Juridinen tuki / Ulkoistettu lakiosasto

Ulkoistettu lakiosasto

Saat käyttöösi oman lakimiehen aina tarvitessasi apua. Palvelusta veloitamme kiinteän kuukausihinnan yrityksesi tarpeisiin sovitetun työmäärän mukaisesti. Käyttämättä jääneet tunnit tai päivät voit siirtää joustavasti seuraavalle kuukaudelle. 

Ulkoistettu lakiosasto -palvelumme sisältää esimerkiksi apua jokapäiväisissä lakiasioissa ja sopimusasioiden hoidossa aina liiketoimintaa tukevista sopimuksista työ-, salassapito- ja lisenssisopimuksiin. Lisäksi palveluun kuuluvat yleiset oikeudelliset asiat, kuten hallinto-, tietosuoja- ja työsuhdeasiat. Tarjoamme oikeudellista konsultointia liittyen liiketoimintaan tai yksittäiseen projektiin, immateriaalioikeuksiin liittyviin kysymyksiin sekä tuotekehitys- ja yhteistyöhankkeisiin. Palveluun kuuluvat myös konfliktien arviointi, estäminen ja toimenpiteiden suunnittelu. 

Ota yhteyttä

Kysy tarkempi hinta-arvio tästä.

Näin yhteistyö lähtee käyntiin

1. Alkukartoitus

Ennen toimeksiannon aloittamista tutustumme huolellisesti liiketoimintaasi ja toimialaan, jotta varmistamme lakiasioiden hoidon parhaan lopputuloksen. Jos yrityksesi tarpeet muuttuvat, teemme tarvittaessa tilanneanalyysin, eli suunnitelman seuraavien kuukausien toimenpiteistä. Alkutilannekartoituksessa selvitämme yhtiösi juridisen tilan ja käymme kanssasi läpi keskeisimmät toimenpiteet, joiden hoito on kiireisintä. Annamme myös kehitysideoita ja suosituksia parhaista käytännöistä. Samalla tutustumme yrityksesi tavoitteisiin ja arvioimme, edellyttääkö niihin pääseminen myös juridisia muutoksia.

2. Asiat, jotka eivät kuulu palveluun

Palvelua ei voi lähtökohtaisesti käyttää verosuunnitteluun. Samoin esimerkiksi oikeudenkäynneistä ja yritysjärjestelyistä on sovittava erikseen.

3. Ulkoistetun lakiosaston soveltaminen muihin palveluihimme

Kaikki palvelumme ovat keskenään yhteensovitettavia, ja neuvottelemme mielellämme niiden toteutustavasta. On tyypillistä, että kiinteähintaista ulkoistettu lakiosasto -palveluamme käytetään rinnakkain esimerkiksi IPR-palveluidemme kanssa.

4. Sovitun kuukausimaksun muuttaminen tarpeen mukaan

Ulkoistetun lakiosaston ja yksittäisen lakimiehen työmäärä räätälöidään aina yrityksesi tarpeisiin sopivaksi. Jos palvelun edetessä huomataan, että työmäärä kuukausitasolla toisinaan nousee tai laskee, palvelu on muokattavissa. Käyttämättä jäänyt työaika on myös siirrettävissä seuraaville kuukausille sopimuskauden sisällä. Sovitun työajan kirjaamisessa noudatamme ns. tehokasta työaikaa, ja maksat vain todellisesta toteutuneesta lakiosaston työajasta. Raportoimme kaiken käytetyn työajan kuukausittain. 

Ota yhteyttä

Ulkoistettu lakiosasto -palvelu sopii erityisesti yrityksille, joilla ei ole omaa lakimiestä käytössään. Myös isommille yrityksille palvelu on erinomainen apu esimerkiksi ruuhkahuipun helpottamiseen.

Sanna Häikiö, Associate Partner, Counsel IP & Technology law

Ajankohtaista aiheesta

Tavaramerkit • IPR-strategia • Lakipalvelut • IPR-uutiset

Kolster Brand Protection tarjoaa tehokasta brändin ja IPR:n suojausta

Kolster

16.03.2022

Tavaramerkit • IPR-strategia • Lakipalvelut • IPR-uutiset

IPR-ekspertti Tuukka Airaksinen Kolster Brand Protectionin vetäjäksi

Kolster

21.02.2022

Uutiset • Lakipalvelut • Muut palvelut

Yrityksen GDPR kuntoon – 4 vinkkiä toimivaan tietosuojaprosessiin

Kolster

17.02.2022

Lisää ajankohtaista

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!