Tavaramerkit  ⋅   Mallioikeudet  ⋅   nimitykset  ⋅   Tekijänoikeudet  ⋅   IPR-uutiset

Jussi Ilvonen tuo Kolsterille vahvaa luovien alojen tuntemusta

11.11.2021
Takaisin

IP-juristi Jussi Ilvonen on aloittanut Legal-tiimissämme lokakuussa 2021. Hänen erityisvahvuuksiaan ovat monipuolinen kokemus luoviin aloihin liittyvästä bisneksestä ja IP-oikeuksien tuomisesta strategiseksi osaksi yritysten liiketoimintaa.

Oikeustieteiden maisteri Jussi Ilvonen on työskennellyt IPR-alalla juristina useissa luovan alan järjestöissä vuodesta 2014 saakka. Aiemmissa työpaikoissaan Ornamo ry:ssä, Suomen taiteilijaseurassa ja Suomen tietokirjailijat ry:ssä Ilvonen on perehtynyt monipuolisesti erityisesti luoviin aloihin liittyviin IPR-muotoihin.

”Muotoiluun, taiteeseen ja kirjallisuuteen liittyvät aineettomat oikeudet ovat olleet urani ytimessä. Erityisosaamistani ovat muun muassa tekijänoikeudet, mallioikeudet, tavaramerkit ja liikesalaisuudet. Myös sopimukset, kaupallistaminen, strateginen neuvontatyö sekä neuvottelutuki IPR-asioissa ovat ominta aluettani”, Ilvonen kertoo.

Ilvonen haluaa auttaa luovien alojen yrityksiä menestymään immateriaalioikeuksien avulla. Moni yritys havahtuu IPR-asioihin liian myöhään tai tekee virheellisiä oletuksia suojan suhteen.

”Erityisesti luovilla aloilla on paljon potentiaalisia kansainvälistenkin markkinoiden menestyjiä, jotka eivät ole vielä huomanneet omaa mahdollisuuksien kirjoaan ja ottaneet strategista otetta oman bisneksen kehittämiseen, IPR-asiat mukaan lukien.”

Moni pieni suomalainen designer-brändi voisi vahvistaa asemiaan kansainvälistymisessä suhteellisen pienillä, mutta tarkkaan harkituilla panostuksilla IPR-suojaan ja strategiaan.

”Odotan lähivuosina kovia suomalaisavauksia myös luovien alojen startupien puolelta – niiden osalta ei liene tarpeen korostaa, kuinka tärkeää roolia immateriaalioikeudet tyypillisesti näyttelevät kasvun kannalta.”

Ennakkosparraus tuo vipuvartta neuvottelupöytiin

Töiden monipuolisuus innostaa Ilvosta, ja hänen kiinnostuksensa IPR-asioihin ulottuu pitkälle luovien alojen ulkopuolelle, kuten digitalisoituvaan kaupankäyntiin, eri alojen startupeihin ja ylipäätään aineettomaan arvonluontiin. Ilvonen haluaa olla kaikille asiakkaille mutkaton kumppani, joka huomioi IPR:n niin suojauksen kuin arvon kasvattamisen näkökulmasta.

Juristina Ilvonen on auttanut useita satoja yrityksiä ja yrittäjiä liiketoiminnan eri vaiheissa suunnittelemaan ja suojaamaan aineetonta omaisuuttaan etupainotteisesti sekä hyödyntämään IPR-oikeuksia esimerkiksi lisensoimalla.

”Yksi yleinen haaste luovallakin puolella on, että erilaisissa yhteistyöprojekteissa edetään kovalla vauhdilla ja taustakartoitus ja sopiminen voivat jäädä hyvin ylimalkaiseksi. Näin helposti hallittavatkin riskit kasvavat, ja samalla myös tärkeitä bisnesmahdollisuuksia voi mennä sivu suun. Olen moneen otteeseen nähnyt, kuinka huolellinen ennakkosparraus esimerkiksi yhtiön kannalta ihanteellisesta lisensoinnista tai vastuunrajauksista oman juristin kanssa on tuonut aivan uutta vipua ja win–win-näkemystä neuvottelupöytään. On antoisaa päästä auttamaan asiakkaita löytämään ratkaisun avaimia tällaisissa käänteissä”, Ilvonen kertoo.

Juridiikkaan syventymistä, keskittymiskykyä ja ihmisten kohtaamista vaativassa työssä on tärkeää, että aivot palautuvat riittävästi. Siksi Ilvonen paneutuu vapaa-ajalla musiikki- ja judoharrastuksiinsa.

”Bänditoiminta ja keikkailu ovat toistaiseksi telakalla, mutta kyllä jokaiseen hyvään viikkoon kuuluu muutamat hetket pianon tai kitaran äärellä. Painiminen taas rentouttaa toisella tavalla.”

Oletko kansainvälistymistä tai kasvua hakeva luovan alan toimija? Jos kaipaat arviota IPR-tilanteestasi, ole meihin yhteydessä!

Voit myös olla suoraan Jussiin yhteydessä:

Jussi Ilvonen, IP-juristi

puh. 045 7820 1704

jussi.ilvonen@kolster.com