Skip to content

TARJOLLA RAHOITUKSIA IPR-TARPEISIIN

Pk-yrityksellä on useita rahoitusmahdollisuuksia, joilla voi edistää kansainvälisesti kiinnostavia tuote- tai palveluideoita. Meiltä löydät asiantuntijat, joilla on rahoittajien vaatima erikoisosaaminen ja valtuutus. Arvioimme rahoituksen parhaan hyötysuhteen, ja autamme hakemuksen laatimisessa. Näistä vaihtoehdoista löydät rahoituksen omiin tarpeisiisi.

20210901_Kolster_Sanna_Haikio_square
Sanna Häikiö, Director of Legal, 040 532 2511 sanna.haikio@kolster.fi

1. BUSINESS FINLANDIN INNOVAATIOSETELI

Nyt korkeintaan 4500 euron suuruinen Business Finlandin avustus on tarkoitettu pienen yrityksen tueksi, jolla on kansainvälistä potentiaalia omaava uusi tuote- tai palveluidea. Innovaatiosetelilla pystyt hankkimaan esimerkiksi tavaramerkkeihin, patentteihin sekä sopimus- tai lakipalveluihin liittyviä asiantuntijapalveluita. Kun haet Business Finlandin innovaatioseteliä IPR-palvelujesi rahoitukseksi, räätälöimme palvelut juuri yrityksesi tarpeiden mukaisiksi.

Rahoitusta on helppo hakea Business Finlandin asiakasportaalissa, ja päätös tulee parissa viikossa. Ennen hakemuksen jättämistä asiantuntijamme auttavat määrittelemään, mihin palveluihin innovaatioseteliä kannattaa hakea, miten hakemuksessa vaadittu projektisuunnitelma on viisainta laatia ja millaisia elementtejä hakemukseen on hyvä sisällyttää. 

Tutustu myös valmiisiin innovaatiosetelipalvelupaketteihimme, joita tarjoamme eri tarpeisiin.

Lue juttu innovaatiosetelistä >
Varaa tapaaminen rahoitushakemuksen suunnitteluun! >
Kolster_biochem-Article-Thumb-Socials-dark-09
Kolster_Innovations-Article-Thumb-Socials-light

2. BUSINESS FINLANDIN INTO-RAHOITUS

Into-rahoituksella Business Finland tukee yritysten innovaatio-osaamisen kasvattamista ja innovoinnin laaja-alaista kehittämistä. Voit saada sitä esimerkiksi yrityksesi IPR-strategian laatimiseen, IPR-oikeuksien hankkimiseen sekä lisensointiin tai patenttien hallintaan liittyvien selvitysten tekemiseen. Kyse pitää olla uusien liiketoimintamallien kehittämisestä ja kansainvälisen kasvun tavoittelusta.

Into-rahoitus maksetaan yritykselle jälkeenpäin, raportoitujen toteutuneiden kustannusten perusteella. Yritykselläsi on siis oltava riittävä oma rahoitus projektin toteuttamisvaiheessa. Into-rahoituksella voit kattaa enintään puolet projektisi kokonaiskustannuksista, ja pienin avustus on 15 000 euroa. Asiantuntijamme auttavat tuen käyttötarkoituksen määrittelyssä sekä hakemuksen laatimisessa.

Varaa tapaaminen rahoitushakemuksen suunnitteluun! >

3. EUIPO:N SME FUND -RAHOITUS

Euroopan unionin teollisoikeusvirasto EUIPO myöntää tukea aineettoman omaisuuden suojaamiseen ja esianalyysiin arvoseteleiden muodossa. Yritys voi hakea useampaa seuraavista arvoseteleistä:

  • 1350 euron arvoinen IP Scan -arvoseteli
  • 1000 euron arvoinen tavaramerkki- ja/tai mallioikeusarvoseteli
  • 3500 euron arvoinen patenttiarvoseteli
  • 1500 euron arvoinen yhteisön kasvinjalostajanoikeus-arvoseteli 

Arvosetelit kattavat 50–75 prosenttia tavaramerkki-, mallioikeus- ja patenttihakemusten virastomaksuista sekä 90 prosenttia IP Scan -palvelun kustannuksista. Ohjelma on käynnissä 6.2.2024 asti.

Auktorisoitu asiantuntijamme tuntee järjestelmän ja auttaa mielellään hakuprosessissa.

Varaa tapaaminen rahoitushakemuksen suunnitteluun! >
Kolster_Lakipalvelut-Article-Thumb-Socials-light
Kolster_Tavaramerkit-Article-Thumb-Socials-dark

4. ELY-KESKUSTEN TUKI

ELY-keskukset myöntävät tukea IPR-konsultointiin, joka liittyy pk-yritysten innovaatioiden kaupallistamiseen, esimerkiksi ennakkouutuustutkimuksiin, toiminnanvapaus- ja kilpailijaselvitysten tekemiseen ja IPR-strategian hiomiseen. Voit siis saada tukea tuote- tai palveluinnovaatiosi kaupallistamiseen. Tavoitteena on oltava kasvun hakeminen kotimaassa tai kansainvälisesti.

Yritys voi saada rahoituksen 2–5 päivän konsultaatioon kerrallaan, yhteensä korkeintaan 15 päivää kolmen vuoden aikana. Konsultointi maksaa yritykselle 325 euroa päivässä + alv. Työ on tehtävä ELY-keskuksien valtuuttamien asiantuntijoiden kanssa, ja heitä löydät meiltä. Rahoitusta haetaan ELY-keskuksen sähköisen asioinnin kautta.

Varaa tapaaminen rahoitushakemuksen suunnitteluun! >

AJANKOHTAISTA