Blogit  ⋅   IPR-tietoa

Blockchain ja keinoäly kauppasodan varjoon valmistautuvassa maailmassa

04.05.2018
Takaisin

4.5.2018

Perinteinen tapa tarkastella ja hoitaa immateriaalioikeuksia on haastettu uusien teknologioiden taholta. Poistaako Blockchain tarpeet suojaukseen tai kuka omistaa keinoälyn luomat keksinnöt? Entä maailmankaupan muuttuvat haasteet ja mahdollinen kauppasota USAn ja Kiinan välillä?

Kolsterin 144-vuotisen historian aikana olemme olleet todistamassa monia mullistavia keksintöjä ja muutoksia toimialallamme. Uusien teknologioiden vallatessa markkinoita ovat perustarpeet immateriaalioikeuksien hankintaan ja hyödyntämiseen kuitenkin pysyneet. Tai ennemminkin monipuolistuneet. Faksi ja tietokoneet mullistivat aikanaan tiedonkäsittelyn ja viestinnän, Internet ja data-analytiikka toivat nopeuden ja läpinäkyvyyden.

Elämme innovaatioista ja niiden kaupallistamisesta. On luonnollista, että toimimme aktiivisesti myös toimialan kehittämisessä. Kolster on investoinut kuluneen 18 kuukauden aikana merkittävästi tietotekniikkaan, uusinut työympäristöt yli sadalle IP-ammattilaisellemme sekä kehittänyt urapolkumallin, jossa asiantuntijamme pääsevät kehittymään vahvuusalueillaan. Olemme käynnistäneet merkittävän kansainvälistymishankkeen, jossa myös Business Finland on mukana. Tämä kolmen vuoden aikana toteutettava hanke on suurin investointi, jonka Kolster on koskaan tehnyt.

Kolsterin yli 2500:sta asiakkaasta suurin osa on Suomen ulkopuolella. Vaatimustaso oman toiminnan ja toimialan kehittämiseen on läsnä joka päivä. Onnistumiseen tarvitaan yhteistyötä, jota teemme kumppaniemme ja alan järjestöjen kanssa. Lainsäädännön muutokset ja Euroopan yhtenäispatenttijärjestelmän mahdollinen toteutuminen ovat asioita, joiden vaikutuksista asiakkaamme ovat kiinnostuneita. Nopeasti kasvava teema on mahdollinen kauppasota USAn ja muiden maiden välillä; miten yrityksen kannattaisi varautua hallitsemaan seuraukset tai hyödyntämään mahdollisuudet, joita muuttuva tilanne aiheuttaa.

No entä se Blockchain? Mahdollisuuksia blockchainin hyödyntämiseen tutkitaan niin paikallisella kuin EU-tasolla. Saamme sitä kautta uutta dynamiikkaa toimialamme kehitykseen. Tekoäly tulee myös Kolsterin omaan toimintaan nopeuttamaan ja monipuolistamaan palveluamme.

Mikään toimiala ei ole immuuni muutoksille. Kolster on valinnut aktiivisen uudistajan roolin. Teemme sitä yhdessä asiakkaidemme ja kumppaniemme kanssa. Samalla kun varmistamme asiakkaillemme parhaan lopputuloksen, rakennamme aktiivisesti Kolsterista parasta paikkaa kehittyä IP-ammattilaisena.

Ota yhteyttä

Timo Helosuo
CEO
timo.helosuo@kolster.com
040 576 1659

Kolster ottaa vastaan tekoälyhaasteen

Tekoälyhaaste#tekoalyhaaste
https://www.elementsofai.com/tekoalyhaaste

Otamme mielellämme haasteen vastaan. Kolster on toiminut IPR-suojauksen alalla 144 vuotta ja sinä aikana olemme myös olleet digitalisoimassa toimialaa – mm tehneet ensimmäiset sähköiset patenttihakemukset EU-virastoon. AI-haaste sopii hienosti oman toimintamme kehittämishankkeeseen ”Askeleen edellä”.