Skip to content

Mika-Matti Laurila haluaa edistää tutkimuksen ja kehityksen tulosten patentointia

30.11.2023

Kolsterin Patent Agentina lokakuussa aloittaneella Mika-Matti Laurilalla on vankka tutkijatausta, ja siksi hän ymmärtää erittäin hyvin patenttien tärkeyden tutkimuksen ja kehityksen edistämisessä.

Mika-Matti Laurila on valmistunut sähkötekniikan tohtoriksi Tampereen yliopistolta. Ennen Kolster-pestiään hän johti Tampereen yliopistolla omaa tutkimusprojektia, joka painottui iholle asetettavien älylaastareiden eli venyvien biosignaalianturien valmistamiseen.

Laurila innostui hakeutumaan Kolsterille, koska hän halusi edistää tutkimusta ja kehitystä uudesta näkökulmasta.
”Tutkimustyö on tosi spesifiä. Tässä työssä pääsee näkemään laajemmin kaikkea teknologiaa ja perehtymään yritysten uusiin kehitysprojekteihin. Haluan olla nyt tekemisissä monenlaisten teknologioiden kanssa”, hän kertoo.

Mika-Matti Laurila on huomannut, että tutkimustyössä on kovaa tarvetta patentti- ja IPR-osaamiselle.  

”On hienoa esimerkiksi päästä auttamaan entisiä kollegoja, jotka ovat perustaneet start up -yrityksen jonkin tutkimuksesta nousseen idean ympärille.”

Aivotyön vastapainoksi Mika-Matti Laurila harrastaa liikuntaa ja käsillä tekemistä.

”Harrastan kaiken maailman liikuntaa, kuten lenkkeilyä, pyöräilyä ja uintia. Talvella on mukava hiihtää ja kesälomilla käydä vaeltamassa. Mökillä minulla on pieni puutyöpaja, jossa teen esimerkiksi huonekaluja.”

Mika-Matti Laurila
Patent Agent
mika-matti.laurila@kolster.com
+358 45 7820 1714