asioihin liittyvissä oikeudenkäynneissä voit hyödyntää Kolsterin muuta tarjontaa.

Millaisille yrityksille palvelu erityisesti sopii?

Palvelun pääasiallinen kohderyhmä ovat pk-yritykset, joilla ei välttämättä ole omaa juristia jatkuvassa käytössään. Toisaalta myös suuryritykset voivat käyttää lakimiespalveluamme esimerkiksi ruuhkahuipun helpottamiseen.

On myös tyypillistä, että yritykset kaipaavat juridista konsultointia, kun yrityksessä tapahtuu isoja muutoksia, kuten kansainvälistyttäessä tai toimialaa laajennettaessa.

Mikä on alkutilannekartoitus?

Ennen alkutilannekartoitusta tutustumme huolellisesti asiakkaan liiketoimintaan ja toimialaan, jotta onnistumme kumppanin roolissamme.

Varsinaisessa alkutilannekartoituksessa käymme läpi lähtötilanteen eli selvitämme nykytilanteen sekä ne asiat, joissa yritys tarvitsee kriittisemmin apua. Samalla tutustumme yrityksen tavoitteisiin ja arvioimme, edellyttääkö tavoitteisiin pääseminen myös juridisia muutoksia. 

Mitä tilanneanalyysiin kuuluu?

Tilanneanalyysi on suunnitelma seuraavien kuukausien toimenpiteistä. Se tehdään aina tarvittaessa, jos yrityksen tavoitteet muuttuvat.

Voiko lakimies tehdä yritykselleni enemmän kuin viisi tuntia kuukaudessa, jos niin haluan?

Juristin työmäärä yrityksessäsi on täysin neuvoteltavissa. Jos perus- ja premium -sopimukset eivät vaikuta sopivan juuri sinun yrityksellesi, voimme rakentaa muunlaisia sopimuksia.

Miten Lakimies kuukausimaksulla -palvelu on sovitettavissa Kolsterin muihin palveluihin?

Kaikki palvelumme voidaan sovittaa yhteen keskenään ja neuvottelemme mielellämme niiden toteutustavasta. On tyypillistä, että kiinteähintaista lakimiespalvelua käytetään rinnakkain esimerkiksi Kolsterin IPR-palveluiden kanssa.

Ota yhteyttä