Skip to content

Uusi palvelutiimimme on valmiina tukemaan liiketoimintaasi kaikissa hallinnollisissa IPR-töissä

16.10.2020

Suoraviivaista, tehokasta ja joustavaa. Uusi kansainvälinen paralegal-palvelutiimimme lisää tehoja IPR-asioidesi hallintaan. Huippuammattilaisten joukko auttaa yritystäsi keskittymään ydinliiketoimintaansa ja parantamaan investointi-hyötysuhdetta IPR-asioissa, kertoo Global Paralegal Services -yksikön johtaja Salla Lamberg.

Otimme askeleen lähemmäs asiakkaitamme perustamalla uuden kansainvälisen palvelutiimin entistä tehokkaampaan IPR-asioiden hallintaan. Lokakuussa toimintansa aloittanut 36 hengen Global Paralegal Services -yksikkö tarjoaa työkaluja ja asiantuntijapalveluita kaikissa IPR-prosessien vaiheissa: uusien suojahakemusten valmistelusta ja virallisten dokumenttien täyttämisestä, hakemusprosessien seurannasta ja hallinnoinnista aina IP-oikeuksien myöntämiseen ja rekisteröimiseen asti. 

”Tarve uuteen palveluun tuli suoraan asiakkailtamme. Monet yritykset joutuvat vetämään IPR-budjettejaan läpi tiheällä kammalla ja punnitsemaan investointien ja hyötyjen suhdetta. Haluamme auttaa asiakkaitamme keskittymään ydinliiketoimintaansa tarjoamalla entistä monipuolisempia ja kilpailukykyisempiä palveluita asiamiestyön rinnalle”, Lamberg kertoo. 

Palvelutiimin kanssa voi esimerkiksi kartoittaa, millaisia tarpeita yrityksellä on IPR-portfolion hallinnassa tai hakemusprosessin tehtävissä. Erityisesti pk-yrityksille tarjolla on IPR-salkunhallinta- ja viestintätyökaluja, joiden avulla näkee IPR-salkkunsa nykytilanteen sekä nykyiset toimeksiannot Kolsterilla. Paralegal-tiimi on avuksi myös yrityksen äkillisessä IP administrator henkilöstön puutteessa. 

”Jos yritys tarvitsee sijaista, ei halua tai voi rekrytoida uutta täysipäiväistä työntekijää, meiltä löytyy asiantuntija satunnaiseen ja tilapäiseenkin tarpeeseen. Tartumme asiakasta työllistäviin IPR-hallinnon tehtäviin kuukausilaskutteisesti sovitulla tuntimäärällä.” 

”Päiväni kruunaa asiakkaan kiitos hyvästä ja nopeasti tehdystä työstä”, sanoo asiakkaan organisaatiossa hallinnollisissa tehtävissä auttanut Lenita Lindroos, Senior IP Specialist. 

Palveluita toteutetaan nykyhetken vaatimusten puitteissa. IPR-hakemusten ja hallintaprosessien digitalisointi ja jatkuva kehittäminen varmistavat, että IP-suojan hakemiseen ja hallinnointiin liittyvät tehtävät ovat mahdollisimman suoraviivaisia, tehokkaita ja joustavia. 

”Etätyö on uusi normaali, ja digitaalisin palveluin on mahdollista paikata organisaatioiden resurssipuutetta. Siksi tarjoamme mahdollisimman paljon digitaalisia ja online-palveluita”, Lamberg sanoo. 

Kansainvälistä ja monialaista asiantuntijuutta 

Paralegal-toiminnot ovat IPR-alan selkäranka ja vastuussa aineettoman omaisuuden suojausprosessiin liittyvistä eri vaiheista, dokumentaatiosta, ylläpidosta, laskutuksesta ja monesta muusta hallinnollisesta tehtävästä.

 

”Uuden tiimimme avulla tarjoamme asiamiestyön rinnalle entistä monipuolisempia ja tehokkaampia palveluita. Erityisosaamisemme laaja-alaisuus pääsee loistamaan, sillä mukana on sekä IP-admineita, IP-spesialisteja, asiamiehiä ja liiketoiminnan johtamisen osaajia”, Lamberg kertoo. 

Vuosien kattava kokemus toimialasta ja vahva osaaminen kaikista suojamuotoalueista ja niiden hallinnollisista prosesseista, niihin liittyvistä uudistuksista ja vuosimaksuista, oikeuksien siirroista uudelle yhtiölle esimerkiksi fuusion tai yrityksen myynnin kohdalla ovat vain muutamia paralegal-palvelutiimin vahvuuksista. Kansainvälisyys ja uusien teknologioiden hyödyntäminen ovat merkittäviä tekijöitä tiimin toiminnassa.

”Kansainväliset verkostot, laaja kielitaito sekä kattava kotimaisten ja ulkomaisten asiakkaiden tuntemus antavat meille valmiudet ulottaa palvelumme Suomen rajojen ulkopuolelle. Tiimimme on jakaantunut Helsingin, Tampereen ja Oulun toimipisteisiin ja meillä on myös vahvaa yhteistyötä Kiinan ja Saksan toimintojemme kanssa”, Lamberg kertoo.

Yksikönvetäjä Salla Lambergin lisäksi tiiminvetäjinä toimivat Service Team Manager/Senior IP Specialist Ann Holmström ja Service Team Manager/IP Specialist Johanna Kurjenmäki.

”Paralegal-palveluiden kehittäminen ja eri IPR-muotojen yhdistäminen saman katon ja tiimin alle tuo yhtenäisen toimintatavan sisäisesti. Asiakaskin hyötyy, kun osaaminen kasvaa adminien kesken.”

Ann Holmström, Service Team Manager, Global Paralegal Services

”Asiakkaiden tarpeet auttavat minua oppimaan ja kiinnittämään huomiota palveluihimme. Tulemme kehittämään paralegal-toimintojamme pitkäjänteisesti osana jatkuvaa kehitystä”, Kurjenmäki kertoo.

Kolmas tiiminvetäjä, Nina Laurila, on juuri rekrytoitu: ”Näytämme muille mallia asiakaslähtöisyydessä”.

”Meille on tärkeää kehittää palveluita yhdessä asiakkaidemme kanssa. Entistäkin läheisempi vuorovaikutus on tiimimme DNA:ssa ja motivaatiomme lähde. Jos kaipaatte asiantuntevia ja tehokkaita IP-ratkaisuja, ota meihin yhteyttä. Olemme täällä teitä varten!” Lamberg sanoo.

OTA YHTEYTTÄ

Nina Laurila
European Trademark and Design Attorney
nina.laurila@kolster.com
+358 50 332 4707

Ann Holmström
Service Team Manager, Global Paralegal Services, Senior IP Specialist
ann.holmstrom@kolster.com
+358 50 364 7365

Johanna Kurjenmäki
Service Team Manager, Global Paralegal Services, Senior IP Specialist
johanna.kurjenmaki@kolster.com
+358 40 739 6979