Valvonta, puolustus ja riidanratkaisu / Loukkauslausunnot ja suojapiirianalyysit

Loukkauslausunnot ja suojapiirianalyysit

Suojapiirin arviointi ja loukkauslausunto antavat asiantuntijan näkökulman, kun epäilet yksinoikeuden loukkausta tai yritystäsi epäillään sellaisesta.

Jos epäilet patentin, tavaramerkin tai mallisuojan loukkausta tai yritystäsi epäillään loukkauksesta, asiantuntijan kokemukseen perustuva tilannearvio on arvokas. Ammattilaisen katsauksen perusteella osaat valita parhaat jatkotoimenpiteet. 

Ota yhteyttä

Suuntaa antava hinta-arvio*

1 000-2 500 €

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

*Hinta sovitaan tapauskohtaisesti arvioidun työmäärän perusteella.

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Alkukartoitus

Käymme kanssasi läpi tietyn patentin, tavaramerkin tai mallisuojan ja kartoitamme selvityksen syyt, kuten vastapuolen yhteydenotot. Sovimme työn sisällöstä. Loukkausanalyysin tapauksessa käymme läpi kyseessä olevan tuotteen olennaiset piirteet. 

2. Suojapiirianalyysi ja/tai loukkauslausunnon laatiminen

Analysoimme, mitä patentin, tavaramerkin tai mallisuojan yksinoikeus todella suojaa. Tarvittaessa vertaamme eri maissa voimassa olevia suojapiirejä. Loukkauslausunnossa asiantuntijamme esittää perustellun kirjallisen analyysin siitä, loukkaako palvelu tai tuote toisen osapuolen yksinoikeutta.

3. Raportointi ja jatkotoimenpide-ehdotus

Laadimme kirjallisen raportin, mikäli niin on sovittu, ja käymme kanssasi läpi suojapiirianalyysin ja/tai loukkauslausunnon tulokset. Ehdotamme tarvittaessa myös tilanteeseen soveltuvia jatkotoimenpiteitä.

Ota yhteyttä

Parhaat asiantuntijamme käytettävissäsi

Kaikki asiantuntijamme

Toiminnanvapaus ja loukkausepäilyt ovat liiketoiminnan kannalta kriittisiä tilanteita. Vahinkojen minimoimiseksi on tärkeää, että tilanne selvitetään huolellisesti, ennen kuin ryhdytään toimenpiteisiin.

Ossi Huhtanen, Partner, European Patent Attorney

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!