Asiakkaamme

Asiakkaamme ovat innovatiivisia suunnannäyttäjiä

Asiakkaamme ovat oman alansa menestyjiä – kotimaisia startup- ja pk-yrityksiä, globaaleja suuryrityksiä, yliopistoja ja järjestöjä sekä yksityishenkilöitä. Pitkäaikaiset asiakassuhteemme ovat tunnustus palvelun laadusta ja luottamuksesta.

ASIAKASTARINAT

Centria-ammattikorkeakoulu linjasi tutkimushankkeidensa IPR-käytännöt ja kaupallistaa tulokset alueiden hyödyksi

Centria_Tutkimus- ja kehitys_Kolsterin IPR-lakipalvelut
Suomen kansainvälisin ammattikorkeakoulu Centria haluaa tuoda TKI-hankkeissaan syntyvän aineettoman omaisuuden ja innovaatiot entistä paremmin elinkeinoelämän hyödyksi. IPR- ja lakikumppani Kolster auttoi Centriaa luomaan selkeät IPR-käytännöt sekä kirkastamaan kaupallistamisen strategian, jotta tavoite voi toteutua.

Lue lisää

 

Laadukkaan lähiruoan tuottaminen lemmikeille on Dagsmark Petfoodin ekoteko

Dagsmark Petfood_Laura Strömberg_8609
Mistä on Dagsmark Petfoodin brändi tehty? Tuotannon läpinäkyvyydestä, raaka-aineiden jäljitettävyydestä, pienestä hiilitassunjäljestä, kotimaisuudesta ja tutkituista terveysvaikutuksista. Rakkaus lemmikkieläimiin sinetöidään tulevaisuuden kasvun turvaavalla IPR-suojauksella.

Lue lisää

 

SISU®-erikoisajoneuvojen arvokkaimmat osat ovat IPR ja brändi

Sisu Auto_Sisu Auto Trucks
Sisu Auton vientiliiketoimintaa kasvuun kirittävä johtokaksikko Timo Korhonen ja Petri Kananen pitävät aineetonta omaisuutta, SISU®-brändiä ja erikoisosaamista, yhtiön merkittävimpänä omaisuuseränä. IPR-kumppani Kolsterin tekemä arvonmääritys uusimmalle SISU GTP® -tuotteelle vahvistaa yhtiön tasetta ja kasvunäkymiä.

Lue lisää

 

Kotimainen talotekniikkateollisuuden yritys Allaway selätti kiinalaiset brändikaapparit Kolsterin avulla

Allaway_lapsi imuroi_1629_16x9
Keskuspölynimurijärjestelmien valmistaja Allaway päivitti teknologiansa teollisen internetin aikakauteen ja tavoittelee nyt kasvua. Huipputeknologia ja laatubrändi houkuttelivat liikkeelle myös brändikaapparit Kiinassa, mutta haasteet uusilla markkinoilla kääntyivät kasvun mahdollisuuksiksi IPR-kumppani Kolsterin avulla.

Lue lisää

 

Sitkeä oikeusprosessi kannatti: Yksityishenkilökin joutuu nyt vastuuseen, jos edistää tuoteväärennösten kauppaa

Schaeffler AG_kuulalaakeri_16x9
Kolster ja saksalainen Schaeffler-yhtiö työskentelivät sitkeästi yhdeksän vuotta kestäneessä oikeusprosessissa tuoteväärennösten kauppaa vastaan. Tulos on huikea: EU:n tuomioistuin päätti, että myös yksityishenkilöiden käyttö tuoteväärennösten toimitusketjussa on yhtä laitonta kuin yritystenkin.

Lue lisää

 

Conenorin innovaatioilla vaikeat muovijätteet saavat uuden elämän

Conenor_patentoitu komposiittiteknologia
Ratkaiseeko Orimattilassa toimiva Conenor maailman lasikuitumuovijäteongelman? Yhtiö kehitti teknologian, jonka avulla kierrätyskelvoton lasikuitumuovijäte muuntuu uusiksi komposiittimateriaaleiksi. IRP on toiminnassa ja lisensoinnissa avainasemassa: ”Jos on patentteja, hintaan voi lisätä nollan perään”, sanoo Conenorin toimitusjohtaja Markku Vilkki.

Lue lisää

 

Mobidiagin avulla testataan suuri osa suomalaisten koronavirusnäytteistä – IPR suojaa innovaatiot

Mobidiag_Working with Amplidiag Easy_Patented technology
Jos sinulla epäillään koronavirusta, näytteesi mahdollisesti tutkitaan testillä, jonka Mobidiag toimitti markkinoille pikavauhtia. Infektiotautien diagnostiikan taitaja suojaa innovaationsa ja investointinsa tarkkaan.

Lue lisää

 

 

Katso ranteeseesi – siinä saattaa olla satoja Polarin patentteja

Polar_MTB_Grit-X_patented technology
Kaikki haluavat kehittyä. Tästä oivalluksesta on syntynyt urheilijoiden jokapäiväinen kumppani Polar – ja satoja ainutlaatuisia innovaatioita. Polar Electron tutkimusjohtaja Jyrki Schroderus tuntee brändit ja patentit ja osaa vaatia parasta myös IPR-kumppanilta, sillä hän on itse entinen patenttiasiamies.

Lue lisää

 

Zoy sulattaa sydämiä patentoidulla äänikoruteknologiallaan

Zoy_Soundlocket_Patented technology
Startup-yritys Zoy kehitti maailman ensimmäisen mekaanisesti viritettävän Soundlocket®-äänikoruteknologian, joka taltioi elämän merkitykselliset hetket sukupolven yli. Yhtiö tähtää rohkeasti globaaleille luksuskorumarkkinoille valtteinaan suojattu teknologia ja suuret tunteet. Laki- ja IPR-kumppani Kolster huolehtii siitä, että iso visio voi toteutua.

Lue lisää

 

Cerenion valjasti tekoälyn aivotoiminnan mittaukseen – patentoitu keksintö globaaleille markkinoille

Cerenion_brain monitoring with AI_patented tehcnology
Oululaisen startup-yritys Cerenionin C-Trend®-lääkintälaiteohjelmisto tekee tehohoitopotilaiden aivosähkökäyrän tulkinnasta helppoa. Yhtiön tavoitteena on lisensoida teknologia merkittäville lääkintälaitevalmistajille – siinä auttavat IPR-investoinnit. 

Lue lisää

 

 

Matkalipuista sellupaaleihin ja servereihin – Confidex on Kiina-kärjellään etätunnisteiden edelläkävijä

Confidex_RFID_kontaktiton matkalippu
Confidex pääsi ykkösluokassa Kiinaan, kun Kiinan rautatieministeriö halusi tamperelaisen tuotekehitystiimin etämaksuliput käyttöön junaliikenteessä. Tehokas tuotanto ja teollisten etätunnisteiden patentoidut innovaatiot nostivat yhtiön kasvuun.

Lue lisää

 

 

Kasvun kiitoradalle! Kide Science saa lapset innostumaan tieteestä niin Suomessa kuin Kiinassa

Kide Science_Trademarks_Licensing
Ensin innostuivat lapset, sitten vanhemmat, sitten rahoittajat. Lasten tiedekasvattaja Kide Science kansainvälistyy vauhdilla − kasvuveturina toimii Kiina ja salkusta löytyvät hyvät IPR-suojaukset. Koronakevät laittoi vipinää myös nuoren yhtiön tuotekehitykseen.

Lue lisää

 

 

Turvalasit ja tuulilasit uunista ulos! TaiFin Glass syntyi suoraan globaaleille markkinoille

TaiFin Glass_patented technology_architectural glass
Lasinjalostusteollisuudessa laatuvaatimukset rakennuksissa ja autoissa käytettäville lasimateriaaleille ovat kovat. TaiFin Glass Machinery kehitti uniikin tuotantoteknologian ja erikoisuunit turvalasien karkaisuun ja tuulilasien taivutukseen – ja ponkaisi heti ensimmäisen tilauksen myötä Kiinan jättimarkkinoille.  

Lue lisää

 

Maanrakennusalan digitalisaatio etenee Suomen johdolla – Novatron raivaa elintilaa patentoimalla

Novatron_patenttisuojatut koneohjausjärjestelmät
Maanrakennusala elää murroksessa, ja digitaalinen työmaa valtaa alaa isoissa infrarakentamisen kohteissa. Novatronin kehittämät älykkäät koneohjausjärjestelmät ja anturimittausteknologia ovat tärkeässä osassa työmaiden digitalisoinnissa.

Lue lisää

 

 

Kohti puhtaampaa ilmaa ja parempia autoja – Pegasorin anturiteknologia ja IPR-salkku valmiina isoihin kumppanuuksiin

Pegasor_pienhiukkasmittauksella vähempipäästöisiä autoja
Kun yhtiöllä on hallussaan ainutlaatuista teknologiaa ja vahva patenttisuoja, pienikin yritys voi ponnistaa globaaliksi markkinajohtajaksi. Kahdeksan hengen Pegasor on jo houkuttanut kumppaneikseen yhdysvaltalaisen CoorsTekin sekä autoteollisuuden isot nimet Japanista ja Saksasta. Kasvustrategiaan kuuluu teknologian lisensointi sekä ison volyymin teollinen yhteistyö kumppaneiden kanssa.

Lue lisää

 

Hauki vai barramundi? Rapalan innovatiiviset uistimet houkuttavat kaloja ja kalastajia kaikkialla maailmassa

Rapalan innovatiiviset ja patenttisuojatut uistimet kiinnostavat kaloja ja kalastajia
Mustekala pitää samettisesta pehmeydestä ja barramundin vieheen on kestettävä mopoauton paino. Maailman suurin uistinvalmistaja Rapala tuntee kalat ja innovoi jatkuvasti uusia tuotteita kalastajien iloksi. Nyt uusia innovaatioita siivittävät ympäristökysymykset. Kehityspäällikkö Juha Siirtola tuntee Rapalan keksinnöt yli 30 vuoden ajalta ja tietää, miten tärkeää on hoitaa IPR-asiat hyvin.

Lue lisää

 

Patenttisalkku houkutti ostajia ja nosti uuden liiketoiminnan siivilleen – Ekahau parantaa nyt tekoälyn avulla langattomia verkkoja

Ekahau Pro
Kannattaa kuunnella asiakasta! Kun sivutuote osoittautui alkuperäistä bisnesideaa paremmaksi, Ekahau uskalsi muuttaa suuntaa. Nyt Ekahau tekee juuri sitä, mitä asiakkaat haluavat: helppokäyttöisiä työkaluja langattomien lähiverkkojen suunnitteluun ja optimointiin. Merkittävä patenttisalkku mahdollisti hyppäyksen uuteen liiketoimintaan ja vahvaan kasvuun.

Lue lisää

 

Innovatiivinen Vauhti Speed patentoi uuden sukupolven suksivoiteet – ja hyppäsi hetkessä tuottamaan käsidesiä suomalaisten tarpeisiin

Vauhti Speed_Clean Go käsidesi_tuotantokuva
Suksivoideyhtiö Vauhti Speed ei aikaile tuotekehityksessään. Kun korona laajeni pandemiaksi,  tuotantolinja valjastettiin rivakasti käsidesin tehotuotantoon. Innovatiivisuutta ja vauhtia riittää tulevaankin hiihtokauteen: yhtiö tuo ensimmäisenä markkinoille uusiin fluorivapaisiin lisäaineisiin perustuvat suksivoiteet.

Lue lisää

 

Läpimurtona biohajoava lasikuidun ja muovin yhdistelmä – Arctic Biomaterials tekee ekologista maailmanvalloitusta

Arctic Biomaterials_Patents
Arctic Biomaterials syntyi ongelmasta: biohajoavat lääketieteelliset implantit eivät olleet riittävän lujia. Biohajoavien implanttien käyttökohteita ovat esimerkiksi luunmurtumat. Niiden korjaamisessa biohajoavan implantin etuna on tehdä uusintaleikkauksista tarpeettomia, toisin kuin metallilevyjä ja -ruuveja käytettäessä.

Lue lisää

 

Sarjayrittäjä toi tekoälyn laduille, mikroaaltouuneihin ja kipupotilaiden hoitoon

Patentoitu KIPUWEX-älykipumittari
Oululainen yrittäjä Marko Höynälä aikoo mullistaa patentoiduilla tekoälykeksinnöillään mikroaaltouunien markkinat ja maastohiihdon − sekä helpottaa älykipumittareillaan elämää myös kehittyvissä maissa. Kolme yritystä perustaneena hän on oppinut, että startup-yritys tarvitsee tuekseen vahvan patentti- ja IPR-kumppanin.

Lue lisää

 

Lääkärin kehittämä kuukuppi on kahden hengen startupin valtti kansainvälisillä femtech-markkinoilla

Nomai_Kuukuppi
Synnytys- ja naistentautien erikoislääkäri Nonna Heiskasella on lääkärin sydän, mutta suonissa sykkii yrittäjän veri. Kahden terveysalan asiantuntijan startup Nomai Oy kehitti kuukupin, jolla on määrä valloittaa maailma. Kolster turvaa selustan tavaramerkein ja mallisuojin.

Lue lisää

 

 

”Kysyntä on hurjaa” ─ Aalto Haitekin aaltopuu sai rakettilähdön Toholammilta maailman metropoleihin

Aalto Haitek_aaltopuu_liimaton_kestavat_rakennukset
Vasta kolmevuotias Aalto Haitek tekee jo isoa kansainvälistä läpimurtoa. Ekologinen aaltopuu ja täysin uudenlainen rakennustekniikka kiinnostavat kaikkialla maailmassa. Toholammilla syntyneen innovaation kiitoa maailmanmarkkinoille turvaa Kolsterilla rakennettu patentti- ja tavaramerkkisuojaus.

Lue lisää

 

Lakista lifestylebrändiksi! Tella ponnistaa Kurikasta kansainvälisille markkinoille

Tella lifestylebrändi_Liina-Maaria-Lönnroth
Vajaat sata vuotta sitten alkanut TELLA® artesaanilakkien valmistus Etelä-Pohjanmaalla muuntui kansainvälisesti kasvavaksi lifestylebrändiksi. Uusien markkinoiden valloitus etenee lupaavasti, kun brändin suojaus on tarkasti kohdennettu tavaramerkkiammattilaisten kanssa.

Lue lisää

 

 

Näin lakeista lifestyleen loikannut Tella suojasi brändinsä innovaatiosetelin avulla

Tella_Keisari_Cap_lakkeja-lakeuksilta
Perinteikäs lakkibrändi TELLA® teki hattutempun ja laajentui vastuulliseksi lifestylebrändiksi. Nyt lippa on kohti maailmaa, ja uusia aluevaltauksia tukee innovaatiosetelillä kuntoon laitettu brändin suojaus.

Lue lisää

 Helsinki on Juneyao Airin portti Eurooppaan – lakikumppanina Kolster

Juneyao Air_aircraft
Kiinalainen lentoyhtiö Juneyao Air aloitti viime kesänä suorat lennot Shanghaista Helsinkiin. 18 miljoonaa matkustajaa viime vuonna lennättäneen yhtiön kolmas kotikenttä Shanghain ja Nanjingin rinnalla on nyt Helsinki, joka toimii porttina Eurooppaan. Keväällä 2020 alkavat lennot Helsingistä Keflavikiin, Dubliniin ja Manchesteriin. Kolster on nopeasti kasvavan lentoyhtiön lakikumppani.

Lue lisää

 

Polarmoss jalostaa jäkälästä designtuotteita – IPR turvaa kasvua Aasiaan ja Amerikkaan
Polarmoss_viherseinät
Palleroporonjäkälä on Hailuodon kultaa. Perinteikäs jäkäläyritys Polarmoss jalostaa siitä nyt värjättyjä sisustuselementtejä maailmanlaajuisille designmarkkinoille. Designtuotteiden matkaa Hailuodosta Aasian ja Amerikan kasvumarkkinoille turvaa teknisten ratkaisujen ja brändin suojaus.

Lue lisää

 

Merenkulun innovaattori Langh Group käänsi kilpailijat asiakkaiksi patentoimalla rikkipesurit

Langh Ship ms Laura
Langh Group kasvaa ja ratkaisee asiakkaidensa ongelmia ja pyrkimyksiä ympäristöystävällisempään merenkulkuun patentoimalla clean tech -innovaatioitaan. Pesupalveluista ja varustamosta alkanut bisnes on koko historian ajan rakentunut käytännönläheisten keksintöjen ympärille. Perheyhtiön salkussa on yli 200 patenttia.

Lue lisää

 

Oppikirjaesimerkki brändin suojauksesta: Mobiilisovellus Hookle houkuttaa kansainvälisillä markkinoilla

Hookle Inc_Hookle App_Brand
Vuosi sitten start-up-yritys Hookle patentoi helppokäyttöisen mobiilisovelluksen pienten yritysten somemarkkinoinnin työkaluksi ja koukutti teknologiakumppanikseen Googlen. Hookle®App kypsyi vuodessa kaupalliseksi tuotteeksi, ja houkuttaa nyt raikkaalla brändillään eri puolilla maailmaa. Kolster jatkaa yrityksen yhteistyökumppanina brändin suojauksessa.

Lue lisää

 

Innovaatiokilpailun voitto Gobbas Gårdin ja Härmän Ratin kotimaiselle luomuhärkäpapuvalmisteelle

Härkäpapu_Gåbbas Gård luomutila
Kolsterin asiakas, luomutila Gobbas Gård, on voittanut European Organic Food Innovation Award -kilpailun yhdessä luomuravintola Härmän Ratin kanssa. Luomuhärkäpapuinnovaatiosta on vireillä suomalainen patenttihakemus.

Lue lisää

 

 

VM-Asfaltti patentoi mullistavan teiden täsmäpaikkausmenetelmän

VM-Asfaltti_TT-paikkaus_tyoskentely
Marko Koivisto kehitti 1990-luvulla asfaltin paikkausmenetelmän, joka levisi laajaan käyttöön. Koska se jäi patentoimatta, hän itse ei hyötynyt keksinnöstään. Tästä viisastuneena Koivisto kääntyi heti Kolsterin puoleen, kun hän teki seuraavan paikkauskeksinnön. Nyt sen patentti on vireillä.

Lue lisää

 

Montisera kaupallistaa lupaavat lääkeaihiot – tytäryhtiö Montinutra mullistaa biokiertotalouden 

Montisera kaupallistaa lupaavat lääkeaihiot, Montinutra mullistaa biokiertotalouden
Parantavatko turkulaisen Montiseran innovaatiot tulevaisuudessa alkoholismin, Parkinsonin taudin, alavirtsatievaivat ja eturauhassyövän? Saammeko kuusen sahanpurusta valmistettuja uusia vientituotteita? Yhtiö jatkojalostaa ja kaupallistaa ylipistotutkimuksen kiinnostavimpia lääkeaihioita, ja Kolster huolehtii siitä, että korkea jalostusaste toteutuu myös IPR-salkussa.

Lue lisää

 

Oulun yliopisto suojaa tutkimustuloksensa tarkasti – IPR synnyttää uutta liiketoimintaa

Oulun yliopisto_Biocenter_IPR
Oulun yliopistossa innovoidaan yhtä tuottoisasti kuin yhdysvaltalaisissa yliopistoissa, kun mittarina on keksintöilmoitusten määrä. Tutkimusryhmät kehittävät lupaavia tulevaisuuden teknologioita, jotka synnyttävät IPR-omaisuutta ja uusia tutkimuslähtöisiä yrityksiä. Kolster on pitkäaikainen kumppani keksintöjen suojauksessa.

Lue lisää

 

 

Hamppusaunalle hyödyllisyysmalli – Lehtisen yrittäjäveljekset keksivät, minkä töiltään ehtivät

Hyödyllisyysmalllilla suojattu hamppusauna - Erikoistyöt Lehtinen

 

Erikoistyöt Lehtinen Oy Kokkolasta on päättänyt ottaa hyödyt ja ilon irti sekä saunomisesta että tuoreimman saunainnovaationsa suojauksesta. Yrittäjäveljesten Ari ja Jari Lehtisen kehittämälle hamppusaunalle myönnettiin vastikään hyödyllisyysmalli, ”pikkupatentti”. Saunakaverina suojauksessa on Kolster.

Lue lisää

 

Idea-Keksi Oy jalostaa innovaatioista tuotteita ja uudistaa työmenetelmiä

Idea-Keksi jalostaa innovaatioista tuotteita ja uudistaa työmenetelmiä
Ympäristönhoitopalveluita mullistaneet monitoimityökone sekä liukkaudeneston teknologiat ovat Idea-Keksi Oy:n hittituotteita. Niiden syntymisessä Kolsterin tekemät uutuustutkimukset ja IPR-arvonmääritys ovat olleet tärkeässä roolissa. Vähempi kuin aukoton tuotesuojaus ei tuotteistusyritykselle kelpaa.

Lue lisää

 

iLOQ toi lukot digiaikaan patenttien turvin

iLOQ_KIMI-RÄIKKÖNEN
Voisiko elektroninen lukko toimia avaimen liike-energiasta generoidulla sähköllä? Tästä pohdinnasta syntyi suomalainen menestystarina iLOQ. Yhtiö on omavoimaisella, ohjelmoitavalla ja patentoidulla lukkoteknologiallaan alansa edelläkävijä. Kolster on pitkäaikainen IPR-kumppani yhtiön alkuvaiheista lähtien.

Lue lisää

 

Pitoa ja luistoa! Vauhti Speed kirii suksivoiteiden maailmanmestariksi

Vauhti-valokuvaaja-Joona-Kotilainen
Perinteikäs suksivoideyhtiö Vauhti Speed on kovassa vedossa. Sen kehittämille pitokarvasuksien puhdistus- ja hoitotuotteille saatiin vastikään suomalaiset patentit. Tuotteet vakuuttivat suksijätti Fischerin, ja patenttikumppani Kolster seuraa ylpeänä hiihtosankarinsa pitoa ja luistoa alan kärkijoukoissa.   

Lue lisää

 

Oululainen Uros nousi ennätysajassa maailman jättien kumppaniksi

UROS
Oululainen mobiilipalveluyhtiö Uros rakentaa tulevaisuuden IoT-ekosysteemiä. Yhtiö on noussut arvostetuksi kumppaniksi maailman isoimmille teleoperaattoreille kuten AT&T ja China Telecom sekä teknologiajäteille kuten Qualcomm ja Motorola – ja yhdeksi Suomen talouselämän suurimmista kasvutarinoista. Kasvun kivijalkana on Kolsterin avulla rakennettu vahva patenttisalkku.

Lue lisää

 

Amandan Healthcare kehitti maailman terveellisimmän suihkun

Amandan - patentoitu kylmäsumusuihku
Intohimoinen avantouimari Panu Vapaavalta vakuuttui kylmän hyvää tekevästä voimasta ja keksi idean terveyttä edistävästä kylmäsumusuihkusta. Nyt IPR-suojattu Amandan®-kylmäterapiamenetelmä on valmis kansainväliseen kasvuloikkaan, jossa tukena ponnistavat Kolsterin patentti-, tavaramerkki- ja lisensointiammattilaiset.

Lue lisää

 

KNL Networks digitalisoi maailman merien tietoliikenteen

Teemu Vanninen - Kyynel
Oululainen kasvuyritys KNL Networks on edelläkävijä merenkulun digitalisaatiossa. Yhtiön kehittämä älykäs tiedonsiirtoteknologia on seilannut jo maailman kaikilla merillä. Oma erikoistumisalue on patentoitu yhteistyössä Kolsterin kanssa tavalla, joka varmistaa toimintavapauden ja kilpailuedun vahvasti patentoidulla teknologia-alueella.

Lue lisää

 

Teknoksen maali- ja pinnoitebrändit hallitusti tavaramerkkisalkkuun

Teknos

 
Kansainvälinen maalinvalmistaja Teknos on huikealla kasvu-uralla. Se rakentaa IPR-strategiaansa pitkäjänteisesti luottaen toisen perinteikkään perheyrityksen Kolsterin vahvaan kokemukseen.

Lue lisää

 

 

Ductor ratkoo maapallon ongelmia – IPR turvaa kiertotalouden kehittäjän työtä

Ari Ketola-Ductor ja Nina Virolainen-Kolster
Bioteknologiayhtiö Ductor on halunnut ratkoa maapallon isoja haasteita: Miten pysäyttää ilmastonmuutos, hoitaa kasvava jäteongelma ja varmistaa tulevaisuuden ruoantuotanto? IPR-kumppani Kolster on ollut mukana alkuvaiheista lähtien ja hoitaa nyt teknologiapatenttien kansainvälistä levitystä
.

Lue lisää

 

Toyotan matka maailman arvokkaimmaksi autobrändiksi

Toyota Crown-Arto-Toivonen-Jyrki-Mäkelä
Toyotan sisukas taistelu tuoteväärennöksiä ja brändin loukkauksia vastaan on tuottanut erityisen hyviä tuloksia Suomen markkinoilla. Tiivis yhteistyö tullin ja IPR-kumppani Kolsterin kanssa pitää tuoteväärentäjät ja maineen norkkijat kurissa.

Lue lisää

 

Hookle patentoi somesovelluksen ja koukutti Googlen

Hookle Team_Piilaakso_7:5
Neuvotteluhuone on täynnä innostusta ja toiveikkuutta, kun Seppälän veljekset Tero ja Jere visioivat startup-yrityksensä Hooklen patentointistrategiaa yhdessä Kolsterin kanssa. Mobiilisovellus Hookle on jo hurmannut teknologiajätti Googlen, ja patenttihakemus on edennyt lupaavasti.

Lue lisää

 


Plantuin älypuutarhan menestys versoo IPR:stä

Tj Rene Österman-Plantui


Suomalaisen Plantui Oy:n kehittämä kasvien ja yrttien sisäkasvatusmenetelmä tekee merkittävää läpimurtoa kansainvälisillä markkinoilla. Älykkäiden kotipuutarhojen maailmanvalloitusta vauhdittaa Kolsterin kanssa huolellisesti rakennettu patenttisalkku.

Lue lisää

 

 

 Saga Furs: Muodin IPR hyvissä käsissä

Jani Kaulo, Kolster ja Tia Matthews, Saga Furs

 

Turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin brändiä yritetään toistuvasti hyödyntää luvatta Kiinan markkinoilla. Näissä tilanteissa IPR-strategiansa hyvin hoitanut yritys vetää kuitenkin pisimmän korren. Tämän takaa tiivis yhteistyö Kolsterin kanssa.

Lue lisää

 

Munax Oy:n munavoi teki historiaa – eurooppapatentti avaa ovia maailmalle

Munax Oy

 

Suomalainen kananmunatalo Munax Oy sai heinäkuun lopussa Euroopan laajuisen patentin Laitilan Kanatarhan Munavoilleen. IPR-asiantuntijayritys Kolster oli mukana prosessissa alusta saakka.

Lue lisää

 

 

Lasitaiteilija visualisoi betonin ja patentoi menetelmän

Renata Jakowleff ja patentoitu Muotobetoni-innovaatio

 

Lasitaitelija Renata Jakowleff murtaa myyttejä betonin esteettisyyskäsityksistä sekä taidealan mahdollisuuksista patentointiin. Hän rakentaa määrätietoisesti Muotobetoni-innovaatiollaan kansainvälistä liiketoimintaa, ja työssä tärkeänä apuna on Kolster.

Lue lisää

 

 
Valo Therapeutics patentoi innnovatiivisen syöpälääkkeensä

Cerullo

 

Mullistavan syöpälääkekeksinnön ympärille syntynyt startup-yritys Valo Therapeutics tarttui ajoissa keksintönsä suojaamiseen ja sai siihen kumppanikseen Kolsterin.

Lue lisää

 

 

Ponssen metsäkoneinnovaatioille paras suoja

Ponsse-Kolster-yhteistyö
Johtavan metsäkonevalmistajan Ponssen ja IPR-asiantuntijayritys Kolsterin yhteinen sävel löytyy metsästä. Siellä möyrivät harvesterit ja kuormatraktorit ovat todellisia keksintökeskittymiä, ja keksintöjen tehokas suojaus vaatii immateriaalioikeuksien eli IPR:n huippuosaamista.

Lue lisää

 


BookIT: Kumppanuuksilla ja lisensoinnilla uutta liiketoimintaa USA:ssa

jukka-salonen-bookit
Mobiilin digitalisaation cowboy Jukka Salonen on noussut ratsun selkään Teksasissa nostakseen BookIT:n ja samalla koko Suomen patenttilisenssi- ja kumppanuusliiketoiminnan kasvu-uralle. Kolster on kumppani kansainvälisessä patentoinnissa.

Lue lisää

 

 

NIEMI: Tavaramerkeillä on yhtä lailla taloudellista arvoa kuin aineellisella hyvällä

NIEMI MUUTTAA KAIKEN
Niemi on noussut muutto- ja logistiikka-alan markkinajohtajaksi yli 35 vuoden peräänantamattomalla työllä. Kolster auttaa tavaramerkkisuojauksessa ja brändiin liittyvien IPR-riskien hallinnassa.

Lue lisää

 

 

Serres Oy: IPR on pitkän matkan juoksua

Mika Hagberg-Serres
Kun on innovatiivinen ongelmanratkaisija, myös suomalainen pk-yritys voi nousta maailmanluokan toimijaksi ja suunnannäyttäjäksi omalla erikoisosaamisalueellaan. Sairaalateknologiaan erikoistunut Serres arvostaa Kolsterin monipuolista IPR- ja lakipalvelua patentoinnissa, lisensoinnissa ja oikeuksien puolustamisessa.

Lue lisää

 

 

JUHA HUTTUNEN, VARATOIMITUSJOHTAJA, SAGA FURS OYJ

Juha Huttunen.jpg"Saga Furs on tehnyt pitkään yhteistyötä Kolsterin tavaramerkki-, malli- ja verkkotunnusasiantuntijoiden kanssa brändin suojaamisessa ja puolustamisessa globaalisti. Kolsterin erityisasiantuntemus Aasiasta on ollut meille erityisen hyödyllistä, koska  80 %  haasteista tulee Aasiasta. Esimerkiksi Kiinassa tavaramerkkejä rekisteröitäessä on tunnettava Kiinan viraston hyväksymät tavara- ja palvelunimikkeet sekä alaluokkasysteemi, jotta suojaan ei jää tietämättömyydestä johtuvia aukkoja."

JUKKA KOHONEN, TOIMITUSJOHTAJA, JOKERIT HOCKEY CLUB

Jukka Kohonen.jpg"Jokereiden One Step Ahead in China -hanke on kerännyt kymmeniä suomalaisyrityksiä mukaan vientitoimintaan Kiinan kasvaville markkinoille. Jokerit valitsi Kolsterin kumppaniksi tavaramerkki- ja IPR-suojauksessa. Arvostamme Kolsterin käytännön vahvaa kokemusta ja China Desk -palvelua." 

HARRI NYLUND, TOIMITUSJOHTAJA, LIGNELL & PIISPANEN

Harri Nylund.png"Kovassa kilpailussa korostuu brändin, rekisteröityjen tuotenimien ja muotoilun merkitys. Brändin suojauksessa ja puolustuksessa tukeudumme Kolsterin asiantuntijoihin, sillä oma ydinosaamisemme on muualla. Kolsterilta olemme saaneet nopeaa ja asiantuntevaa palvelua sekä uusia ideoita ja näkökulmia. Oletteko ajatelleet tätä -tyyppiset ehdotukset ovat olleet meille arvokkaita." 

 

ESIMERKKEJÄ ASIAKKAISTAMME

 

Pegasor_logo               Hegla_TaiFin_logo

Rapala_logo       Ekahau_logo_black  Novatron_comp-black-Low

 

Juneyao Air_logo        kickai-logo          AaltoHaitek_logo

     Uros             Polarmoss-primary-logo-colour              langh-ship-logo

       Logo_knl_black                        DUCTOR┬«_LOGO4828         Toyota-logo_vaaka

Teknos_logo_RGBPlantui-logo_no background                          Hookle_JPEGHookle-logo-blue-with-text

 

ABBAino Health Management BittiumHesburger KonePonsse

AlutecArandapharmaBeneq

BobiBookitForendo

HaltianHeloHIS

Kalottikone JokeritMarliOutotecNaavaSagafursSandvikSanta ParkSisuSnowfoxTeliaVR GroupThingseeTeknowareiLoq9 SolutionsLignellFusion Layer