Asiakkaamme

Asiakkaamme ovat innovatiivisia suunnannäyttäjiä

Asiakkaamme ovat oman alansa menestyjiä – kotimaisia startup- ja pk-yrityksiä, globaaleja suuryrityksiä, yliopistoja ja järjestöjä sekä yksityishenkilöitä. Pitkäaikaiset asiakassuhteemme ovat tunnustus palvelun laadusta ja luottamuksesta.


ASIAKASTARINAT

Innovaatiokilpailun voitto Gobbas Gårdin ja Härmän Ratin kotimaiselle luomuhärkäpapuvalmisteelle

Härkäpapu_Gåbbas Gård luomutila
Kolsterin asiakas, luomutila Gobbas Gård, on voittanut European Organic Food Innovation Award -kilpailun yhdessä luomuravintola Härmän Ratin kanssa. Luomuhärkäpapuinnovaatiosta on vireillä suomalainen patenttihakemus.

Lue lisää

 

 

VM-Asfaltti patentoi mullistavan teiden täsmäpaikkausmenetelmän

VM-Asfaltti_TT-paikkaus_tyoskentely
Marko Koivisto kehitti 1990-luvulla asfaltin paikkausmenetelmän, joka levisi laajaan käyttöön. Koska se jäi patentoimatta, hän itse ei hyötynyt keksinnöstään. Tästä viisastuneena Koivisto kääntyi heti Kolsterin puoleen, kun hän teki seuraavan paikkauskeksinnön. Nyt sen patentti on vireillä.

Lue lisää

 

Montisera kaupallistaa lupaavat lääkeaihiot – tytäryhtiö Montinutra mullistaa biokiertotalouden 

Montisera kaupallistaa lupaavat lääkeaihiot, Montinutra mullistaa biokiertotalouden
Parantavatko turkulaisen Montiseran innovaatiot tulevaisuudessa alkoholismin, Parkinsonin taudin, alavirtsatievaivat ja eturauhassyövän? Saammeko kuusen sahanpurusta valmistettuja uusia vientituotteita? Yhtiö jatkojalostaa ja kaupallistaa ylipistotutkimuksen kiinnostavimpia lääkeaihioita, ja Kolster huolehtii siitä, että korkea jalostusaste toteutuu myös IPR-salkussa.

Lue lisää

 

Oulun yliopisto suojaa tutkimustuloksensa tarkasti – IPR synnyttää uutta liiketoimintaa

Oulun yliopisto_Biocenter_IPR
Oulun yliopistossa innovoidaan yhtä tuottoisasti kuin yhdysvaltalaisissa yliopistoissa, kun mittarina on keksintöilmoitusten määrä. Tutkimusryhmät kehittävät lupaavia tulevaisuuden teknologioita, jotka synnyttävät IPR-omaisuutta ja uusia tutkimuslähtöisiä yrityksiä. Kolster on pitkäaikainen kumppani keksintöjen suojauksessa.

Lue lisää

 

 

Hamppusaunalle hyödyllisyysmalli – Lehtisen yrittäjäveljekset keksivät, minkä töiltään ehtivät

Hyödyllisyysmalllilla suojattu hamppusauna - Erikoistyöt Lehtinen

 

Erikoistyöt Lehtinen Oy Kokkolasta on päättänyt ottaa hyödyt ja ilon irti sekä saunomisesta että tuoreimman saunainnovaationsa suojauksesta. Yrittäjäveljesten Ari ja Jari Lehtisen kehittämälle hamppusaunalle myönnettiin vastikään hyödyllisyysmalli, ”pikkupatentti”. Saunakaverina suojauksessa on Kolster.

Lue lisää

 

Idea-Keksi Oy jalostaa innovaatioista tuotteita ja uudistaa työmenetelmiä

Idea-Keksi jalostaa innovaatioista tuotteita ja uudistaa työmenetelmiä
Ympäristönhoitopalveluita mullistaneet monitoimityökone sekä liukkaudeneston teknologiat ovat Idea-Keksi Oy:n hittituotteita. Niiden syntymisessä Kolsterin tekemät uutuustutkimukset ja IPR-arvonmääritys ovat olleet tärkeässä roolissa. Vähempi kuin aukoton tuotesuojaus ei tuotteistusyritykselle kelpaa.

Lue lisää

 

iLOQ toi lukot digiaikaan patenttien turvin

iLOQ_KIMI-RÄIKKÖNEN
Voisiko elektroninen lukko toimia avaimen liike-energiasta generoidulla sähköllä? Tästä pohdinnasta syntyi suomalainen menestystarina iLOQ. Yhtiö on omavoimaisella, ohjelmoitavalla ja patentoidulla lukkoteknologiallaan alansa edelläkävijä. Kolster on pitkäaikainen IPR-kumppani yhtiön alkuvaiheista lähtien.

Lue lisää

 

Pitoa ja luistoa! Vauhti Speed kirii suksivoiteiden maailmanmestariksi

Vauhti-valokuvaaja-Joona-Kotilainen
Perinteikäs suksivoideyhtiö Vauhti Speed on kovassa vedossa. Sen kehittämille pitokarvasuksien puhdistus- ja hoitotuotteille saatiin vastikään suomalaiset patentit. Tuotteet vakuuttivat suksijätti Fischerin, ja patenttikumppani Kolster seuraa ylpeänä hiihtosankarinsa pitoa ja luistoa alan kärkijoukoissa.   

Lue lisää

 

Oululainen Uros nousi ennätysajassa maailman jättien kumppaniksi

UROS
Oululainen mobiilipalveluyhtiö Uros rakentaa tulevaisuuden IoT-ekosysteemiä. Yhtiö on noussut arvostetuksi kumppaniksi maailman isoimmille teleoperaattoreille kuten AT&T ja China Telecom sekä teknologiajäteille kuten Qualcomm ja Motorola – ja yhdeksi Suomen talouselämän suurimmista kasvutarinoista. Kasvun kivijalkana on Kolsterin avulla rakennettu vahva patenttisalkku.

Lue lisää

 

Amandan Healthcare kehitti maailman terveellisimmän suihkun

Amandan - patentoitu kylmäsumusuihku
Intohimoinen avantouimari Panu Vapaavalta vakuuttui kylmän hyvää tekevästä voimasta ja keksi idean terveyttä edistävästä kylmäsumusuihkusta. Nyt IPR-suojattu Amandan®-kylmäterapiamenetelmä on valmis kansainväliseen kasvuloikkaan, jossa tukena ponnistavat Kolsterin patentti-, tavaramerkki- ja lisensointiammattilaiset.

Lue lisää

 

KNL Networks digitalisoi maailman merien tietoliikenteen

Teemu Vanninen - Kyynel
Oululainen kasvuyritys KNL Networks on edelläkävijä merenkulun digitalisaatiossa. Yhtiön kehittämä älykäs tiedonsiirtoteknologia on seilannut jo maailman kaikilla merillä. Oma erikoistumisalue on patentoitu yhteistyössä Kolsterin kanssa tavalla, joka varmistaa toimintavapauden ja kilpailuedun vahvasti patentoidulla teknologia-alueella.

Lue lisää

 

Teknoksen maali- ja pinnoitebrändit hallitusti tavaramerkkisalkkuun

Teknos

 
Kansainvälinen maalinvalmistaja Teknos on huikealla kasvu-uralla. Se rakentaa IPR-strategiaansa pitkäjänteisesti luottaen toisen perinteikkään perheyrityksen Kolsterin vahvaan kokemukseen.

Lue lisää

 

 

Ductor ratkoo maapallon ongelmia – IPR turvaa kiertotalouden kehittäjän työtä

Ari Ketola-Ductor ja Nina Virolainen-Kolster
Bioteknologiayhtiö Ductor on halunnut ratkoa maapallon isoja haasteita: Miten pysäyttää ilmastonmuutos, hoitaa kasvava jäteongelma ja varmistaa tulevaisuuden ruoantuotanto? IPR-kumppani Kolster on ollut mukana alkuvaiheista lähtien ja hoitaa nyt teknologiapatenttien kansainvälistä levitystä
.

Lue lisää

 

Toyotan matka maailman arvokkaimmaksi autobrändiksi

Toyota Crown-Arto-Toivonen-Jyrki-Mäkelä
Toyotan sisukas taistelu tuoteväärennöksiä ja brändin loukkauksia vastaan on tuottanut erityisen hyviä tuloksia Suomen markkinoilla. Tiivis yhteistyö tullin ja IPR-kumppani Kolsterin kanssa pitää tuoteväärentäjät ja maineen norkkijat kurissa.

Lue lisää

 

Hookle patentoi somesovelluksen ja koukutti Googlen

Hookle Team_Piilaakso_7:5
Neuvotteluhuone on täynnä innostusta ja toiveikkuutta, kun Seppälän veljekset Tero ja Jere visioivat startup-yrityksensä Hooklen patentointistrategiaa yhdessä Kolsterin kanssa. Mobiilisovellus Hookle on jo hurmannut teknologiajätti Googlen, ja patenttihakemus on edennyt lupaavasti.

Lue lisää

 


Plantuin älypuutarhan menestys versoo IPR:stä

Tj Rene Österman-Plantui


Suomalaisen Plantui Oy:n kehittämä kasvien ja yrttien sisäkasvatusmenetelmä tekee merkittävää läpimurtoa kansainvälisillä markkinoilla. Älykkäiden kotipuutarhojen maailmanvalloitusta vauhdittaa Kolsterin kanssa huolellisesti rakennettu patenttisalkku.

Lue lisää

 

 

 Saga Furs: Muodin IPR hyvissä käsissä

Jani Kaulo, Kolster ja Tia Matthews, Saga Furs

 

Turkishuutokauppayhtiö Saga Fursin brändiä yritetään toistuvasti hyödyntää luvatta Kiinan markkinoilla. Näissä tilanteissa IPR-strategiansa hyvin hoitanut yritys vetää kuitenkin pisimmän korren. Tämän takaa tiivis yhteistyö Kolsterin kanssa.

Lue lisää

 

Munax Oy:n munavoi teki historiaa – eurooppapatentti avaa ovia maailmalle

Munax Oy

 

Suomalainen kananmunatalo Munax Oy sai heinäkuun lopussa Euroopan laajuisen patentin Laitilan Kanatarhan Munavoilleen. IPR-asiantuntijayritys Kolster oli mukana prosessissa alusta saakka.

Lue lisää

 

 

Lasitaiteilija visualisoi betonin ja patentoi menetelmän

Renata Jakowleff ja patentoitu Muotobetoni-innovaatio

 

Lasitaitelija Renata Jakowleff murtaa myyttejä betonin esteettisyyskäsityksistä sekä taidealan mahdollisuuksista patentointiin. Hän rakentaa määrätietoisesti Muotobetoni-innovaatiollaan kansainvälistä liiketoimintaa, ja työssä tärkeänä apuna on Kolster.

Lue lisää

 

 
Valo Therapeutics patentoi innnovatiivisen syöpälääkkeensä

Cerullo

 

Mullistavan syöpälääkekeksinnön ympärille syntynyt startup-yritys Valo Therapeutics tarttui ajoissa keksintönsä suojaamiseen ja sai siihen kumppanikseen Kolsterin.

Lue lisää

 

 

Ponssen metsäkoneinnovaatioille paras suoja

Ponsse-Kolster-yhteistyö
Johtavan metsäkonevalmistajan Ponssen ja IPR-asiantuntijayritys Kolsterin yhteinen sävel löytyy metsästä. Siellä möyrivät harvesterit ja kuormatraktorit ovat todellisia keksintökeskittymiä, ja keksintöjen tehokas suojaus vaatii immateriaalioikeuksien eli IPR:n huippuosaamista.

Lue lisää

 


BookIT: Kumppanuuksilla ja lisensoinnilla uutta liiketoimintaa USA:ssa

jukka-salonen-bookit
Mobiilin digitalisaation cowboy Jukka Salonen on noussut ratsun selkään Teksasissa nostakseen BookIT:n ja samalla koko Suomen patenttilisenssi- ja kumppanuusliiketoiminnan kasvu-uralle. Kolster on kumppani kansainvälisessä patentoinnissa.

Lue lisää

 

 

NIEMI: Tavaramerkeillä on yhtä lailla taloudellista arvoa kuin aineellisella hyvällä

NIEMI MUUTTAA KAIKEN
Niemi on noussut muutto- ja logistiikka-alan markkinajohtajaksi yli 35 vuoden peräänantamattomalla työllä. Kolster auttaa tavaramerkkisuojauksessa ja brändiin liittyvien IPR-riskien hallinnassa.

Lue lisää

 

 

Serres Oy: IPR on pitkän matkan juoksua

Mika Hagberg-Serres
Kun on innovatiivinen ongelmanratkaisija, myös suomalainen pk-yritys voi nousta maailmanluokan toimijaksi ja suunnannäyttäjäksi omalla erikoisosaamisalueellaan. Sairaalateknologiaan erikoistunut Serres arvostaa Kolsterin monipuolista IPR- ja lakipalvelua patentoinnissa, lisensoinnissa ja oikeuksien puolustamisessa.

Lue lisää

 

 

JUHA HUTTUNEN, VARATOIMITUSJOHTAJA, SAGA FURS OYJ

Juha Huttunen.jpg"Saga Furs on tehnyt pitkään yhteistyötä Kolsterin tavaramerkki-, malli- ja verkkotunnusasiantuntijoiden kanssa brändin suojaamisessa ja puolustamisessa globaalisti. Kolsterin erityisasiantuntemus Aasiasta on ollut meille erityisen hyödyllistä, koska  80 %  haasteista tulee Aasiasta. Esimerkiksi Kiinassa tavaramerkkejä rekisteröitäessä on tunnettava Kiinan viraston hyväksymät tavara- ja palvelunimikkeet sekä alaluokkasysteemi, jotta suojaan ei jää tietämättömyydestä johtuvia aukkoja."

JUKKA KOHONEN, TOIMITUSJOHTAJA, JOKERIT HOCKEY CLUB

Jukka Kohonen.jpg"Jokereiden One Step Ahead in China -hanke on kerännyt kymmeniä suomalaisyrityksiä mukaan vientitoimintaan Kiinan kasvaville markkinoille. Jokerit valitsi Kolsterin kumppaniksi tavaramerkki- ja IPR-suojauksessa. Arvostamme Kolsterin käytännön vahvaa kokemusta ja China Desk -palvelua." 

HARRI NYLUND, TOIMITUSJOHTAJA, LIGNELL & PIISPANEN

Harri Nylund.png"Kovassa kilpailussa korostuu brändin, rekisteröityjen tuotenimien ja muotoilun merkitys. Brändin suojauksessa ja puolustuksessa tukeudumme Kolsterin asiantuntijoihin, sillä oma ydinosaamisemme on muualla. Kolsterilta olemme saaneet nopeaa ja asiantuntevaa palvelua sekä uusia ideoita ja näkökulmia. Oletteko ajatelleet tätä -tyyppiset ehdotukset ovat olleet meille arvokkaita." 

 

ESIMERKKEJÄ ASIAKKAISTAMME

     Uros

       Logo_knl_black                        DUCTOR┬«_LOGO4828         Toyota-logo_vaaka

Teknos_logo_RGBPlantui-logo_no background         Hookle_JPEGHookle Inc

 

ABBAino Health Management BittiumHesburger KonePonsse

AlutecArandapharmaBeneq

BobiBookitForendo

HaltianHeloHIS

Kalottikone JokeritMarliOutotecNaavaSagafursSandvikSanta ParkSisuSnowfoxTeliaVR GroupThingseeTeknowareiLoq9 SolutionsLignellFusion Layer