Skip to content
patentit

KOLSTER PATENTIT

SUOJAA INNOVAATIOSI

Kun yrityksesi patentit ovat kunnossa, se näkyy yrityksen arvossa. Patentit tukevat tuotekehitystä ja ovat investointi yrityksen markkinaosuuteen.

KESKEISET PALVELUMME

Kattavin tapa suojata keksintö
Patentti on laajin tapa suojata kehittämäsi tekninen ratkaisu. Sen avulla kiellät kilpailijoilta ratkaisusi käytön. Voit vaikuttaa valinnoillasi siihen, että patentin suojapiiri säilyy mahdollisimman kauan ja kilpailijoiden toiminta samoilla markkinoilla on vaikeaa. Kun patentit ovat kunnossa, pystyt myös lisensoimaan ja saamaan hyviä liikekumppaneita.
Älä tee tuotekehitystä kilpailijoille
Patentilla voit saada yksinoikeuden teknisen ratkaisun käyttöön 20 vuodeksi. Kun patentoit tuotteen, laitteen tai menetelmän, saat määräaikaisen, maakohtaisen yksinoikeuden keksintöösi. Keksinnön on oltava julkistamaton, teollisesti käyttökelpoinen ja erottauduttava olennaisesti jo tunnetuista ratkaisuista. 

Mietitkö keksintösi patentointia, haluaisitko arvioida sen patentoitavuutta? Älä laita keksinnöllisyyden rimaa liian korkealle − kilpailija saattaa patentoida sen minkä jätit suojaamatta.

Stefan Holmström

Head of Mechanical Engineering
+358 50 524 2408
stefan.holmstrom@kolster.com

Krister Karlsson

Head of Biotech and Chemistry
+358 44 236 5676
krister.karlsson@kolster.com

Marjut Honkasalo

Partner, European Patent Attorney
+358 50 524 2413
marjut.honkasalo@kolster.com

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Innovaatiosi suojaaminen onnistuu kauttamme maailmanlaajuisesti. 
Patenttihakemukset

Patentti on kattavin tapa teknisen ratkaisun suojaamiseksi. Patentilla voi saada 20 vuoden suojan uudelle tekniselle ratkaisulle esimerkiksi tuotteen, laitteen, menetelmän tai käytön muodossa. Näin estät kilpaijoitasi hyötymästä tuotekehityksestäsi.

Lue lisää patentoinnista
Hyödyllisyysmallit

Hyödyllisyysmalli on nopea ja kustannustehokas vaihtoehto teknisen ratkaisun suojaamiseksi. Hyödyllisyysmallin rekisteröinnillä saadaan nopeasti suoja, jota voi puolustaa oikeudessa.

Lue lisää hyödyllisyysmallista
Mallioikeudet

Mallisuoja on tehokas suojamuoto, jolla voidaan suojata tuotteen ulkoasua. Jotta suojaus onnistuisi ja olisi luonteeltaan kattava, kannattaa tuotteen ulkoasun suojaus tehdä osaavan asiantuntijamme avustuksella.

Lue lisää mallioikeuksista
Ennakkouutuustutkimukset

Ennakkouutuustutkimus auttaa löytämään olennaiset patenttijulkaisut ja arvioi keksinnön uutuuden. Patentoitavuustutkimus arvioi myös patentoitavuutta. Ennakkouutuustutkimus tai patentoitavuustutkimus kannattaa tehdä uuden tuotekehitysprojektin aikana ja hyvissä ajoin ennen tuotteen tuomista markkinoille tai patentointiprosessin aloittamista.

Lue lisää ennakkouutuustutkimuksesta
Toiminnanvapauden varmistaminen

Haluatko varmistaa, ettei tuotteesi kaupallistaminen osu patenttimiinaan? Turvaa tuotteesi kaupallistamisen toimintavapautta (Freedom to Operate) ja hallitse riskejä toimintavapausselvityksellä. Selvityksessä haetaan voimassa olevia patentteja ja hyödyllisyysmalleja, jotka saattavat vaikuttaa tuotteen kaupalliseen hyödyntämiseen. Selvityksen laajuutta voi skaalata resurssien mukaan. Selvityksellä saa raportin, jolla voi osoittaa pyrkimyksen välttää patentin loukkauksia.

Lue lisää toiminnanvapauden varmistamisesta
Kilpailijavalvonta

Epäiletkö kilpailijasi saaneen IPR-oikeuksia, jotka häiritsevät liiketoimintaasi? Miten nyt tulisi reagoida? Autamme sinua tilanteen arvioinnissa sekä tarvittaessa kilpailijan oikeuksien kumoamisessa ja suoja-alan supistamisessa. 

Lue lisää oikeuksien kumoamisesta
Oikeuksien kumoaminen

Epäiletkö kilpailijasi saaneen IPR-oikeuksia, jotka häiritsevät liiketoimintaasi? Miten nyt tulisi reagoida? Autamme sinua tilanteen arvioinnissa sekä tarvittaessa kilpailijan oikeuksien kumoamisessa ja suoja-alan supistamisessa. 

Lue lisää oikeuksien kumoamisesta
IPR-valmennus & työpajat

Räätälöity koulutus tai työpaja tarjoaa täsmäapua IPR:ien hyödyntämiseen yrityksessäsi. Varaa meiltä työpaja, jossa käymme läpi nykyisiä toimenpiteitäsi ja suojauksesi tasoa. Etsitään yhdessä kehittämismahdollisuuksia!

Lue lisää IPR-valmennuksesta
IPR-Strategia

IPR-strategia on pohja tuleville päätöksillesi. Se määrittelee, miten ja miksi hoidat, hankit ja suojaat aineetonta omaisuuttasi, sekä miten se tuottaa yrityksellesi lisäarvoa. IPR-strategia kannattaa laatia pienessäkin yrityksessä toimialasta riippumatta.

LUE LISÄÄ IPR-STRATEGIASTA
Loukkauslausunnot ja suojapiirianalyysit

Suojapiirin arviointi ja loukkauslausunto antavat asiantuntijan näkökulman silloin, kun epälet yksinoikeuden loukkausta tai yritystänne epäillään sellaisesta.

Lue lisää loukkauslausunnoista
Konfliktinratkaisu

Konfliktit voivat pahimmillaan johtaa merkittäviin taloudellisiin menetyksiin, mutta oikein hoidettuna ne voivat myös tarjota mahdollisuuden vahvistaa asemaasi markkinoilla.

Lue lisää konfliktinratkaisusta

Hyödynnä innovaatiosetelin arvonnousu

Kansainväliseen kasvuun tähtääville pk-yrityksille sekä startupeille tarkoitetun innovaatiosetelin arvo on noussut 6 000 euroon. Tutustu rahoitukseen.
Kolster_Innovations-Article-Thumb-Socials-light

AJANKOHTAISTA AIHEESTA