Patentit  ⋅   Referenssit

Innovaatiokilpailun voitto Gobbas Gårdin ja Härmän Ratin kotimaiselle luomuhärkäpapuvalmisteelle

08.10.2019
Takaisin

8.10.2019

Kotimainen ja vegaaninen innovaatio kehitettiin korvaamaan tuontisoija ja kerma ammattikeittiöissä.

Kolsterin asiakas, luomutila Gobbas Gård, on voittanut European Organic Food Innovation Award -kilpailun yhdessä luomuravintola Härmän Ratin kanssa. Ammattikeittiöille suunnattu luomuhärkäpapuvalmiste sai tuomaristolta kiitosta monipuolisuuden lisäksi hyvästä mausta ja tarkkaan kohdennetusta asiakaskunnasta.

Luomuhärkäpapuvalmiste on kotimainen ja vegaaninen luomutuote, jota ammattilaiset voivat hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti esimerkiksi soijan, tofun ja kerman sijaan. Siitä voidaan valmistaa myös kastikkeita, jäätelöä, majoneesia ja jugurttia. Tuote on vielä niin uusi, ettei sillä ole nimeä.

Luomuhärkäpapuvalmiste sai alkunsa, kun Gobbas Gård ja Härmän Rati alkoivat pohtia luomuhärkäpavun jalostamista korvaamaan tuontisoijaa ammattikeittiössä. Valmiste kestää kovia lämpötiloja ja öljyä eikä leikkaudu. Se soveltuu myös kuluttajatuotteiden valmistukseen.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn European Organic Food Innovation Awardin finaaliin osallistui kymmenen luomualan yritystä. Kilpailun tavoitteensa on rohkaista elintarvikealan yrityksiä tuomaan markkinoille innovatiivisia luomutuotteita tai palveluja.

European Organic Food Innovation Award -kilpailun järjestivät Pro Luomu ry ja Founder Institute yhteistyössä Markkinointitoimisto Pinnan sekä S-ryhmän ja K-ryhmän kanssa.

Luomuhärkäpapuinnovaatiosta on vireillä suomalainen patenttihakemus.

Haluatko keskustella elintarvikealan innovaatioiden suojauksesta?

Ota yhteyttä

Kirsi-Marja Pitkänen
kirsi-marja.pitkanen@kolster.fi
050 336 6885


LUE MYÖS

Katso parhaat vinkit innovaatiokilpailussa menestymiseen

Keksintö suojattavana? Hanki tukea innovaatiosetelillä

Elintarvikealan kotimainen innovaatio raivaa tietä Eurooppaan