Patentit  ⋅   Uutiset

Saksa vaihtui Suomeen: eurooppatenttiasiamies Simon Mügge vahvistaa kemian ja bioteknologian patenttiyksikköämme

12.11.2019
Takaisin

12.11.2019

Eurooppapatenttiasiamies Simon Mügge aloitti 1.11.2019 kemian ja bioteknologian patenttitiimissämme. Hän tuo Kolsterille vankan patenttialan osaamisensa Saksan IPR-kentältä sekä laaja-alaista erikoisosaamista biotieteiden ja kemian alan innovaatioiden suojauksesta.

Simon Mügge on väitellyt tohtoriksi biokemian alalta Bielefeldin yliopistossa erikoistumisalueenaan immunologia. Hänellä on vahva tieteellinen tausta ja kahdentoista vuoden kokemus patenttiasiamiehenä Saksassa.  

Tutkimusuransa jälkeen vuodesta 2007 lähtien ja ennen siirtymistään Kolsterille Mügge työskenteli kahdessa saksalaisessa patenttitoimistossa Münchenissä. Näistä yhdeksän viime vuotta hän oli Wuesthoff & Wuesthoffin palveluksessa.

Müggen patenttiasiakkaina on ollut laajasti niin start-up- ja pk-yrityksiä kuin globaaleja suuryrityksiä sekä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia. Hän tunteekin hyvin sekä tiedemaailman että kaikenkokoisten yritysten erilaiset IPR-tarpeet ja -strategiat. Kemianteollisuus, lääke-, biopolttoaine-, elintarvike-, eläinruoka-, pesuaine- ja kosmetiikkateollisuus ovat esimerkkejä hänen asiakastoimialoistaan.

Müggellä on vahva kokemus patenttihakemusten laatimisesta ja patentointiprosessin hoitamisesta Euroopan patenttivirastossa (EPO) ja Saksan patentti- ja tavaramerkkivirastossa. Lisäksi hänellä on erikoisosaamista ja kokemusta patentin myöntämisen jälkeisistä väite- ja valituskäsittelyistä. Hän on edustanut menestyksellisesti asiakkaitaan sekä puolustajan että hyökkääjän roolissa näissä haasteellisissa patenttikiistoissa kilpailevien yritysten kesken.

Patenttiasiamiesurallaan Mügge on suojannut laajasti biotieteiden sekä orgaanisen ja epäorgaanisen kemian monien sovellusalueiden innovaatioita. Hänellä on syvää osaamista molekyylibiologiasta, genetiikasta ja virologiasta, ja hän tuntee diagnostiikan, analytiikan ja seulonnan menetelmät.

Simon Mügge perheineen on asunut Suomessa, Pohjanmaalla Närpiössä, jo viiden vuoden ajan. Hän on työskennellyt Saksan ja Suomen välillä ”lentävänä patenttiasiamiehenä”, suurimman osan viikosta Münchenissä ja muutoin kotitoimistolta käsin.

”Kolster aloittaa nyt aivan uuden jakson elämässäni. Olen saanut hienon mahdollisuuden jatkaa patenttiasiamiesuraani Suomessa, yhdessä Suomen ja Euroopan tunnetuimmista IPR-asiantuntijayrityksistä.”

Mügge työskentelee pääasiassa Kolsterin Vaasan toimipisteessä mutta palvelee laajasti kaikkia koti- ja ulkomaisia asiakkaitamme omilla erikoisosaamisalueillaan työkielinään englanti ja saksa.

Ota yhteyttä

Simon Mügge
simon.mugge@kolster.fi
040 920 8814