Skip to content

Kolster edustaa asiakkaitaan uudessa tuomioistuimessa

01.06.2023

Yhdistetty patenttituomioistuin eli UPC aloittaa toimintansa tänään, 1.6.2023. Kolster on valmistautunut yhtenäispatenttijärjestelmän tuloon ja tarjoaa kattavaa tukea asiakkailleen.

Yhdistetty patenttituomioistuin on UPC-sopimukseen sitoutuneiden EU-jäsenvaltioiden yhteinen tuomioistuin, joka voi antaa ratkaisunsa kaikkia sopimukseen sitoutuneita jäsenmaita (17) koskien. Oikeudenkäynnit yhdistetyssä patenttituomioistuimessa vaativat yhdistelmän teknistä ja oikeudellista erityisosaamista ja lisäksi kokemusta patenttioikeudenkäynneistä.

”Asiakkaamme etuna onkin, että pystymme tarjoamaan kaiken kattavan tuen tuleviin patenttioikeudenkäynteihin tehokkaasti ja asiantuntevasti”, kertoo Kolsterin IP Lawyer, Patent Attorney, European Trademark and Design Attorney Sini Petsalo.

Suomessa yhdistetyn patenttituomioistuimen paikallisjaosto toimii markkinaoikeuden yhteydessä. Siten eurooppapatentteja ja vaikutukseltaan yhtenäisiä eurooppapatentteja koskevia riitaoikeudenkäyntejä käydään jatkossa myös Helsingissä. Kolster hoitaa asiakkaidensa oikeudenkäynnit myös yhdistetyn patenttituomioistuimen muilla toimipaikoilla, tarvittaessa kansainvälistä kumppaniverkostoaan hyödyntäen.

Yhtenäispatenttijärjestelmän myötä Suomea koskevien patenttien määrä tulee vuosien myötä todennäköisesti merkittävästi kasvamaan. Samalla riski patenttien loukkauksiin kasvaa. Kolsterin kokeneet patenttioikeudenkäynteihin erikoistuneet asiamiehet ja lakimiehet ovat valmiina edustamaan asiakkaita yhdistetyssä patenttituomioistuimessa.

Askarruttaako uuden patenttijärjestelmän vaikutus liiketoimintaasi? Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää. 

OTA YHTEYTTÄ

Sini Petsalo
Associate Partner, Industrial Property Attorney, Licensed Trial Counsel, European Trade Mark and Design Attorney
sini.petsalo@kolster.com
+358 40 540 2505