Skip to content

Kansainvälinen jo syntyessään

Kansainvälinen toiminta ja kansainväliset asiakkaat ovat merkittävä osa Kolsterin historiaa.

Kolsterin perusti vuonna 1874 Saksasta Suomeen muuttanut insinööri Rudolf Kolster. Hänen kansainvälinen taustansa ja aktiivinen toimintansa asiakassuhteiden luomiseksi maamme rajojen ulkopuolella loivat pohjan Kolsterin kansainvälisyydelle. Rudolf aloitti toiminnan patenttiasiamiehenä Teknillisen korkeakoulun opettajantoimen ja insinööritoimiston ohella hoidettuna sivutyönä. Hän jätti ensimmäisen patenttihakemuksensa kahden englantilaisen teollisuusmiehen edustajana. Heidän keksintönsä liittyi puukuidun käsittelyyn paperinvalmistuksessa. Vanhat siteet entiseen kotimaahan Saksaan ja opettajan työssä luodut suhteet tuottivat vähitellen yhä enemmän toimeksiantoja ulkomailta.

Kolster on perheyritys viidennessä polvessa. Takana on 140+ vuotta asiakastyötä teollisoikeuksien parissa kansainvälisten asiakkaiden IPR-kumppanina Euroopassa. Suomalaisten yritysten suojaustietoisuus ja -aktiivisuus alkoivat lisääntyä merkittävästi vasta Nokian nousun myötä 90-luvulle tultaessa. Kolster on toiminut vahvasti myös suomalaisten yritysten IPR-edunvalvojana 1980-luvulta lähtien. Kolster perusti ensimmäiset kotimaan aluetoimistot vuonna 1983 Ouluun ja 1987 Tampereelle, vuonna 1993 Vaasaan, 2001 Turkuun, 2006 Seinäjoelle ja 2017 Kuopioon.  

Pitkän toimintansa aikana Kolster on rakentanut ainutlaatuisen kansainvälisen verkoston, joka on kotimaisten asiakkaidemme hyödynnettävissä silloin kun tulee tarve saada paikallista, yksilöityä ja luotettavaa tietoa globaalilta IPR-kentältä. ”Silloin voimme kilauttaa kaverille vaikkapa USA:ssa tai Kiinassa.”

Rudolf Kolster

ASKELEEN EDELLÄ IPR-ALALLA

Kolster on ollut läpi historian kansainvälinen alan uudistaja:

 • 1874-1900: Rudolf Kolster jätti ylivoimaisesti eniten patenttihakemuksia Suomeen.
  Rudolf Kolster oli mukana valmistelemassa Suomeen uutta patenttilainsäädäntöä. 

 • 1930-luvulta lähtien aktiivinen rooli kansainvälisissä IPR-yhteisöissä kuten FICPI, AIPPI ja INTA 

 • 1980-luku: Kolster on pioneeri ICT- ja bioalan patentoinnissa Suomessa: tietoliikenne- ja mobiiliteknologiaan, ohjelmistoihin ja geeniteknologiaan liittyvät innovaatiot yleistyivät.

 • 1983: Kiinan elinkeinoelämä avautui ulkomaalaisille yrityksille 80-luvun alussa. Kolster on auttanut asiakkaitaan Kiinassa vuodesta 1983 lähtien.

 • 2001: Kolster on IPR-alan pioneeri online filing -järjestelmien käyttöönotossa ja kehittämisessä yhteistyössä virastojen kanssa. Sähköinen asiointi Euroopan patenttiviraston EPOn kanssa
  tuli mahdolliseksi vuonna 2001, jolloin Kolster jätti ensimmäisenä alalla sähköisen hakemuksen.

 • 2014: Kolster jätti ensimmäisenä alalla eurooppapatenttihakemuksen myös EPOn uuden sukupolven online filing (CMS) -järjestelmän kautta heti sen avauduttua käyttäjille.

 • 2014: Kolster China Desk & kiinankielinen palvelu

 • 2018: Kolster perustaa tytäryhtiön Kolster (China) Ltd:n Kiinan Shenzheniin. 
OTA YHTEYTTÄ