Skip to content

Innovaatioiden maailmassa kannattaa tarttua tilaisuuteen

13.10.2022

Taloudellisesti haastavinakin aikoina yrityksen on viisasta investoida tulevaisuuteen. Osaavat tekijät ovat kasvun moottori niin meillä kuin asiakasyrityksissämmekin, korostaa Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo.

Jos et kehity ja kasva, taannut. Tekemättä mitään valut taaksepäin. Rohkea eteenpäin katsominen on erityisen tärkeää IPR-alalla, jossa edistyksellisyys on kaiken perusta. Asiakkaamme ovat innovatiivisia ja olettavat, että myös heidän kumppaninsa ovat oman toimialansa kärjessä. Me haluamme olla samalla viivalla asiakkaidemme kanssa.

Vaikka elämme taloudellisesti haastavia aikoja, fiksu investoi tulevaisuuteen. Markkinaosuudet ja menestyksen mahdollisuudet jaetaan silloin, kun eletään murrosta. Patentointi ja uusien tavaramerkkien rekisteröintimäärä ovat vähentyneet tänä vuonna. Me emme kuitenkaan keskity vain tähän hetkeen, vaan toimimme jo tulevaisuutta varten. Kun kasvukausi alkaa, meillä on tehtynä asioita, jotka ovat kaikilla alan toimijoilla jossakin vaiheessa edessä. Pääsemme silloin muita nopeammin eteenpäin ja voimme keskittyä kasvuun.

Moderni tekniikka mahdollistaa nopean ja jouhevan toiminnan. Meillä Kolsterilla on investoitu tulevaisuuteen, ja tuloksena on uusi toiminnanohjausjärjestelmä Kolster Core™. Se korvaa alalla yleisesti käytössä olleen 1980-luvulla kehitetyn järjestelmän. Kolster Core™ automatisoi ja virtaviivaistaa prosessejamme ja helpottaa asiantuntijoidemme työtä nykyteknologian avulla. Henkilöstömme on osallistunut aktiivisesti järjestelmän kehittämiseen, ja hyvät työvälineet myös kertovat työntekijöiden arvostuksesta.

Asiakkaillemme Kolster Core™ ja modernit toimintatavat tarkoittavat entistä parempaa läpinäkyvyyttä. Ne avaavat heille mahdollisuuden seurata oman IPR-salkkunsa tilannetta sekä patentointiprosessin etenemistä.

Työntekijöille tarjolla urakehitystä ja kansainvälisyyttä

Kolsterin liki 150 vuoden historia tarjoaa vahvan perustan myös seuraaville vuosikymmenille. Tärkeintä on kehittyä jatkuvasti, ja kehityksen keskiössä ovat työntekijämme. Tarjoamme heille mielekkään työn ja etenemismahdollisuuksia, mutta tarvitsemme myös uusia osaajia ja näkökulmia.

Kaikilla työntekijöillämme on tasa-arvoiset mahdollisuudet edetä uralla oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan. Joustavat etä- ja lähityön järjestelyt, eri elämäntilanteiden huomioon ottaminen ja hyvät työsuhde-edut ovat jo itsestäänselvyyksiä.

Olemme alan kansainvälisin toimija Suomessa. Meillä on monikansallinen työyhteisö, ainutlaatuinen kansainvälinen kumppaniverkosto sekä tytäryhtiöt Isossa-Britanniassa ja Kiinassa.

Ulkomaan toimintamme on aktiivista ja suunnitelmallista, ja meidät tunnetaan maailmalla. Osallistumme aktiivisesti kansainvälisiin tapaamisiin, ja ne perustuvat aina strategiseen liiketoimintaan sekä systemaattiseen valmistautumiseen. Tästä olemme ylpeitä.

IPR-asiakkaina huippubrändejä ja startup-yrityksiä

Asiakaskuntamme monipuolisuus on meille arvokas asia. Patentoinnista meidät jo tunnetaan, ja tavaramerkkien hoitamisessa olemme laajentaneet palveluvalikoimaamme brändien kattavaan suojaamiseen. Asiakkainamme on kolmasosa Forbes 100 -listan maailman tunnetuimmista brändeistä ja laajasti suomalaisyrityksiä kasvuyrityksistä suuriin kansainvälisesti toimiviin yhtiöihin. Tämä merkitsee ammatillisen kehittymisen mahdollisuuksia työntekijöillemme.

Aktiivinen yhteistyömme bisnesenkeliverkosto Fibanin kanssa on meille kiinnostava portti startupien ja innovaatioiden maailmaan. Aloittavien yritysten on tärkeää saada keksintöihinsä liittyvät IPR-asiat kuntoon. Kasvuyritykset ovat tulevaisuuden kannalta hyviä asiakkaita, sillä Suomen taloudellinen kasvu tulee pääosin pk-sektorilta. Tässäkin haluamme katsoa tulevaisuuteen.

Meistä jokaisen on tärkeää pysähtyä tähyämään aika ajoin tulevaisuuteen myös omassa elämässämme ja miettimään esimerkiksi, missä haluamme olla kymmenen vuoden päästä. Haluammeko edetä tulevaisuuteen rauhallisesti ratikkakyydillä vai olemmeko valmiita kovempaan vauhtiin – vaikkapa välineellä, jota ei ole vielä edes keksitty? Innovaatioiden maailmassa kaikki on mahdollista sille, joka on valmis tarttumaan tilaisuuteen.

OTA YHTEYTTÄ