Tavaramerkin rekisteröinti – hinta alkaen 29€ kuukaudessa

Tavaramerkki voi olla yrityksesi tärkein ja arvokkain omaisuus. Kolster auttaa turvaamaan sen entistä helpommin jo yritystoimintasi alkuvaiheessa. 

Kolsterin  lanseeraama Tavaramerkki kuukausimaksulla on erityisesti startupeille suunnattu uusi palvelu. Siinä tavaramerkin rekisteröinti maksetaan 36 kuukauden mittaisella määräaikaisella sopimuksella.

Kuukausimaksu vaihtelee 29 eurosta 59 euroon riippuen siitä, mille alueelle haluat tavaramerkkisi rekisteröidä. Vaihtoehdot ovat Suomi, Euroopan unioni ja Kiina. Rekisteröity merkki on voimassa 10 vuotta. Tavaramerkin hankkiminen on mahdollista myös kertaostoksena.

Kilpimaa-Joose

”On erittäin tärkeää, että startup -yritys huolehtii tavaramerkkinsä rekisteröimisestä omalla markkina-alueellaan. Näin se varmistaa häiriöttömän toiminnan ja kartuttaa brändinsä markkina-arvoa”, sanoo Kolsterin tavaramerkkiasiamies Joose Kilpimaa.

Miten Kolsterin kuukausimaksuinen tavaramerkkipalvelu toimii?

  1. Täytä Kolsterin verkkosivuilta löytyvään lomakkeeseen tarvittavat tiedot tai ole suoraan yhteydessä asiamieheemme.
  2. Asiamiehemme ottaa sinuun yhteyttä ja voitte käydä yhdessä läpi tarpeesi.
  3. Voit hyväksyä tai halutessasi vielä myös perua toimeksiannon.
  4. Asiamiehemme hoitaa tarvittavat toimet tavaramerkin hakemiseksi. 


Lisätietoja:
Tavaramerkkiasiamies Joose Kilpimaa

sähköposti: joose.kilpimaa@kolster.fi

puhelin: 041 501 45 07

Usein kysytyt kysymykset:

Miten tavaramerkki rekisteröidään?

Tavaramerkin voi rekisteröidä kahdella tavalla. Ensimmäinen on hakemuksen jättäminen viranomaisille ja toinen on tavaramerkin vakiinnuttaminen. Vakiinnuttamisessa yksinoikeus tavaramerkin käyttöön ansaitaan, kun se saavuttaa yleisen tunnettuuden. Rekisteröiminen on kuitenkin helpompaa, sillä tunnettuutta voi olla vaikea arvioida.

Mitkä ovat tavaramerkin rekisteröinnin kriteerit?

Tavaramerkin on oltava erottautumiskykyinen ja sen nimi ei saa kuvata tuotetta. Esimerkiksi omenamehua valmistava yritys ei voi saada yksinoikeutta käyttää omenaa nimenään, mutta tietokonevalmistaja voi. 

Tavaramerkki ei saa myöskään kuvailla tuotteen lajia, lukumäärää, käyttötarkoitusta, hintaa tai valmistuspaikkaa ja -aikaa.

Hakemusta ei hyväksytä, mikäli voidaan olettaa, että kuluttajat sekoittaisivat uuden tavaramerkin jo olemassa olevaan merkkiin. Tähän riittää, jos tavaramerkit kuulostavat samalta: esimerkiksi tietokonemerkki nimeltä APL tuskin menisi läpi.

Mistä rekisteröidyn tavaramerkin tunnistaa?

Tavaramerkkilaissa määrätään, että rekisteröinnistä on ilmoitettava merkkiä käytettäessä. Useimmiten tämä tarkoittaa ympyrän sisään sijoitetun r-merkin sijoittamista tuotteen viereen. Kansainvälisten tuotteiden yhteydessä käytetään tm-merkintään (trade mark).

Mihin voin rekisteröidä tavaramerkin?

Kolster auttaa rekisteröimään tavaramerkkisi Suomeen, Euroopan unioniin tai Kiinaan.

Kuinka paljon tavaramerkin rekisteröinti maksaa?

Tavaramerkin rekisteröinnin hinta riippuu laajuudesta. Kuukausimaksu vaihtelee 29 eurosta 59 euroon riippuen siitä, mille alueelle haluat tavaramerkkisi rekisteröidä. Vaihtoehdot ovat Suomi, Euroopan unioni ja Kiina.

Miten kauan tavaramerkin rekisteröinti kestää?

Kolster lähettää hakemuksen eteenpäin muutamassa päivässä hakemuksen saapumisesta. Viranomaiskäsittely Suomessa kestää 3-4 kuukautta.

Miten kauan tavaramerkki on voimassa?

Kun tavaramerkki on rekisteröity, se on voimassa kymmenen vuotta.

Ota yhteyttä