Patentit  ⋅   Uutiset

Konetekniikan DI Lassi Saarela liittyi patenttiasiamiestemme joukkoon

26.10.2020
Takaisin

Kolsterin Helsingin patenttiyksikkö ja konetekniikan patenttitiimi saivat riveihinsä vahvistusta, kun Lassi Saarela aloitti Patent Agent -tehtävässä 19.10.2020. Hän tuo mukanaan konetekniikan alan ja valmistustekniikoiden viimeisimmän tiedon sekä näkemystä teollisuusyrityksen tuotantoprosesseista.

Lassi Saarela on tämän syksyn tuore konetekniikan DI Aalto-yliopistosta. Hän on perehtynyt opinnoissaan koneensuunnitteluun sekä erilaisiin valmistustekniikoihin aina perinteisistä menetelmistä uusimpiin tuotantoteknologioihin. Uudet teknologiat kuten 3D-tulostaminen ja laserleikkaus ovat Lassin osaamisalueita ja erityisen kiinnostuksen kohteita. Hänellä on perustiedot myös ohjelmoinnista, CAD-suunnittelusta sekä 5g-verkon ja teollisen internetin hyödyntämisestä valmistavassa teollisuudessa.

Teknisten opintojen lisäksi Lassilla on tuotantotalouden opintoja sekä kyvykkyyttä ja kiinnostusta tarkastella myös patentointia osana isompaa kuvaa, liiketaloudellisesta näkökulmasta.

“Olen laaja-alaisesti kiinnostunut uusista teknologioista, taloudesta ja kehittyvästä maailmasta – myös siitä, miten patenteilla tehdään rahaa. Siinä kehitystyössä tahdon olla aktiivisesti mukana uudessa roolissani ja yhteistyössä asiakasyritysten kanssa”, Lassi sanoo.

Opintojensa ohessa Lassi on hankkinut työkokemusta teollisuudesta vuodesta 2012 lähtien. Hän on työskennellyt pohjoismaiden johtavassa maalialan yrityksessä Tikkurilassa erilaisissa tehtävissä tuotannossa, tehdastekniikan kunnossapidossa sekä viimeiset neljä vuotta tuotannon suunnittelussa. Tuoreessa diplomityössään hän selvitti, miten EU:n ensi vuonna tiukentuvat määräykset maali-, paperi- ja muoviteollisuudessa tarvittavan ja syöpävaaralliseksi aineeksi luokitellun titaanidioksidin eli valkoisen väripigmentin käsittelystä on huomioitava maalitehtaan tuotantoprosessissa.

Lassi on seurannut läheltä patenttialaa jo yli parinkymmenen vuoden ajan, sillä perhepiirissä on patenttialan kokenut ammattilainen, eurooppapatenttiasiamies Marjut Honkasalo.

Patenttiasiantuntijuudessa rima on jo asetettu korkealle.

“Tiedän, mitä patenttiasiamiehenä menestyminen edellyttää, vaikka en ole vielä laatinut ensimmäistä patenttihakemustani. Olen utelias, tiedonjanoinen ja urheiluharrastusteni kautta kilpailuhenkinen luonne, joka haluaa olla hyvä kaikessa siinä, mihin päättää ryhtyä. Olen luottavainen, että kokeneet patenttiasiamieskollegat Kolsterilla ja tutorini, eurooppapatentti- ja mallioikeusasiamies Antti Plathin koulivat minusta nopeasti IPR-alan ammattilaisen.”

Lassilta löytyy myös harvinainen erityistaito. Patenttiasiamiesten perustyökielen englannin lisäksi hän puhuu sujuvaa puolaa.

“Olen asunut lapsena Puolassa ja ollut siellä opiskelijavaihdossa. Tunnen hyvin keskieurooppalaista kulttuuria, ja saksan kielikin sujuu. Lisäksi puhun vähän myös tyttöystäväni toista kotikieltä bulgariaa.”

Ota yhteyttä

Lassi Saarela
Patent Agent 
050 348 9041
lassi.saarela@kolster.com

Kiinnostaako patenttiura tulevaisuuden innovaatioiden parissa? Lue lisää mahdollisuuksista Kolsterilla ja ota yhteyttä yksikönvetäjiimme!