Valvonta, puolustus ja riidanratkaisu / Oikeuksien kumoaminen: väitteet, valitukset, mitätöinti

Oikeuksien kumoaminen: väitteet, valitukset, mitätöinti

Epäiletkö kilpailijasi saaneen IPR-oikeuksia, jotka häiritsevät liiketoimintaasi? Miten nyt tulisi reagoida? Autamme sinua tilanteen arvioinnissa sekä tarvittaessa kilpailijan oikeuksien kumoamisessa ja suoja-alan supistamisessa. 

Mikäli kilpailijallasi on hallussaan IPR-oikeuksia sinun liiketoiminta-alueellasi, voi kilpailija pahimmassa tapauksessa estää toimintasi. Haluatko varmistaa, että kilpailija ei pääse uhkaamaan liiketoimintaasi epäoikeudenmukaisilla eduilla? Arvioimme muun muassa kilpailijoidesi IPR-oikeuksien tilaa ja patenttien pätevyyksiä. Autamme sinua kumoamaan kilpailijoidesi oikeuksia väittein, valituksin tai mitätöinnein. 

Ota yhteyttä

Hinta-arvio

3 500-6 000 € (+alv)

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

Lopullinen hinta perustuu taustatietoon ja selvityksen laajuuteen.

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Alkukartoitus

Analysoimme kilpailijan IPR-oikeuden tilan, kuten onko patentti jo myönnetty, missä muodossa ja missä maissa. 

2. Toimenpidesuositukset

Keräämme tarvittavan materaalin ja arvioimme hakemusprosessin kulun ja heikkoudet. Ehdotamme jatkotoimenpiteitä, kuten mitätöintiprosessin aloittamisen.

 

 

 

3. Mitätöintiprosessi

Kolmannen osapuolen muistutuksella voimme estää patentin myönnön tai rajata sen suoja-alaa. Jos patentti on jo myönnetty, teemme yhdeksän kuukauden sisällä myöntöpäivästä väitteen patenttia vastaan ja esitämme materiaalia, jonka perusteella patentti tulee kumota tai sen suoja-alaa tulisi supistaa. Mikäli väiteaika on jo päättynyt tai väite ei ole mahdollinen, voimme aloittaa oikeusprosessin patentin mitätöimiseksi. 

Ota yhteyttä

Parhaat asiantuntijamme käytettävissäsi

Kaikki asiantuntijamme

Kilpailijalle myönnetty IPR-oikeus, kuten patentti, tulisi aina ottaa huomioon omassa liiketoiminnassa. Patenttia vastaan nostettu väite voi olla hyvä vaihtoehto, mutta sen tulee olla harkittu päätös. Muussa tapauksessa saatat vahingossa vahvistaa kilpailijan patenttia, ja herättää mielenkiintoa kyseistä patenttia kohtaan. Autamme arvioimaan tilanteen, ja ehdotamme parasta vaihtoehtoa.

Krister Karlsson, Associate Partner, Head of Biotech & Chemistry, European Patent Attorney

Ajankohtaista aiheesta

Patentit • IPR-uutiset • IPR-riskienhallinta

Näin hyödynnät IPR-riskienhallintaa tehokkaasti

Kolster

16.02.2022

Lisää ajankohtaista

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!