Uutiset  ⋅   partneri  ⋅   associate partner  ⋅   nimitykset

Kolsterin uudet partnerit edustavat suomalaisen IP-alan parhaita kykyjä

19.08.2021
Takaisin

Kolster on saanut kolme uutta partneria ja kolme associate partneria. Valitut asiantuntijat auttavat Kolsteria kasvattamaan osaamistaan, vahvistamaan asiakaslähtöisyyttään ja kehittämään tulevaisuuden IP-taloa.

Kolsterin partnereilla on keskeinen rooli siinä, miten Kolsterin 146-vuotinen historia on rakentunut ja millaiseksi se muotoutuu tulevaisuudessa, kertoo Kolsterin toimitusjohtaja Timo Helosuo.

”Kolster on yhtä kuin lahjakkaat asiantuntijamme. Arvostamme vahvaa asiakasorientaatiota eli proaktiivisuutta ja arvon luomista asiakkaalle. Aktiivinen mentorointi ja osaamisen kasvattaminen kollegoiden kesken on tärkeä osa työkulttuuriamme, samoin kuin uuden kokeilu, on kyse sitten palveluista tai toimintatavoista. Nämä elementit löytyvät kaikilta partnereiltamme ja associate partnereiltamme, ikään katsomatta. Meillä partneruus ei ole ikälisäohjelma, vaan rakentuu lahjakkuuden ja kykyjen varaan. Siksi partnerikunnassamme on kokeneiden IP-konkareiden lisäksi myös nuorta lahjakasta sukupolvea.”

Tässä ovat Kolsterin uudet partnerit:

Sanna Häikiö

Partner, Counsel, IP & Technology Law

"Näen lakimiehen roolin ennen kaikkea asiakkaan liiketoiminnan sparraajana ja aktiivisena kehittäjänä pelkän riskien osoittelun ja juridisen jargonin viljelyn sijaan.”

Sanna Häikiö avustaa asiakkaitamme erityisesti teknologian kaupallistamisessa, lisensoinnissa, sopimusasioissa ja yritysjuridiikassa. Hänellä on laaja kokemus tutkimustulosten ja teknologioiden myynnistä ja lisensioinnista sekä sopimusneuvotteluista suurten globaalien yhtiöiden kuin myös pienempien pk-yritysten kanssa.

Kristiina Kaislisto

Partner, European Trademark and Design Attorney

”Tehtäväni on tehdä elämäsi helpoksi IPR-maailmassa.”

Kristiina Kaislistolla on monipuolinen kokemus yritysten brändien suojauksesta ja puolustamisesta vuodesta 1991 saakka. Hänellä on vahva kokemus laajojen tavaramerkkisalkkujen hallinnoinnista ja erityisosaamista EUTM:n ja WIPOn kaltaisista kansainvälisistä TM-järjestelmistä.


Arto Karppinen

Partner, European Patent Attorney

”Ala kuin ala − kyllä Karppinen siitä hakemuksen tekee.”

Arto Karppinen on todellinen monialaosaaja erityisesti optiikan, elektroniikan ja optoelektroniikan alueilla. Hän on toiminut patenttiasiamiehenä vuodesta 1995. Optisten, mikroaaltoteknisten ja akustisten mittausten lisäksi Artolle sopii myös mekaniikka – ja oikeastaan kaikki tekniset alat ovat hänelle tuttuja.

Tässä ovat uudet Associate Partnerimme:

Hannes Kankaanpää

Associate Partner, Counsel, IP & Technology Law, Licensed Legal Counsel

”IPR:iä kannattaa käyttää bisnesvälineinä eikä vain riskinhallintaan ─ IPR on kauppatavaraa siinä missä muukin omaisuus.”

Hannes Kankaanpään erikoisosaamista ovat ohjelmistot ja niihin liittyvät immateriaalioikeudet, open source -lisenssit, IPR:ien kaupallistaminen ja lisensointi monilla eri toimialoilla sekä IPR-arvonmääritys. Lisenssisopimusten lisäksi hänellä on paljon kokemusta T&K-, alihankinta- ja tietosuojasopimuksista sekä julkisista hankinnoista.

Simon Mügge

Associate Partner, German & European Patent Attorney, European Trademark and Design Attorney

“Tärkeät tuotekehitysprojektit ansaitsevat vankan IPR-perustan.”

Eurooppapatenttiasiamies Simon Müggellä on vahvaa patenttialan osaamista Saksan IPR-kentältä sekä laaja-alaista erikoisosaamista biotieteiden ja kemian alan innovaatioiden suojauksesta. Hänellä on erikoisosaamista myös patentin myöntämisen jälkeisistä väite- ja valituskäsittelyistä: Simon on edustanut menestyksellisesti asiakkaitaan sekä puolustajan että hyökkääjän roolissa kilpailevien yritysten haasteellisissa patenttikiistoissa. Simonin asiakkaina on ollut niin startup- ja pk-yrityksiä kuin globaaleja suuryrityksiä sekä yliopistoja ja tutkimuslaitoksia. 

Joni Vehmas

Associate Partner, European Patent Attorney

”Nautin työssäni siitä, että pääsen tutustumaan hyvinkin erilaisten asiakkaiden uusimpiin keksintöihin ja analysoimaan niitä patentoinnin näkökulmasta.”

Joni Vehmas on toiminut IPR-alalla vuodesta 2016 lähtien, jolloin hän aloitti Kolsterilla patenttikäsittelijänä. Hänellä on kokemusta patenttihakemusten laatimisesta ja hakemusprosessin hoidosta erityisesti tietoliikennetekniikan ja softakeksintöihin. Joni työskenteli aiemmin Aalto-yliopiston Radiotieteen ja -tekniikan laitoksella post-doc-tutkijana tutkimusaiheenaan radioaaltojen eteneminen erilaisissa kaupunkiympäristöissä.