Skip to content

Loukkauslausunnot ja suojapiirianalyysit

Suojapiirin arviointi ja loukkauslausunto antavat asiantuntijan näkökulman silloin, kun epälet yksinoikeuden loukkausta tai yritystänne epäillään sellaisesta.

TYYPILLINEN TOIMEKSIANTO

Annamme arvion tapauskohtaisesti.*

*Hinta sovitaan tapauskohtaisesti arvioidun työmäärän perusteella.

Epäiletkö, että kilpaileva yritys loukkaa patenttiasi, tavaramerkkiäsi tai mallisuojaasi? Epäilläänkö yritystäsi loukkauksesta? Saitko varoituskirjeen loukkausepäilystä?

  • Asiantuntijan kokemukseen perustuva arvio tilanteesta on arvokas.
  • Ammattilaisen katsauksen perusteella pystytään valitsemaan oikeanlaiset jatkotoimenpiteet.

OTA YHTEYTTÄ

"Toiminnanvapaus ja loukkausepäilyt ovat liiketoiminnan kannalta kriittisiä tilanteita. Vahinkojen minimoimiseksi on tärkeää, että tilanne selvitetään huolellisesti, ennen kuin ryhdytään toimenpiteisiin."

NÄITÄ USEIN KYSYTÄÄN

Milloin kannattaa tehdä suojapiirianalyysi?

Asiantuntija voi tehdä analyysin tilanteesta, jos epäilet, että yrityksesi tavaramerkkiä, patenttia tai mallisuojaa on loukattu. Suojapiirianalyysilla selvitetään tilanne huolellisesti ennen kuin ryhdytään toimenpiteisiin. 

Asiantuntijan apua kannattaa myös hakea silloin, jos yritystäsi epäillään patentin, tavaramerkin tai mallisuojan loukkauksesta. Ammattilaisen avulla osaat valita sopivimmat jatkotoimenpiteet. Suuntaa antava hinta-arvio: 1 000–2 500 euroa + alv. 

Mikä on loukkauslausunto?

Loukkauslausunto on asiantuntijan selvitys tilanteesta, jossa epäillään, että yrityksen yksinoikeutta patenttiin, tavaramerkkiin tai mallisuojaan on loukattu tai yritystä epäillään sellaisesta. Loukkauslausunto on asiantuntijan kirjallinen, perusteltu arvio siitä, tapahtuuko loukkaus vai ei. Loukkauslausunto voi esimerkiksi patentin loukkausta arvioitaessa sisältää piirrekohtaisen vertailun itsenäisen vaatimuksen ja loukkaavaksi epäillyn ratkaisun välillä (ns. claim chart).

OTA YHTEYTTÄ