14.1.2019

DI Julia Urbanec aloitti 7.1.2019 konetekniikan patenttitiimissämme. Julialla on vahvaa teknologiaosaamista erityisesti materiaalitekniikan, materiaalien prosessoinnin, metallien muokkauksen sekä terästen valmistustekniikan alueilta.

Julia työskenteli viimeksi noin kolmen vuoden ajan tutkijana ja tohtorikoulutettavana Aalto-yliopistossa. Tutkimuksessaan ja jatko-opinnoissaan hän perehtyi metallurgiaan, prosessien mallintamiseen sekä erityisesti kulutusterästen mekaanisiin ominaisuuksiin, lämpökäsittelyyn ja testaukseen.
Julialla on aiempaa työkokemusta myös terästeollisuuden tuotekehityksestä, mikä synnytti alkujaan kiinnostuksen patenttialalle.

”Yksi merkittävä työprojektini oli kilpailijoiden kulutusteräspatentteihin perehtyminen kilpailijaseurannan ja oman tuotekehityksen suuntaamisen näkökulmista. Tätä kautta pääsin sisälle patentoinnin maailmaan ja kiinnostuin alasta”, Julia kertoo.

Julia on syntyperältään kiinalainen ja siten kiinan kielen taitoinen. Hän tuli perheensä mukana Suomeen jo 6-vuotiaana. Osan metallurgian ja materiaalitekniikan opinnoistaan hän on suorittanut Yhdysvalloissa Illinoisin yliopistossa Urbana-Champaignissa (UIUC).

”Patenttiasiamiesroolissani haluan myös luoda entistä parempia suhteita suomalaisten ja kiinalaisten yritysten välille. Pystyn tarvittaessa myös toimimaan tulkkina suomalaisille tai kiinalaisille yrityksille, jotka haluavat suojata keksintöjään Kiinassa tai Euroopassa ja käynnistää uutta liiketoimintaa.”      

Kolsterilla Julia keskittyy sekä kotimaisten että ulkomaisten asiakkaidemme keksintöjen suojaukseen erityisesti mekaniikan monilla sovellusalueilla.

Ota yhteyttä

Julia Urbanec
julia.urbanec@kolster.fi
+358 40 9208717

By Kolster

UUSIMMAT

KIINNOSTUITKO?

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi. Saat uusinta tietoa IPR-alalta.