Skip to content

Alicia Ortega vahvistaa kemian ja bioteknologian tiimiämme

14.11.2023

Alicia Ortega muutti opintojensa loppuvaiheessa Suomeen saadakseen kansainvälistä kokemusta – ja ihastui! Malagan yliopistosta valmistunut lääketieteellisen nanoteknologian tohtori auttaa nyt patenttiagenttina erityisesti bioteknologian ja kemian alan yrityksiä sekä tutkimuslaitoksia.

Alician Ortega tutustui patenttiasioihin ja tekijänoikeuksiin jo Espanjassa työskennellessään alueellisessa terveyshallinnossa. Tämä kokemus herätti hänen uteliaisuutensa, ja Helsinkiin muutettuaan hän alkoi etsiä suomalaisia alan toimistoja ja työpaikkoja. Lokakuussa 2023 hän aloitti Kolsterin Patent Agentina.

Ortegan työ painottuu hänelle tutuimmilla aloilla, kuten bioteknologiassa, nanoteknologiassa ja nanolääketieteessä, toimiviin yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin sekä yleensä terveydenhuoltoalaan. Hän on erityisen kiinnostunut uusimmista teknologioista ja tieteen uusimmista löydöistä.

”Haluan oman asiantuntemukseni kautta olla luomassa arvoa asiakkaillemme. Haluan auttaa asiakkaitamme suojaamaan ideoitaan ja löytöjään sekä luomaan parhaan mahdollisen strategian, jonka avulla löytöjä tai teknologiaa voi hyödyntää.”

Alicia Ortega työskentelee englanniksi ja espanjaksi ja toivookin, että hän voi toimia esimerkiksi espanjankielisten asiakkaiden yhteyshenkilönä. Hän on aloittanut myös suomen opinnot.

Ortegan vapaa-aika kuluu vauhdikkaasti monenlaisen liikunnan parissa.

”Nautin erityisesti kiipeilystä. On mahtavaa, että toimistomme lähellä Salmisaaressa on hieno kiipeilykeskus. Pidän myös tanssimisesta, harrastan esimerkiksi salsaa ja bachataa. Ja olen jo aika suomalainen siinä mielessä, että rakastan saunoa ja uida avannossa. Käyn usein ystävieni kanssa Kuusijärvellä viikonloppuisin. Avanto vapauttaa ihanasti adrenaliinia ja sauna rauhoittaa.”

Alicia Ortega
Patent Agent
alicia.ortega@kolster.com
+358 45 7820 1715