toimialat / mittauslaitteet ja -teknologia

Mittauslaitteet ja -teknologia

Kolsterin mittauslaitteiden ja -teknologian huipputiimin monipuolinen tausta ja laaja kokemus takaavat yksilöllisen palvelun IPR-asioissa.

Kenelle mittauslaitteiden ja -teknologian palvelumme on suunnattu?

Palvelemme kaikenlaisia asiakkaita yksittäisen innovaation kehittäjästä startupeihin ja kansainvälisiin konserneihin.

Startup- ja pk-yrityksille tarjoamme yksittäisten toimeksiantojen lisäksi strategista tukea IPR-työhön ja IPR as a service -kokonaispalvelua. Suuryritysyhteistyössä keskitymme muun muassa läpinäkyvyyteen sekä siihen, että integroidumme asiakkaan prosesseihin.

Olennaista ei ole asiakkaan tai suojattavan omaisuuden koko. Meihin kannattaa olla yhteydessä heti, kun suojaamisen tarve herää.

Ota yhteyttä

Milloin meihin kannattaa olla yhteydessä?

Mitä varhaisemmassa vaiheessa meihin on yhteydessä, sitä parempi mittauslaitteiden ja -teknologian keksinnön suojauksen kannalta.

Asiamies kannattaa ottaa mukaan esimerkiksi jo tuotekehityksen ideointi- ja suunnitteluvaiheessa ja pitää mukana tuotteen kaupallistamisvaiheessa ja kasvussa uusille markkinoille. Siten voidaan mahdollisimman aikaisin huomioida esimerkiksi kilpailijoiden mahdolliset ennestään tunnetut ratkaisut ja vältytään turhilta tuotekehityskustannuksilta.

Isoilla yrityksillä on jo useita patentteja IPR-salkussaan ja paljon kilpailijoita markkinoilla. Silloin olennaisimmat IPR-asiat liittyvät patenttisalkun jatkuvan kehittämisen lisäksi yleensä väite- ja valitusasioihin. Yhteyttä kannattaa ottaa esimerkiksi tuoteperhettä laajennettaessa, tai kun halutaan varmistaa toimintavapaus markkinoilla.

Miksi keksintöjen suojaaminen on olennaista?

Asiakkaalla on keksinnön suojaukseen vaadittavat ideat ja kokeellinen data, mutta ei välttämättä tietoa siitä, kuinka saada paras mahdollinen suoja tuotteelle tai menetelmille. Paras ja yksilöllisiä tarpeita vastaava ratkaisu kehitetään yhteistyössä asiamiehen kanssa.

Asiakkaitamme ovat sekä isot kansainväliset konsernit että pienet startupit, joiden käytössä olevat resurssit eroavat huomattavasti toisistaan. Tiimiläistemme monipuolisen taustan ja työkokemuksen ansiosta olemme tottuneet ratkaisemaan IPR-ongelmia eri toimialoilla ja eri kokoisissa yrityksissä.

Ota yhteyttä

”Suojaa asiat, joilla erotut kilpailijoistasi.”

Tapio Äkräs, Partner, Director, Patents, European Patent Attorney

Olemme matalan kynnyksen IPR-alan ammattilaisia. Ota rohkeasti yhteyttä!